wąhol 17.12.2015 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2015 Witammam mały problem i nie wiem czym to jest spowodowane więc proszę o logiczną odpowiedz.Listwę którą zakupiłem w temacie jak mam podłączoną do prądu i wszystkie gniazdka są wyłączone w każdej dziurce probówka pokazuje ze jest faza w gniazdku jest po lewej stronie - jak zamienię fazę w gniazdku coś to zmieni?? Dodam jeszcze ze podłączyłem lampki led na małą choinkę i jak wyłączam na listwie widać jak się słabo świecą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 17.12.2015 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2015 Listwę którą zakupiłem w temacie jak mam podłączoną do prądu i wszystkie gniazdka są wyłączone w każdej dziurce probówka pokazuje ze jest faza w gniazdku jest po lewej stronie - jak zamienię fazę w gniazdku coś to zmieni?? Tak, zmieni. Zmieni się Twoja wiedza co do budowy i podłączenia gniazdka, a to jest bardzo dużo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wąhol 17.12.2015 15:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2015 Tak, zmieni. Zmieni się Twoja wiedza co do budowy i podłączenia gniazdka, a to jest bardzo dużo. Może wypowiesz się coś więcej a nie od razu pisanie jakbyś wszechwiedzący był. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 17.12.2015 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2015 Coś więcej? Proszę bardzo. Absolutnie nic to nie zmieni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wąhol 17.12.2015 19:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2015 A co rozwiążę sprawę?? Chodzi tu o ledy które się słabo świecą po wyłączeniu listwy bez jej odłączania od prądy?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 17.12.2015 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2015 w/g mnie to coś z listwą,A czy jak wypniesz wszystkie wtyczki z gniazdek owej listwy, to też "w każdej dziurce probówka pokazuje ze jest faza"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Remiks 17.12.2015 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2015 (edytowane) A co rozwiążę sprawę?? Chodzi tu o ledy które się słabo świecą po wyłączeniu listwy bez jej odłączania od prądy?? Z listwą jest pewnie wszystko w porządku, tak bywa z ledami gdy są wyłączniki z podświetleniem. Jeśli w domu masz gniazdo podwójne możesz sprawdzić czy odwrócenie L,N coś zmienia w podwójnych to odwrócenie jest, możesz sprawdzić "probówką". A i co do "probówki" to zwróc uwagę czy jasność świecenia jest taka sama w gniazdku i w listwie po wyłączeniu. Edytowane 17 Grudnia 2015 przez Remiks Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 17.12.2015 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2015 Z listwą jest pewnie wszystko w porządku, tak bywa z ledami gdy są wyłączniki z podświetleniem. Jeśli w domu masz gniazdo podwójne możesz sprawdzić czy odwrócenie L,N coś zmienia w podwójnych to odwrócenie jest, możesz sprawdzić "probówką". A i co do "probówki" to zwróc uwagę czy jasność świecenia jest taka sama w gniazdku i w listwie po wyłączeniu.też tak myślę, ale wolę sie upewnić. Identycznie mam ze zwykłą żarówką świetlówkową(kompaktową) i włącznikiem z podświetleniem. Po wyłączeniu podświetlenie zapala się, ale dodatkowo w nocy widać baaardzo delikatne rozbłyski tejże żarówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wąhol 18.12.2015 10:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2015 Sprawdzałem testerem napięcia i zawsze mam fazę czy jest włączone czy wyłączone dane gniazdko lub cała listwa. A jak mierzyłem miernikiem to na wyłączonym widniało 25v. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 18.12.2015 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2015 ale czy wyciągałeś wszystkie wtyczki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wąhol 19.12.2015 14:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2015 Do listwy nie było nic podłączone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 19.12.2015 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2015 Wygląda na uszkodzona listwę. Jaka by nie była w niej elektronika to nie powinno tak być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts