niktspecjalny 12.01.2016 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2016 Witam . Forszmak po lubelsku na zimne dni do Zimowych mych Rewolucji pasuje jak ulał.Produktu zakupione.CDN. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 12.01.2016 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2016 Witam. Forszmak po lubelsku w nieco innej odsłonie.Dlaczego w Zimowych Rewolucjach , ponieważ za oknem plucha.Dwa rodzaje mięsa dobrze wysmażone by dać miejsce cebuli i odrobinie wędzonki. http://images76.fotosik.pl/228/cbd364f0dd330134.jpg http://images78.fotosik.pl/228/1426a652501d5f4b.jpg Na patelni połączyłem mięso wołowe,wieprzowe - surowe , smażone z wędzonką cebulą i kiełbasą. http://images77.fotosik.pl/228/75b8046f735829c7.jpg Do rosołu z kaczki włożyłem zawartość patelni i gotowałem na wolnym ogniu 1,5 h .Potem na 10 minut włożyłem paprykę surową i kiszone ogórki pokrojone w kostkę.Kilka łyżek przetartych pomidorów i dużo dużo papryki w proszku ,przełamując słodką i ostrą .Jeśli ktoś zapyta to powiem ,że kawałek fety dodałem. http://images76.fotosik.pl/228/e43491802a65381a.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 12.01.2016 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2016 Witam. Na koniec dnia zrobiłem muffinki na słodko i jako babka ziemniaczana.W tym celu użyłem do tej słodkiej części , koktajlowych owoców i czekolady mlecznej wkładając w ciasto francuskie.Drugie zaś to farsz niczym nieodbiegający od babki ziemniaczanej.Trzeba popracować nad własnym ciastem bo to gotowe ma wiele do życzenia. http://images75.fotosik.pl/228/5e08aaed87ad27a4.jpg http://images78.fotosik.pl/228/3e83e8ec9b8b2cd3.jpg http://images77.fotosik.pl/229/5c22a4bddf0f8d49.jpg http://images75.fotosik.pl/228/7f93730a68247428.jpg http://images76.fotosik.pl/229/18d87fbab8706336.jpg Jak cisto się ulepszy to efekt w tej owocowej będzie zaskakujący. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 12.01.2016 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2016 jak dla mnie położyłeś listki rozmarynu a nie tymianku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 13.01.2016 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2016 Witam. Składniki na śmieszną Zimowa moją Rewolucję. http://images78.fotosik.pl/229/2c36a7cede27a424.jpg http://images76.fotosik.pl/229/6ce198f66330a4cb.jpg Cebularz lubelski czyli drożdżowe ciasto typu graham z cebulą , makiem i czarnuszką.Spróbuje go wkomponować w te składniki j/w.Choć jest tak wczorajsza babka ziemniaczana ale longery też jadam z frytkami. Aha i wczorajszy forszmak spasteryzowany w słoikach i oczekiwanie na np . pizzę.Nadzienie ciekawe.Położę w niedalekiej przyszłości na własnoręcznie wykonany placek drożdżowy przykryję startą mozzarellą.Będzie pizza forszmak. http://images75.fotosik.pl/229/2995a43efa47df15.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 13.01.2016 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2016 jak dla mnie położyłeś listki rozmarynu a nie tymianku. zgadza się to rozmaryn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 13.01.2016 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2016 Witam. Już przygotowane do zapieczenia.Pomidory z pozostałymi składnikami.Do polania użyłem cytrynowego oleju i posypałem siekanym tymiankiem. http://images75.fotosik.pl/230/d796895ee35eba5f.jpg http://images78.fotosik.pl/230/223269b684c1918a.jpg Miałem włożyć szarą renetę w całości ale włożyłem dwa plastry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 13.01.2016 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2016 (edytowane) Witam . Do piekarnika i 40 min 180 stC. http://images75.fotosik.pl/230/563002dc4418c455.jpg http://images78.fotosik.pl/230/9deb40b36d08ed7a.jpg http://images77.fotosik.pl/231/bc384d15e7459f5c.jpg W otoczeniu lodowej z rzodkiewka w lekkim winegret z plastrem szarej upieczonej renety.W takiej przekładance jest wczorajsza wieczorna babka ziemniaczana,pomidor,cebula czerwona ,mozzarella,kiełbasa podsuszana,olej cytrynowy,tymianek siekany i Vegeta. http://images75.fotosik.pl/230/2009a79d0ade2b64.jpg Mam kawał ładnego boczku więc do marynaty i przygotowanie do pieczenia.Upiekę go bez przykrycia w wysokiej temp. po to by wykorzystać jutro do ciekawej Zimowej mojej Rewolucji. http://images76.fotosik.pl/230/a353f18fa4abbc85.jpg Edytowane 13 Stycznia 2016 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zochna 14.01.2016 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2016 i posypałem siekanym tymiankiem. rozmarynem - jak już Koledzy wyżej podpowiadali. Zawsze gdzieś Ci tam dzwoni , ale w większości przypadków jednak nie ten kościół Gratulacje z powodu Dziadkowania. Jak to mówią - dzieci mieć nie trzeba , ale wnuki koniecznie. Może na zdrowie Ci wyjdzie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 14.01.2016 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2016 rozmarynem - jak już Koledzy wyżej podpowiadali. Zawsze gdzieś Ci tam dzwoni , ale w większości przypadków jednak nie ten kościół Gratulacje z powodu Dziadkowania. Jak to mówią - dzieci mieć nie trzeba , ale wnuki koniecznie. Może na zdrowie Ci wyjdzie ? Być może się pomylił z tym tymiankiem ... ... wdzę jednak, że zaczyna kucharzyć bardziej normalnie ... pożyjemy, zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zochna 14.01.2016 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2016 Bardzo łaskawy Chef'ie jesteś Pozdrawiam serdecznie i najlepsze życzenia noworoczne dla Artystów sztuki kulinarnej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 14.01.2016 22:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2016 Witam Późna pora ale obiecałem co zrobiłem z boczkiem. http://images77.fotosik.pl/235/30c58b3ce091fe07.jpg Tak się upiekł i dodałem go do: http://images75.fotosik.pl/235/7ccec9dc469d76bd.jpg http://images75.fotosik.pl/235/f752349940d20d09.jpg Cebula,czosnek na oleju rzepakowym.Do tego rozmrożone liście szpinaku ,a na koniec długie wstążki- makaron i trochę parmezanu.Delikatne zamieszanie .Miały być jeszcze suszone pomidory ale to już inna bajka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 14.01.2016 22:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2016 Bardzo łaskawy Chef'ie jesteś ... Prawda? A tak wgl, to gdzieżeś bywała, gdy Cię nie było? Noworoczne pozdrowienia i smakowite, ale - niespecjalne- życzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 15.01.2016 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2016 Witam . Za 20 zł kupiłem od pewnej pani ,a powiedziała mi gosposia ,że u niej są najlepsze.Teraz moczy się w wodzie by się wypłukała bo troszkę krwista jest.Jutro sobota coś wymyślę .Coś pasującego do moich Zimowych Rewolucji. http://images77.fotosik.pl/235/d6e53791d77da8bf.jpg i jeszcze tosty dlaczego tu.Tu bo są z forszmakiem i z goudą.Może zdjęcie tego nie oddaje ale w smaku są poprawne. http://images78.fotosik.pl/235/70313483442b6cd0.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 15.01.2016 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2016 Pora odpowiednia.. więc niech będzie: tostów bym spróbował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 15.01.2016 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2016 (edytowane) Pora odpowiednia.. więc niech będzie: tostów bym spróbował.Z forszmakiem jest kupę roboty. Zanim zrobisz tosty to ci się odechce. W tych, prezentowanych tostach nie ma forszmaku tylko jakiś burak. Edytowane 15 Stycznia 2016 przez perm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 16.01.2016 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2016 Witam Oj tam oj tam.Zeżarli mi do fotek.Pozostało. http://images76.fotosik.pl/239/388c5c3c235f66b7.jpg http://images75.fotosik.pl/239/f4e6961b5d5a4f8c.jpg http://images75.fotosik.pl/239/eab5bffc354206c2.jpg Pozostałość była okrutna.Mięso z marynaty przesmażone i upieczone w naczyniu w temp.180 stC czas 50 min,Ziemniaki al dente z mleka , upieczone w piekarniku. Miały być piersi z kaczki ,a będzie sałatka z piersi kurczaka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 16.01.2016 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2016 (edytowane) Witam. http://images75.fotosik.pl/239/bf82263448aff797.jpg http://images77.fotosik.pl/240/9fad4ceb7f6eae59.jpg http://images76.fotosik.pl/240/7f97e12c2b324113.jpg http://images75.fotosik.pl/239/5d0e441997e50fbe.jpg http://images77.fotosik.pl/240/f87dc2ae528c87ce.jpg Mały opis ponieważ zasługuje to danko do moich Zimowych Rewolucji.Skąd idea wklejania właśnie w np.Zimowe Rewolucje , a nie np. w Kulinaria itp.Danie jest niepowtarzalne ,dość smaczne inne od standardu.Dlatego.Pierś z kurczaka smażona na maśle klarowanym w delikatnej glazurze cukrowej.Tyle ,że glazurę zrobiłem z cukru pudru.Odrobina chili,soli himalajskiej i pieprzu ziołowego,trochę przyprawy gyros .Pekinka dość spora moczona w delikatnej zalewie octu balsamicznego.Powiadam nie zmięknie,będzie krucha i wyrazista w smaku.Ser Edam Rycki.Grzanki.Akurat te bo wolno miękną.Sos prosty .Czosnek przez praskę utarty z Vegetą.Jogurt naturalny i majonez.Tyle. Edytowane 17 Stycznia 2016 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 17.01.2016 06:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2016 Witam . Dzisiaj niedziela 10 stC na zewn.Obiad.Goście.Kaczka i rumsztyki.Ziemniaki i ciekawa sałatka z sosem francuskim.Kompot z czereśni.Takie mam plany.Ale najpierw kominek potem marynata i rumsztyki.Obiad na godz. 15.00. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 17.01.2016 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2016 Witam. Kaczka mi zmarzła czyli skruszała na mrozie. http://images78.fotosik.pl/240/ada8fb18b408b76d.jpg zanim jednak obiad , delikatne śniadanie. http://images76.fotosik.pl/240/41038a6549e8808a.jpg Dlaczego w moich zimowych rewolucjach.Ponieważ proste i różnorodne.Pieczywo z tostera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.