Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

okna nieotwierane w domu piętrowym a praktyka

Recommended Posts

Proszę o opinie osoby, które mają okna fixy na piętrze. Jak radzicie sobie z ich myciem? z zewnątrz rzecz jasna...będę mieć duże narożne okna, nieotwierane i sprzedawca okien sugeruje podzielenie okna i zrobienie ich otwieranych jednak ...ze względy na mycie właśnie....

Chętnie poznałabym zdanie użytkowników takich okien.

Dzięki

Ja mam na piętrze same fixy i jeden pakiet ale do wszystkich mam dostęp z dachów plaskich :) natomiast nastepnym razem chyba zrobilbym wszystkie otwierane ale nie ze względu na mycie a ze względu na to że na piętrze mamy pokoje dla gosci i jeszcze sie tacy nie trafili zeby im pasowało że okna nie mozna otworzyć. ..

natomiast nastepnym razem chyba zrobilbym wszystkie otwierane ale nie ze względu na mycie a ze względu na to że na piętrze mamy pokoje dla gosci i jeszcze sie tacy nie trafili zeby im pasowało że okna nie mozna otworzyć. ..

Fakt, bariera psychologiczna jest ogromna. Dlatego (oraz ze względów bezpieczeństwa - np. ucieczka w razie pożaru) za założyłem, że w każdym pomieszczeniu, niezależnie od piętra musi być przynajmniej jedno skrzydło otwieralne.

u nas, połowa okien to fixy a druga - nie. Jeśli dane pomieszczenie ma 2 okna to jedno sie otwiera tylko. na piętrze wszystkie się otwieraja ale jest ich tam bardzo mało... U nas będzie wentylacja mechaniczna więc powinnam same fixy. nie mam odruchu wietrzenia pokoi nawet w domach bez wentylacji mechanicznej. Ale inni ludzie mają takie skoki ciśnienia że muszą koniecznie otworzyć na chwilke okno i mogę to tolerować. Tylko nie toleruję, jak w firmie zimą okna otwarte na przestrzał bo palacze pala i chca żeby mniej śmierdziało papierosami. niech na dwór z tym pójda!!