Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Lustro do łazieni

snikers30

Które lustro wybrać?  

2 użytkowników zagłosowało

1. 1. Które lustro wybrać?

• Klasyczne
      2
    • Niesymetryczne
      0

Recommended Posts

Witam.

W najbliższym czasie planuję wykonać remont łazienki. Pani architekt zaproponowała mi wykonanie w łazience lustra w dosyć nietypowy sposób. Lustro miało by zostać wykonane niesymetrycznie, byłoby wpuszczone głębiej a na lustro mają zostać nałożone płytki łazienkowe-gres. W załączeniu mam też wizualizację ze "zwykłym" lustrem zlicowanym z płytkami. Prosiłbym o opinie na temat obydwóch pomysłów.

A1.jpg

A1a.jpg

Osobiście nie poszłabym na to (a tu zwłaszcza opcja pierwsza brrr). Zdecydowałabym się na lustro solo np.

http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/60178420/. Da klimat i zagwarantuje praktykę: wspomnianą wygodę wymiany (na wszelki wypadek) oraz czyszczenie.

Problemu z czyszczeniem nie widzę trudniej wyczyścić ramę tiaki taki trochę kurzołap z tę powierzchnią chropowatą.

Jeżeli płytka ma nachodzić na lustro to jak to wykończyć zafugować bo wszystko się będzie odbijać w tafli i nie wiem czy można kleić do lustra naprężenia kleju do płytek,rozwiązanie zrobić tak jak wzorek tych prostokątów podstawę z KG i potem dociąć do tego szablonu lustro takie zębate.

• 3 months później...
Takich luster nie kupuje się w sieciówkach, tylko w specjalistycznych firmach, gdzie robią takie rzeczy na wymiar. Nie ma obawy, gdy coś się zbije, bo przecież można u takiej firmy zamówić ponownie. Pomysł jest świetny! Moim zdaniem warto pójść tym tropem. Ja zamawiałam trochę podobne lustro u firmy [spam], myśle że taki projekt też wykonają bez problemu. wystarczy się zakręcić :) Edytowane przez Elfir

Nie kleiłabym płytek na lustro. Gres ma grubość ok. 1 cm i jego krawędź nie jest szkliwiona. Będzie widać nieładny brzeg. Zwłaszcza, że trzeba te płytki docinać do różnych wysokości.

Natomiast lustro można wyciąć w taki kształt by miało takie ząbki jak wychodzące płytki. I wówczas nakleić je tak, by zlicować z powierzchnią płytek. Ale takie rzeczy to do firmy szklarskiej.