Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Czy to wystarczający grzejnik? (kaloryfer)

JestemKobieta

Recommended Posts

Witam, mam pytanie dotyczące kaloryfera Regulus system typ RD6/100 ciśnienie robocze 1,5 MPa (przepisałam z grzejnika) czy jest to wystarczający kaloryfer by ogrzać pomieszczenie nieco większe niż 20 m2? Kaloryfer znajduję się w nęcę.. Myślę nad wymianą grzejnika ale potrzebuje opinii innych osób którzy się na tym znają niestety nie mam pojęcia co te wszystkie oznaczenie znaczą. Proszę o pomoc.

Witam, mam pytanie dotyczące kaloryfera Regulus system typ RD6/100 ciśnienie robocze 1,5 MPa (przepisałam z grzejnika) czy jest to wystarczający kaloryfer by ogrzać pomieszczenie nieco większe niż 20 m2? Kaloryfer znajduję się w nęcę.. Myślę nad wymianą grzejnika ale potrzebuje opinii innych osób którzy się na tym znają niestety nie mam pojęcia co te wszystkie oznaczenie znaczą. Proszę o pomoc.

Witaj,

Na tak sformułowane pytanie nikt Ci nie odpowie, gdyż nie podajesz podstawowych parametrów tzn. zapotrzebowania na ciepło tego pomieszczenia oraz temperatury zasilania.

Proponuję, przedzwoń lub napisz @ do firmy do opiekunki rejonu Katowic kol. Agaty K., która dopyta się o szczegóły i udzieli Ci potrzebnej informacji lub, będąc w Katowicach oceni temat na miejscu. Ważnym aspektem jest umieszczenie grzejnika we wnęce.

Pozdrawiam

Bogusław

Ps. Pamiętaj także, że kolor grzejnika, wybrany wg palety RAL nie wpływa na jego cenę...

(...)kolor grzejnika, wybrany wg palety RAL nie wpływa na jego cenę...

A propos zdjęcia grzejnika Regulus-system METALLIC, zamieszczonego w sąsiednim wątku.

Wszystkie kolory są w tej samej cenie, co grzejniki białe.

Wykonania do jednego domu, lecz w różnych kolorach, są obecnie często realizowane.

Jest to zauważalny trend.

Pozdrawiam

Bogusław

Ps.

Pozdrawiam użytkownika Liwko.