marcinszymanski 17.12.2015 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2015 Czym się kierujecie przy wyborze obrzeży do ogrodu? Jest to cena, czy może ważniejsza jest jakość produktu? A czy marka producenta ma dla was jakieś znaczenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 20.12.2015 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2015 trwałością.I nie próbuj tutaj reklamować swojego produktu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 20.12.2015 22:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2015 Markowy produkt , bardzo trwały w niskiej cenie. Masz taki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaz1719505673 28.12.2015 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2015 Ja mam ! Marka -> natura, trwałość -> na powietrzu jakieś 5-10 tyś lat (pod ziemią nawet kilka milionów lat) Cena -> niska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 29.12.2015 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2015 nie sądze by kostki i krawężniki kamienne były tanie w porównaniu z innymi alternatywnymi materiałami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
candy6699 31.12.2015 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2015 nie sądze by kostki i krawężniki kamienne były tanie w porównaniu z innymi alternatywnymi materiałami. są tanie w przeliczeniu na czas użytkowania jaki znasz alternatywny materiał który tyle wytrzyma co kamień granit? a do ogrodu najładniej wygląda kamień naturalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaz1719505673 04.01.2016 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2016 nie sądze by kostki i krawężniki kamienne były tanie w porównaniu z innymi alternatywnymi materiałami. U was handlarze mają duże marże dlatego powstaje wrażenie że granit jest drogi. Kupując u producenta wcale tak nie musi być. Sprawdziłem na allegro, obrzeże trawnikowe plastikowe (liczba kupujących 261 - czyli popularne) cena 299,99zł za 50mb, to wychodzi 6zł za 1mb, a u mnie obrzeże z kostki kosztuje 4,8zł brutto za 1mb i to jest droższa wersja. Z mniejszej kostki to wyjdzie około 2zł . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 31.03.2016 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2016 Kamieniarz - jak kupię kostkę u producenta (czyli w kamieniołomie) to muszę zapłacić za jej przewiezienie do Poznania - czyli wynająć samochód dostawczy z kierowcą. Nie wiem czy jest opcja wysyłki kurierem ofoliowanej kostki na paletach? Dalej - ułożenie kostki kamiennej wymaga dokupienia piasku i cementu do zrobienia podbudowy. Do tego należy doliczyć roboczogodziny zużyte na jej ułożenie. Obrzeże typu ekobord można spokojnie ułożyć samemu używając jedynie młotka do wbijania kołków mocujących. A taśmę z tworzywa używając szpadla. Nie neguję kamienia, uważam, że jest piękny i naturalny. Ale jest jedną z najdroższych opcji w Poznaniu a nie w Strzegomiu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaz1719505673 31.03.2016 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2016 Kamieniarz - jak kupię kostkę u producenta (czyli w kamieniołomie) to muszę zapłacić za jej przewiezienie do Poznania - czyli wynająć samochód dostawczy z kierowcą. Nie wiem czy jest opcja wysyłki kurierem ofoliowanej kostki na paletach? Dalej - ułożenie kostki kamiennej wymaga dokupienia piasku i cementu do zrobienia podbudowy. Do tego należy doliczyć roboczogodziny zużyte na jej ułożenie. Obrzeże typu ekobord można spokojnie ułożyć samemu używając jedynie młotka do wbijania kołków mocujących. A taśmę z tworzywa używając szpadla. Nie neguję kamienia, uważam, że jest piękny i naturalny. Ale jest jedną z najdroższych opcji w Poznaniu a nie w Strzegomiu. A ja mam stałego odbiorcę (pośrednika) właśnie z Poznania Układanie betonówki też wymaga przygotowania, na byle czym nie położysz, jedynie sama robocizna może wyjść taniej. Nie wiem jakie są ceny w Poznaniu za układanie betonówki ale u nas chłopaki za kostkę granitową liczą już od 40zł/1m2 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hagblueberry 26.04.2016 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2016 Pytanie, czy obrzeże jest w ogóle potrzebne. Według mnie plastikowe można sobie podarować. Jeżeli chcesz układać sam i koniecznie muszą być obrzeża to według mnie najrozsądniejszą opcją są obrzeża betonowe. Na pewno nie jakieś z castoramy, czy obi. Jest wielu producentów, gdzie kupisz dobry produkt. Najlepiej poczytać opinie i wybrać tego, który ma najlepszy stosunek jakość/cena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts