boguslaw 08.01.2016 23:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2016 Zaczyna się znowu Bogusław , świeć Panie nad jego dusza amen. Żyję. Posadzkowe dla alergików jest w sypialni zdecydowanie niewskazane!!! === Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 08.01.2016 23:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2016 Co ty powiesz, jak dla moich dzieci to O wiele lepsze od kalafiorów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boguslaw 08.01.2016 23:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2016 Taaak? Są alergikami? Jakie testy alergiczne wykonywałeś? W jakim są wieku? Brukselkę, kalafior, groch, fasolę nie każdy dobrze znosi. Szczególnie ci, którzy mają problem z trzustką. === Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 09.01.2016 00:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2016 Adaś ma 5 lat, uczulony na kurz, pyłki drzew. Dziękuję Bogu za OP, WM i brak dywanów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boguslaw 09.01.2016 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2016 Kurz to pojęcie bardzo szerokie...Czyli nie roztocza, a rośliny pylą tylko okresowo, zatem nasilenie objawów jest także okresowe - wiosną i np. przy sianokosach. Czynnikami, który zmniejszyły alergizację Adasia z pewnością nie jest ogrzewanie podłogowe lecz cały szereg innych czynników, które wymieniłeś i których nie wymieniłeś.Jeśli chodzi o alergię roztoczową (przytłaczająca większość alergii wynikających z czynników domowych), ogrzewanie posadzkowe jest jak najbardziej przeciwwskazane.Resztki roztoczy oraz ich wydaliny spadając na ogrzaną posadzkę ulegają większego stopnia przesuszeniu, rozdrobnieniu a przez to stają się bardziej lotne.Wystarczy jeden ruch nogami przy wstawaniu z łóżka i fiuuuuu.....Łóżko jest podstawową niszą ekologiczną roztoczy. Ps. Pozdrów Adasia=== Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarysiaMarysia 09.01.2016 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2016 skibuszka, przy mieszkaniu 55m to ile masz tych podłóg w sypialniach? To taki wielki problem przy dziecku uczulonym na tzw. kurz domowy (u ciebie dodatkowo ten kurz unosi się do góry, tak jest go dużo) utrzymywać tak niewielkie powierzchnie w czystości aby tego kurzu nie było? Może niech mąż pomoże Tobie w odkurzaniu powierzchni płaskich aby jak najmniej unosiło się w powietrzu ... przy kaloryferach też będzie się unosić ...Mam mieszkanie 72m i też rozważałam opcję z grzejnikami w dwóch małych pokojach a w salonie, przedpokoju i łazience podłogówka. Ale z pomysłu zrezygnowałam właśnie ze względu na argumenty osób które tutaj, w tym temacie, radzą abyś położyła na całości podłogówkę. Już sam fakt, że takie mieszane systemy (kaloryfery+podłogówka) źle zrobione ("fachowców" ci u nas pod dostatkiem) potrafią przyprawić kłopotów. Moja siostra w dwupoziomowym mieszkaniu na parterze ma podłogówkę a na piętrze (poddasze) kaloryfery. To pierwszy sezon grzania i szczerze współczuję mojemu szwagrowi który teraz biega z góry na dół bo albo góra/dół przegrzany albo góra/dół niedogrzany ... i albo licznik gazu nabija metry bez sensu i bije po kieszeni albo siostra naciera mu uszy, że za zimno ...Dziękuję bozi, że mnie natchnęła i posłuchałam gdy ktoś mądry odradził mi kaloryfery.Wpadnij do mnie na test białej skarpetki - systematyczne odkurzanie podłogi jest skuteczne. Choć w przypadku alergika w domu to ja nie znam sposobu który na 100% wyeliminuje wszystkie źródła kurzu domowego, w tym kurzu w którym znajdują się suche kupy roztoczy i one same takoż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 09.01.2016 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2016 Mojego kolegi syn jest alergikiem niemal na wszystko. Wystarczy na niego spojrzeć jakie ma rany od drapania, żeby nie mieć żadnych złudzeń. Co kilka miesięcy ląduje na tydzień, dwa w szpitalu. Później przez pewien czas jest dobrze, ale po czasie wszystko wraca. Mieszkają w domu z grzejnikami. Jako że jest rówieśnikiem mojego syna często na zmianę śpią u siebie. Kilka dni temu kiedy były dość spore mrozy i podłogówka nieco mocniej grzała (można było ją wyczuć) spał właśnie u nas. Rano przy śniadaniu z ciekawosci zapytałem go o samopoczucie i powiedział, że czuje się bardzo dobrze. Zresztą NIGDY nie narzekał na jakieś problemy będąc u nas. Szczerze myślę, że to właśnie w swoim domu czuje się gorzej. W domu z wentylacją grawitacyjną i grzejnikami! Wiec przestań producencie i sprzedawco pieprzyć głupoty o podłogówce. Rozumiem że interes, ale nie po trupach! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boguslaw 09.01.2016 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2016 skibuszka, przy mieszkaniu 55m to ile masz tych podłóg w sypialniach? To taki wielki problem przy dziecku uczulonym na tzw. kurz domowy (u ciebie dodatkowo ten kurz unosi się do góry, tak jest go dużo) utrzymywać tak niewielkie powierzchnie w czystości aby tego kurzu nie było? Może niech mąż pomoże Tobie w odkurzaniu powierzchni płaskich aby jak najmniej unosiło się w powietrzu ... przy kaloryferach też będzie się unosić ... Mam mieszkanie 72m i też rozważałam opcję z grzejnikami w dwóch małych pokojach a w salonie, przedpokoju i łazience podłogówka. Ale z pomysłu zrezygnowałam właśnie ze względu na argumenty osób które tutaj, w tym temacie, radzą abyś położyła na całości podłogówkę. Już sam fakt, że takie mieszane systemy (kaloryfery+podłogówka) źle zrobione ("fachowców" ci u nas pod dostatkiem) potrafią przyprawić kłopotów. Moja siostra w dwupoziomowym mieszkaniu na parterze ma podłogówkę a na piętrze (poddasze) kaloryfery. To pierwszy sezon grzania i szczerze współczuję mojemu szwagrowi który teraz biega z góry na dół bo albo góra/dół przegrzany albo góra/dół niedogrzany ... i albo licznik gazu nabija metry bez sensu i bije po kieszeni albo siostra naciera mu uszy, że za zimno ... Dziękuję bozi, że mnie natchnęła i posłuchałam gdy ktoś mądry odradził mi kaloryfery. Wpadnij do mnie na test białej skarpetki - systematyczne odkurzanie podłogi jest skuteczne. Choć w przypadku alergika w domu to ja nie znam sposobu który na 100% wyeliminuje wszystkie źródła kurzu domowego, w tym kurzu w którym znajdują się suche kupy roztoczy i one same takoż. Gdyż jeśli robić ogrzewanie mieszane, to wyłącznie hybrydowe http://forum.muratordom.pl/showthread.php?236850-Grzejniki-i-grzanie-p%C5%82aszczyznowe-w-jednym-obiegu-HYBRYDOWA-DYSTRYBUCJA-CIEP%C5%81A .... choć często nie da się na piętrze zainstalować dywanika posadzkowego w części komunikacyjnej. W hybrydowej dystrybucji ciepłą, instalacja zarówno grzejnikowa jak i podłogowa zasilana jest czynnikiem grzewczym o tej samej temperaturze. Jeśli chodzi o różnicę w unoszeniu się kurzy przy posadzkowym i przy grzejnikowym, to przy posadzkowym kurz unosi się niżej tj, od posadzki do około połowy wysokości pomieszczenia, natomiast przy grzejnikowym od mniej więcej połowy do sufitu. Jak unikać unoszenia się kurzu? Sprzątać, choć często okolica domu generuje sporo zanieczyszczeń (np. brak zieleni, teren budów itp.), więc trudno tego uniknąć. Wystarczy jednak co rano przelecieć szybciutko posadzki wilgotnym a nawet półsuchym płaskim fibrowym panelem. Jeśli ktoś jest uczulowny na "wszystko", to jest uczulony na "wszystko". Nie ma domu pozbawionego alergenów. W nowych domach nie należy zapominać także ofakcie, że wszelkie składniki domu są nowe i uwalniają do powietrza masę rozmaitych substancji chemicznych. Dlatego też, nie należy wprowadzać niemowlaka do świeżo wybudowanego domu czy też świeżo wyremontowanego pomieszczenia, przy gotowanego przez "troskliwych" rodziców na przyjęcie nowego lokatora. Wyświadczy się wówczas dziecku niedźwiedzią przysługę. Będzie wszystko nowe lecz niewysezonowane - toksyczne. === Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kama33 09.01.2016 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2016 znowu ciągle ci sami "użytkownicy" posadzkowego.... we wszystkich wątkach ci sami... Pozdrawiam Bogusław === To teraz ja - inny użytkownik posadzkowego Podłogówkę mam w całym domu. Kurz na podłodze widzę. A dzięki temu że widzę, biorę odkurzacz, mopa i po problemie. W mieszkaniu z grzejnikami też widziałam - jak tylko słońce przyświeciło unosiło się go pełno w powietrzu. Teraz też mi pięknie słoneczko świeci, ale kurzu unoszącego się nie ma. Temperaturę podłogi mam 24 stopnie - mniej niż w lecie czy nawet na wiosnę. Tak pomyślałam - to gdzie spać w lecie, skoro wtedy temperatura podłogi podobna? Sypialnia odpada. Może jakaś piwnica? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarysiaMarysia 09.01.2016 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2016 To teraz ja - inny użytkownik posadzkowego ale nie zmawiamy się, co? bo boguslawowi będzie przykro ... Podłogówkę mam w całym domu. Kurz na podłodze widzę. A dzięki temu że widzę, biorę odkurzacz, mopa i po problemie. otóż to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boguslaw 09.01.2016 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2016 ale nie zmawiamy się, co? bo boguslawowi będzie przykro ... (...) Nie martw się. Nie będzie. Jestem producentem systemów grzejnikowych, co widać po witrynie po prawej. Poza tym jestem użytkownikiem ogrzewania hybrydowego tj. grzejniki + posadzkowe w jednym pomieszczeniu zasilane z kotła gazowego czynnikiem grzejnym o tej samej temperaturze. Uważam zdecydowanie, że jest to rozwiązanie, które pozwoli zaspokoić wszelkie potrzeby w zakresie komfortu cieplnego w wymiarze całorocznym a nie tylko w środku zimy... === Poza tym jestem z wykształcenia lekarzem medycyny, i jeśli wypowiadam się w kwestiach zdrowotnych to wiem co i o czym mówię. 1/. Źle eksploatowana podłogówka może stanowić jeden z czynników ryzyka, dla nasilenia się lub w przyszłości dla wystąpienia schorzeń układu krążenia, szczególnie jesli jest ona zabudowana w miejscach długotrwałego przesiadywania. 2/. Podłogówka może spowodować większą ekspozycję na alergeny roztoczy i nasilić schorzenia alergiczne o etiologii roztoczowej. === Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 09.01.2016 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2016 Wiec przestań producencie i sprzedawco pieprzyć głupoty o podłogówce. Rozumiem że interes, ale nie po trupach! Chyba najsmutniejszy temat w którym widać mentalność Bogusława jak na dłoni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kama33 09.01.2016 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2016 Poza tym jestem z wykształcenia lekarzem medycyny, i jeśli wypowiadam się w kwestiach zdrowotnych to wiem co i o czym mówię. 1/. Źle eksploatowana podłogówka może stanowić jeden z czynników ryzyka, dla nasilenia się lub w przyszłości dla wystąpienia schorzeń układu krążenia, szczególnie jesli jest ona zabudowana w miejscach długotrwałego przesiadywania. 2/. Podłogówka może spowodować większą ekspozycję na alergeny roztoczy i nasilić schorzenia alergiczne o etiologii roztoczowej. === Ja jestem użytkownikiem podłogówki i jeśli wypowiadam się w kwestii użytkowania i kurzu to wiem co mówię W Twojej wypowiedzi kluczowe są - moim zdaniem- dwa sformułowania: 1. Żle eksploatowana podłogówka 2. Może powodować - moze ale nie musi. Równie dobrze ja mogę spaść z konia. Mogę ale nie muszę. Chociaż na nim nie jeżdżę... Alergik z kurzem styka się wszędzie, czy to w domu z grzejnikami czy z podłogówką. Radą jest sprzątanie i mycie np. podłóg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarysiaMarysia 09.01.2016 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2016 Źle eksploatowana podłogówka może stanowić jeden z czynników ryzyka, dla nasilenia się lub w przyszłości dla wystąpienia schorzeń układu krążenia, co masz na myśli pisząc o złej eksploatacji? zła czyli jaka? podasz przykłady? szczególnie jesli jest ona zabudowana w miejscach długotrwałego przesiadywania. jak zabudowana? i jakie to miejsca? ... mam w salonie skórzaną kanapę-rogówkę na nóżkach o wysokości 12 cm - tyle znajduje się nad podłogą ... takie miejsce masz na myśli? 2/. Podłogówka może spowodować większą ekspozycję na alergeny roztoczy i nasilić schorzenia alergiczne o etiologii roztoczowej. nie da się usunąć całkowicie i na stałe roztoczy - w jakimkolwiek innym miejscu także. Czy to w pomieszczeniu z ogrzewaniem podłogowym, czy to w pomieszczeniu z samymi kaloryferami lub też w pomieszczeniu z systemem hybrydowym którego jesteś zwolennikiem. Można jedynie bardziej lub mniej starać się sprzątać takie miejsca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
noc 09.01.2016 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2016 Jeśli bogusław OP jest takie niebezpieczne, to czym prędzej wypruj te rurki z podłogi i zamontuj jak to kiedyś pisałeś "dyskretnie ulokowane grzejniki". Czyżbyś produkował je szpetne, czy masz kaloryfery innego producenta;). Chyba że przyznajesz, że wszystkie grzejniki szpecą?Oświeć nas o co chodzi z tym kurzem. Czyżby kurz przy grzejnikach był lżejszy i fruwał wyżej? Grzejniki miałyby nie pozwalać opadać kurzowi na podłogę, wytwarzając poduszkę powietrzną pow 1-1,2m?Jeśli tak byłoby, tym gorzej dla grzejników. Przy podłogówce kurz nie unosi się samoistnie z podłóg. Natomiast przy grzejnikach, poprzez konwekcję owszem, widać różnicę w pomieszczeniach oświetlonych promieniami słońca. Do tego po pewnym czasie użytkowania, nad grzejnikami tworzą się ciemne smugi na ścianach czy pod parapetami, jeśli są zamontowane. Na ścianach przy OP nigdy się takie smugi nie utworzą. Wytłumacz proszę, w jaki sposób OP przyczynia się do zachorowań alergicznych, bo nigdzie o tym nie słyszałem. Jeśli chodzi o dom, to nie-sprzątanie może sprzyjać rozmnażaniu roztoczy będących złem dla alergików. Częsta zmiana (prasowanie) pościeli, odkurzanie, czyszczenie itd chroni przed namnażaniem roztoczy a nie grzejniki.W przeciwieństwie do bogusława, niczego związanego z budowlanką nie produkujemy i nie sprzedajemy, nie musimy prowadzić dziwacznego marketingu. Chcemy i możemy pisać znaną nam prawdę, bez mieszania ludziom w głowach.Twierdzę że najtańsze i najbardziej komfortowe jest OP po całości. Grzejniki tylko w starych, nie izolowanych domach gdzie OP nie zdoła uzupełnić strat, oraz budynkach użytkowanych z przerwami jak; sklepy, biura, hotele itp, gdzie wyłączenie ogrzewania na dłuższy czas pozwoli zaoszczędzić jakieś PLN.Do nowych domów tylko OP po całości. Najdroższe instalacje to mieszane, OP + grzejniki, wymagające najwięcej inwestycji w materiały. Do tego wymagają najwyższych kwalifikacji od instalatorów, a ci często cenią się najwyżej. Jak widać z forum najwięcej problemów mają ludzie z ogrzewaniem mieszanym OP+grzejniki. Problemy występują zarówno z prawidłową budową instalacji jak i ze sterowaniem. Polecasz ludziom najbardziej problematyczne systemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarysiaMarysia 09.01.2016 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2016 Najdroższe instalacje to mieszane, OP + grzejniki, wymagające najwięcej inwestycji w materiały. Do tego wymagają najwyższych kwalifikacji od instalatorów, a ci często cenią się najwyżej. Jak widać z forum najwięcej problemów mają ludzie z ogrzewaniem mieszanym OP+grzejniki. Problemy występują zarówno z prawidłową budową instalacji jak i ze sterowaniem. Polecasz ludziom najbardziej problematyczne systemy. otóż właśnie. Początkowo przestraszyły mnie koszty instalacji na całej powierzchni ogrzewania podłogowego. Próbowałam je obniżyć dlatego pomyślałam o kaloryferach w dwóch pokojach (w sumie na ok.26metrach). Ale najpierw ktoś powiedział mi o tym, żeby nie mieszać sposobów ogrzewania bo im prościej tym mniej problemów przy użytkowaniu, mniejsza awaryjność, zawsze to też mniej czynników do zdiagnozowania jeżeli wystąpią kłopoty, i niekoniecznie dużo taniej to wyniesie. I tak przy rozruchu pierwszym było ich trochę, kłopotów, bo i gdzieś się zapowietrzył kawałek instalacji, a to jeden z zaworków przy montażu rozdzielacza został za bardzo przykręcony i kilka dni zajęło odkrycie tego jako powodu, że do obiegu nie dochodziła woda ...no i mi samej wiele czasu zajęło zrozumienie jakiś podstaw teoretycznych systemu ogrzewania podłogowego. I choć zrobiłam wszystko aby móc jednym przyciskiem regulować temperatury w poszczególnych pomieszczeniach w moim mieszkaniu (założyłam sterownie ogrzewaniem podłogowym i mam w każdym pomieszczeniu sterownik_urządzenie do ustawiania temperatury) i nie musieć zawracać sobie głowy "analogiczną" regulacją podłogówki to i tak wolałam wybrać najmniej skomplikowany sposób ogrzewania czyli nie zróżnicowany - samą podłogówkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boguslaw 09.01.2016 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2016 (edytowane) Chyba najsmutniejszy temat w którym widać mentalność Bogusława jak na dłoni. dokładnie odwrotnie. to Liwko chce coś udowodnić po potencjalnych trupach... Ma 100% pewności, ze posadzkowe nie może stanowić jednego z czynników ryzyka, dla nasilenia się lub w przyszłości dla wystąpienia schorzeń układu krążenia, szczególnie jeśli jest ona zabudowana w miejscach długotrwałego przesiadywania? Jeśli nie ma takiej pewności, to nie ma prawa kategoryzować swojej opinii. Analogicznie każdy inny kto tak twierdzi, ponosi poważną odpowiedzialność za kategoryczność takiego stwierdzenia. Wystarczy przejrzeć tematy o żylakowatości (podudzi), by w każdym z nich dostrzec ogrzewanie podłogowe jako czynnik powodujący nasilenie objawów, przeciwwskazane dla osób z takim schorzeniem. Podłogówka może spowodować większą ekspozycję na alergeny roztoczy i nasilić schorzenia alergiczne o etiologii roztoczowej. Dlaczego? Mechanizm opisywałem kilka postów wyżej. === Edytowane 9 Stycznia 2016 przez boguslaw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boguslaw 09.01.2016 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2016 otóż właśnie. Początkowo przestraszyły mnie koszty instalacji na całej powierzchni ogrzewania podłogowego. Próbowałam je obniżyć dlatego pomyślałam o kaloryferach w dwóch pokojach (w sumie na ok.26metrach). Ale najpierw ktoś powiedział mi o tym, żeby nie mieszać sposobów ogrzewania bo im prościej tym mniej problemów przy użytkowaniu, mniejsza awaryjność, zawsze to też mniej czynników do zdiagnozowania jeżeli wystąpią kłopoty, i niekoniecznie dużo taniej to wyniesie. I tak przy rozruchu pierwszym było ich trochę, kłopotów, bo i gdzieś się zapowietrzył kawałek instalacji, a to jeden z zaworków przy montażu rozdzielacza został za bardzo przykręcony i kilka dni zajęło odkrycie tego jako powodu, że do obiegu nie dochodziła woda ...no i mi samej wiele czasu zajęło zrozumienie jakiś podstaw teoretycznych systemu ogrzewania podłogowego. I choć zrobiłam wszystko aby móc jednym przyciskiem regulować temperatury w poszczególnych pomieszczeniach w moim mieszkaniu (założyłam sterownie ogrzewaniem podłogowym i mam w każdym pomieszczeniu sterownik_urządzenie do ustawiania temperatury) i nie musieć zawracać sobie głowy "analogiczną" regulacją podłogówki to i tak wolałam wybrać najmniej skomplikowany sposób ogrzewania czyli nie zróżnicowany - samą podłogówkę. Znacznie odchudzona, położona jedynie w części komunikacyjnej podłogówka + instalacja grzejnikowa w tym samym pomieszczeniu, rozprowadzone z tego samego wspólnego rozdzielacza, zasilane tą samą temperaturą, jest rozwiązaniem w sposób oczywisty tańszym od podłogówki "po całości" a przy tym znacznie bardziej komfortowym i tanszym w eksploatacji. === Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 09.01.2016 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2016 dokładnie odwrotnie. to Liwko chce coś udowodnić po potencjalnych trupach... Ma 100% pewności, ze posadzkowe nie może stanowić jednego z czynników ryzyka, dla nasilenia się lub w przyszłości dla wystąpienia schorzeń układu krążenia, szczególnie jeśli jest ona zabudowana w miejscach długotrwałego przesiadywania? Jeśli nie ma takiej pewności, to nie ma prawa kategoryzować swojej opinii. Analogicznie każdy inny kto tak twierdzi, ponosi poważną odpowiedzialność za kategoryczność takiego stwierdzenia. Wystarczy przejrzeć tematy o żylakowatości (podudzi), by w każdym z nich dostrzec ogrzewanie podłogowe jako czynnik powodujący nasilenie objawów, przeciwwskazane dla osób z takim schorzeniem. Podłogówka może spowodować większą ekspozycję na alergeny roztoczy i nasilić schorzenia alergiczne o etiologii roztoczowej. Dlaczego? Mechanizm opisywałem kilka postów wyżej. === Człowieku, o czym ty piszesz??? Tak mogło być kilkadziesiąt lat temu w domach bez izolacji! Dzisiaj temperatura podłogi w domach z przyzwoitym ociepleniem jest niemal neutralna. Tylko podczas bardzo dużych mrozów jest wyczuwalna! Nie ośmieszaj się więcej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 09.01.2016 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2016 Zobaczcie na te grzejniki jakie to ohydztwo! http://centralne-ogrzewanie.pl/wp-content/uploads/2010/12/grzejnik-konwekcyjny-regulus.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts