Ksosik 04.01.2016 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2016 Witam, nie wiem, czy dobre miejsce na taki post, ale w końcu zależy mi na opinii osób, które już zbudowały dom. Szukam dobrej, sprawdzonej firmy z okolic Gniezna, Wrześni, Inowrocławia, Poznania, która zajęłaby się instalacją wentylacji mechanicznej z rekuperatorem w moim domu, ale zależy mi na fachowym doradztwie, od początku do końca, na firmie, która przeliczy, dobierze i doradzi. Czy jest ktoś, kto może z czystym sumieniem polecić taką firmę w powyższych lokalizacjach? Będę wdzięczny. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
noc 04.01.2016 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2016 Nie musi być to firma z Twojej okolicy. Projekt, uzgodnienia, umowę itp, można ustalić telefonicznie/e-mailem. Sam montaż instalacji to 2 a najwyżej 3 dni dla paru ludzi nieco obytych w temacie.U mnie montowała firma z Częstochowy, na "S". Była w miarę ok. Podobno lepsza stamtąd jest na "T". Paru forumowiczów zajmowało się tym. Poczytaj w dziale o wentylacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosiasad 05.01.2016 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2016 Nam robiła Tora z Częstochowy. Dom pod Warszawą. Ważne! Dla nas Fachowcem od wentylacji jest u nich Marek Giermek, nikogo innego nie chcieliśmy. Jesteśmy zadowoleni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
santoszwp.pl 09.01.2016 00:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2016 A u nas na forum najlepszy.m fachowcem w tej dziedzinie jest pan Tomasz B. - guru i idolk wszystkich uzytkowników WM i reku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
noc 09.01.2016 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2016 Jeśli nie dodasz jakiejś emotikonki, to ktoś może w to uwierzyć!Chyba że tak na poważnie, to raczej mów za siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FeniX1 10.01.2016 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2016 Dołączam się do tematu. Sam poszukuję firmy do tego konkretnie zadanie (założenie rekuperacji) najchętniej z małopolskiego... Santosz ja nie znam Pana Tomasza B. i potraktowałem Twoją uwagę na poważnie.... Najchętniej niech się wypowiedzą ludzie mający i zadowoleni z montażu/użytkowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ksosik 10.01.2016 18:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2016 Czytam od dłuższego czasu forum to i inne i jak widzę posty pana Tomasza B. to ręce opadają, bo każdy temat zaczyna sprowadzać na inne tory. Potem aż nie chce się czytać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 10.01.2016 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2016 Dołączam się do tematu. Sam poszukuję firmy do tego konkretnie zadanie (założenie rekuperacji) a. Masz wybrany model rekuperatora? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ksosik 10.01.2016 18:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2016 Witam, proszę o opinie na temat tego rekuperatora: AirPack 300 Thessla green, dostałem ciekawą ofertę, ale interesują mnie Wasze doświadczenia i opinie nt. tego modelu. Dom parterowy, ok. 120 m2, 4 osoby będą mieszkać. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 10.01.2016 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2016 chyba lepiej takie pytanie zadać w dziale "wentylacja" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FeniX1 10.01.2016 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2016 Masz wybrany model rekuperatora? niestety nie. Chciałem w tej kwesti liczyć na doświadczenie ekipy ,która się tym zajmuje zawodowo i zna się na urządzeniach, lub poznać tutaj jakieś szczególnie polecane modele ? Przypuszczam ,że ludziom nie mającym doświadczenia z innym rekuperatorami aniżeli swoim cięzżo będzie coś polecić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
noc 10.01.2016 22:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2016 Reku o wydajności 300m3 spokojnie wystarczy na 4 ludzi w domu 120m2. Standardowo ustawisz na ok.100m3 i wentylacja będzie wystarczająca. Na imprezy, zjazdy rodzinne, przewietrzanie itp ustawisz na 200-300m3 i wystarczy. Ja użytkuję Renovent Exellence Large, jest aż nadto wystarczający. AirPack-i przewijają się gdzieś na tym forum, mają raczej pozytywne opinie. Możesz taki zakupić, niezły wybór. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konsultant marki Junkers 18.03.2016 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2016 Witam, nie wiem, czy dobre miejsce na taki post, ale w końcu zależy mi na opinii osób, które już zbudowały dom. Szukam dobrej, sprawdzonej firmy z okolic Gniezna, Wrześni, Inowrocławia, Poznania, która zajęłaby się instalacją wentylacji mechanicznej z rekuperatorem w moim domu, ale zależy mi na fachowym doradztwie, od początku do końca, na firmie, która przeliczy, dobierze i doradzi. Czy jest ktoś, kto może z czystym sumieniem polecić taką firmę w powyższych lokalizacjach? Będę wdzięczny. Pozdrawiam Witam, Nawiązując do tematu wyboru sprawdzonego rekuperatora wraz z montażem polecam wybór rekuperatora AerastarComfort marki Junkers. Posiadamy wieloletnie doświadczenie i jesteśmy jedną z najbardziej rozpoznawalnych marek specjalizujących się w instalacjach grzewczych na rynku. Posiadamy również rozbudowaną sieć autoryzowanych instalatorów na terenie całego kraju, których wyszukiwarka znajduje się na stronie http://www.junkers.pl. Dysponujemy również całodobową infolinią pod numerem telefonu: 801 600 801. Szczegółowe informacje o rekuperatorach marki Junkers można znaleźć na stronie internetowej http://www.junkers.pl/produkty/rekuperacja/aerastarcomfort.html. Pozdrawiam, ________________________________ Konsultant marki Junkers Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts