Brwinów 29.12.2015 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2015 Witam, Prośba o pomoc w wyborze mocy pieca (kondensacyjny z zasobnikiem) jak w temacie. Hydraulik proponuje większej mocy 24kW z powodu szybszego podgrzewania wody, więc sam już nie wiem. Dom jest energooszczędny, więc jak twierdzi nie ma problemów z ogrzaniem, ale przygotowanie cwu. Stan rodziny to 2 + 2(małe dzieci). Parter prysznic, piętro mała wanna. Użytkowanie to najprawdopodobniej: dorośli - prysznic z rana, dzieci - kąpiel w wannie co 2 dzień - tak to teraz w praktyce wygląda. Prośba o radę. Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 29.12.2015 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2015 12kW + zasobnik 160l.Zresztą nawet 120 wystarczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gorbag 29.12.2015 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2015 Miałem ten sam dylemat, ostatecznie jest Victrix 24kW, a moc na CO jest zdławiona do max 5kW. Przekonywał hydraulik komfortem ciepłej wody. Jest ok, ale nie mam porównania. W rzeczywistości największa zaleta naszej decyzji jaką widzę, to możliwość ustawienia pralki pod kotłem, zamiast planowanego w tym miejscu zasobnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts