witer30 29.12.2015 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2015 Witam wszystkich forumowiczów...Dopiero zaczynam przygodę z budową wymarzonego domku no i pierwszy zonk... Złożyłem wniosek o przyłączenie do sieci el. w Enea no i w listopadzie jade na działkę a tu skrzynka... Trochę się zdziwiłem ale zrobili tak jak było we wniosku. No i dostałem pisma oraz fakturę którą zapłaciłem. W pismach jest napisane że mam złożyć w ciągu 30 dni wniosek-umowę o dostawy energii ale ja jeszcze nie mam domu bo mi się obsunęło kilka rzeczy dlatego działka jest pusta. Podobno są jakieś kary jeśli nie złoże wniosku o dostawy. Mam pytanie jak z tego impasu wyjść.. Czy mogę złożyć podanie o zmianę na dostawy prądu budowlanego? Proszę o poradę zanim zacznę batalię z molochem... Z góry dziękujęK. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/206958-przy%C5%82%C4%85czenie-do-sieci-a-odbi%C3%B3r-energii-enea/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radecki1987 01.01.2016 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2016 Podejrzewam że nie będzie problemu, po prostu wypełniając umowę wpiszesz że zapotrzebowanie na energię jest na cele budowlane (dom w budowie).Osobiście jak zaczynałem budowę to już skrzynkę miałem więc przyłącze do skrzyni było wykonane i wniosku o zrobienie przyłącza nie składałem a jedynie o zawarcie umowy, wydanie warunków itd itp, po dopełnieniu wszystkich formalności kiedy to już potrzebowałem dostawy prądu w biurze obsługi klienta bez najmniejszych problemów zostałem pokierowany co i jak wypełnić, pamiętam że w umowie był wpis o energii na cele budowlane, jak na razie cały czas mam na cele budowlane i później po odbiorze wszystkiego będzie zmiana z budowlanego na dom mieszkalny.Idź do punktu obsługi klienta a z pewnością bez najmniejszego problemu wszystko załatwisz. rozumiem że projekt zagospodarowania terenu, warunki przyłącza energii elektrycznej posiadasz gotowe bo bez tego raczej prądu nie uzyszkasz Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/206958-przy%C5%82%C4%85czenie-do-sieci-a-odbi%C3%B3r-energii-enea/#findComment-6996748 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CafeDelTom27 01.01.2016 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2016 Tu tak chyba wnioskuję że spokojnie Ci wszystko wyjaśnia tylk że jak nawet nie rozpoczniesz budowy i tak będziesz płacił za przesyl prądu.jak dobrze pamiętam około 50złotych miesięcznie plus prąd.zdzierają na maksa tym prądem budowlanym.mi wychodziło że za 300kw placilem 300zl Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/206958-przy%C5%82%C4%85czenie-do-sieci-a-odbi%C3%B3r-energii-enea/#findComment-6996770 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CafeDelTom27 07.01.2017 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2017 MAm pytanie.Czy w Enei jest tak ze jak bede podawał OSOBIESCIE stan licznika to moge miec jakis upust w cenie??? Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/206958-przy%C5%82%C4%85czenie-do-sieci-a-odbi%C3%B3r-energii-enea/#findComment-7262511 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 08.01.2017 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2017 (edytowane) Witam wszystkich forumowiczów... Dopiero zaczynam przygodę z budową wymarzonego domku no i pierwszy zonk... Złożyłem wniosek o przyłączenie do sieci el. w Enea no i w listopadzie jade na działkę a tu skrzynka... Trochę się zdziwiłem ale zrobili tak jak było we wniosku. No i dostałem pisma oraz fakturę którą zapłaciłem. W pismach jest napisane że mam złożyć w ciągu 30 dni wniosek-umowę o dostawy energii ale ja jeszcze nie mam domu bo mi się obsunęło kilka rzeczy dlatego działka jest pusta. Podobno są jakieś kary jeśli nie złoże wniosku o dostawy. Mam pytanie jak z tego impasu wyjść.. Czy mogę złożyć podanie o zmianę na dostawy prądu budowlanego? Proszę o poradę zanim zacznę batalię z molochem... Z góry dziękuję K. We wniosku wyraźnie określiłeś termin poboru energii elektrycznej. Posiadanie i wybudowanie domu na działce nie ma z tym nic wspólnego gdyż chodzi tu o taryfę budowlaną w której pobór energii następuje z rozdzielnicy budowlanej tzw. RB-tki która z reguły nie znajduje się w budynku tylko jest wolnostojącym elementem krajobrazu Twojej działki posadowionym obok rozdzielnicy dostawcy lub w innym dogodnym miejscu. Paromiesięczna zwłoka w poborze energii i podpisaniu umowy nie będzie tu powodowała konsekwencji. MAm pytanie.Czy w Enei jest tak ze jak bede podawał OSOBIESCIE stan licznika to moge miec jakis upust w cenie??? Odczyt licznika możemy przesłać formularzem internetowm znajdującym się na stronie Enea Operator, ale niestety jeszcze nie wpadli na pomysł aby nie wysyłać do odczytu licznika inkasenta dlatego też ulga z tego powodu nie istnieje. Raczej należy określić częstotliwość odczytów na 6-m z prognozą i wziąć np w promocji Energię + Fachowiec z okresową niezmiennością ceny Edytowane 24 Lutego 2017 przez Mareks77 Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/206958-przy%C5%82%C4%85czenie-do-sieci-a-odbi%C3%B3r-energii-enea/#findComment-7263451 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts