Marcinlit 06.01.2016 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2016 Mam pytanie co może być przyczyną grzyba na scianach i leżącej się wody po oknach. Mój teście ocalił dom styropianem 5 cm przykleil go na grzebień do ściany 1cm w środku w domu na sufity przekręcil styropian 2cm. Zrobiliśmy dodatkowe wywietrzinki w każdym pokoju ale to nic nie dało woda i wilgoć jest coraz większa w domu. Pomóżcie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SO-JER 06.01.2016 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2016 Ocieplenie zawsze ze strony chłodniejszej. Styropian wewnątrz to proszenie sie o grzybka dużo by pisać ale poczytaj troche o "punkt rosy" i kondensacja pary wodnej w przegrodach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sowka.m 08.01.2016 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2016 U mnie jest prawdopodobnie problem z grzybem między płytami ocieplającymi ścianę a ścianą - też od wewnątrz. Trzeba będzie się za to zabrać, jak tylko zrobi się ciepło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcinlit 08.01.2016 17:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2016 Niestety muszę cała elewacje zerwać bo jest źle zrobiona i cały styropian co na sufitach w mieszkaniu jest zrobiony. Wentylacja i dodatkowe wywietrzinki nie pomagają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emy1 16.05.2016 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2016 Pomózcie. Mieszkam w starym domu liczącym ok. 150lat. Rodzina męża w ogóle o niego nie dbała. wykonywała jakieś " łatania". a na scianie zostało cos takiego wyhodowane. POdobno z 10 lat tesc od strony wewnetrznej położył papę jako izolację. Poradźcie co zrobić bo mądrości tescia i mężą to ja nie wierzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 16.05.2016 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2016 ocieplić stary dom. Od zewnątrz. Udrożnić kominy wentylacyjne. Okna z nawietrznikami.Zerwać wszystkie ocieplenie wewnętrzne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
E-Rzecznik Śnieżka 06.07.2016 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2016 Szanowni Państwo, do zagrzybienia ścian przyczyniło się położenie styropianu/papy wewnątrz budynku oraz brak odpowiedniej wentylacji pomieszczenia. Należy zerwać styropian/papę ze ścian zewnętrznych, oczyścić je i ewentualnie wysuszyć, a wykwity zabezpieczyć preparatem grzybobójczym. Konieczne jest również zapewnienie odpowiedniej wentylacji pomieszczenia i częste, intensywne wietrzenie. W okresie zimowo-jesiennym trzeba zadbać o właściwe ogrzewania. Z pewnością korzystne będzie też wykonanie ocieplenia ścian zewnętrznych. Pozdrawiam serdecznie,E-rzecznik FFiL Śnieżka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts