agusia59 08.01.2016 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2016 Proszę o pomoc w aranzacji łazienki. Chce dużą umywalkę, wc z zestawem podtynkowym, wannę (nie musi byc duza), prysznik z płytkim brodzikiem i jakas szafeczke albo dwie. Kolor jasny (szary, bezowy), moze byc z dodatkami innych. Rysunek w załaczniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 08.01.2016 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2016 a gdzie masz pion kanalizacyjny? Ubikacja powinna być najbliżej pionu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agusia59 08.01.2016 15:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2016 No własnie rure od wc mam przy krótkiej scienie, wchodzac do łazienki na prawo przy oknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 08.01.2016 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2016 (edytowane) na krótkiej ścianie wc + umywalka z taką ilością szafek jaka ci się marzy (nad geberitem, nad umywalką, pod umywalką) a naprzeciw kabina prysznicowa (100x100 lub 90x90) i wanną (wzdłuż ściany z oknem). Między wanną a prysznicem wąskie cargo (takie jak do kuchni) a za nim płytkie półki dostępne od strony prysznica i wanny. http://images77.fotosik.pl/217/f4465e742f7e2ab9gen.jpg Jeśli się uda to najlepiej zamienić miejscami sedes i umywalkę. Wówczas osoba leząca we wannie nie będzie miała widoku na klopa.Ale tu musiałby się hydraulik wypowiedzieć. Edytowane 8 Stycznia 2016 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agusia59 08.01.2016 17:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2016 No własnie zle napisałam moze i tam gdzie wc tam ma byc umywalka. Zastanawiałam sie tylko czy nie dałoby sie przeniesc wc na miejsce prysznica a tam gdzie wc to prysznic. Drzwi to kolor brązowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 10.01.2016 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2016 przenoszenie sprzętów zależy od układu pionów i zapewnienia odpowiednich spadków.Na bazie takiego rysunku nie da się tego stwierdzić. Po zamianie prysznica z wc robi się za wąskie przejście między prysznicem a wanna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alicyja 10.01.2016 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2016 http://naforum.zapodaj.net/thumbs/2ed4072f58a5.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/6529ea59f86e.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 10.01.2016 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2016 alicyja - ja myślałam, że zielone to drzwi a nie okno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alicyja 10.01.2016 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2016 Też tak na początku myślałam(przez strzałkę w tamtym miejscu) ale potem agusia59 napisała "Drzwi to kolor brązowy" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agusia59 11.01.2016 09:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2016 Własnie miałam pisac do Elfir ze brązowe to drzwi. Moze troche chaotycznie napisałam prosbe, za co przepraszam. Tak jak "alicyja" na drugim rysunku tak własnie jest narazie. Zastanawiałam sie tylko czy mogłabym na miejscu wc zrobic prysznic, tam gdzie prysznic wanne, a tam gdzie wanna wc. Tu chyba musi sie hydraulik wypowiedziec, bo rury mam grube wyprowadzone pod chudziakiem. Tam gdzie wc i tam gdzie na drugim rysunku wanna tez gruba, tylko zakonczona ciensza i nie przy samej scianie. Chodzi mi o to czy miedzy prysznicem a wanna nie bedzie za ciasno oraz zeby po wejsciu do łazienki nie rzucał sie kibelek od razu. (patrz rys. 2 autorstwa "alicyja"). Okno jest o wymiarach 90 na 90. Myslałam o murku miedzy wc a umywalka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts