portur 03.01.2016 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2016 Szukamy działki. Niestety tam gdzie są warunki zabudowy wszędzie są dachy spadziste... a my chcemy dach płaski. Czy ktoś już podchodził do takiego tematu - zmiany warunków zabudowy, uzyskania pozwolenia na płaski dach.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 03.01.2016 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2016 mam płaski dach, ale na podstawie WZ, bo wokoło same kostki z lat 70-tych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ŁUKASZ ŁADZIŃSKI 04.01.2016 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2016 (edytowane) ... odstępstwa są możliwe, ale od przepisów budowlanych. Od zapisów Planu Miejscowego - brak odstępstw, a o Warunki Zabudowy można występować nieskończenie wiele razy ! , określając we wniosku o wydanie WZ parametry przyszłej zabudowy, w tym dach płaski. Jeżeli ( tak jak pisze elfir ) w terenie, w sąsiedztwie działki znajdują się obiekty z płaskimi dachami, jest szansa na to, że WZ dadzą możliwość realizacji takiego dachu, jeśli nie ma takich obiektów, to raczej nie ma szans. Taka polska specyfika "kopertowania" nowej zabudowy. Edytowane 4 Stycznia 2016 przez ŁUKASZ ŁADZIŃSKI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MBUNA 05.01.2016 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2016 Ja miałem to szczęście, że warunki zabudowy dostosowali pod mój konkretny projekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
portur 09.01.2016 00:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2016 DziękiTo będę próbował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts