Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak wydzielic pokoje w mieszkaniu 67m?

channah06

Recommended Posts

Witam,

Mam pokoj o wymiarach 5030mm x 4800mm. Zaplanowalam salon z aneksem kuchennem jak na zalaczonym obrazku. Prosze o sugestie, pomysly jak mozna byloby lepiej urzadzic ten pokoj. Pokoj ma swoje ograniczenia:

- aneks ze wzgledu na przylacza musi byc w lewym dolnym rogu

- wejscie i wyjscie w prawym dolnym rogu

- sciana północna jest przeszklona

Z gory dziekuje za porade!

rzut.jpg

salon.jpg

Witam,

Pracuje nad rozmieszczeniem pokoi w mieszkaniu. Ogranicza mnie piec, ktory w oryginalnym projekcie znajduje sie w lazience 4,44m m2 (pierwszy obrazek) oraz 2 sciany nosne przy malych sypialniach. Moja propozycja zaklada zrezygnowanie z jednej sypialni i zrobienie w jej miejscu lazienki ~7m m2. Pomieszczenie z piecem to garderoba.

Projekt jest troche przekombinowany ale chcialam aby po wejsciu do mieszkania bylo miejsce zeby spokojnie zdjac kurtke i schowac ja do szafy w przedpokoju/wiatrolapie. Garderoba (a tak naprawde grajdołek z piecem, pralka, odkurzaczem i innymi rzeczami, ktorych nie chce pokazywac gościom) zostal przesuniety do centrum mieszkania. Zalezy mi aby w mieszkaniu byly 3 pokoje: salon z aneksem, sypialnia i pokoj dla dziecka.

Szukam zlotego srodka dlatego prosze o komentarze!

Zalaczam oryginalny uklad oraz moja propozycje.

Pozdrawiam,

A.

rzut1.jpg

rzut2.jpg