urba 08.01.2016 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2016 Drodzy forumoowicze, polecono mi wybór na dach niemieckiej dachówki. Posiedziałem trochę w internetach, popytałem się. Jeżeli się nie mylę mamy na polskim rynku 4 producentów - Meyer-Holsen, Bogena, Nelskampa i Erlusa. Mogę prosić użytkowników o opinie na temat tych pokryć dachowych? Czy któregoś polecacie, a może nie warto zawracać sobie głowy? Choć po cenach niektórych z nich widać, że to ni najniższa półka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piatkowski 08.01.2016 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2016 Co do jakości nie będę się wypowiadał, bo nie mam doświadczeń, ale wiem że to grono powinno jeszcze się rozszerzyć o Robena i Jacobi. To też niemieckie dachówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek Volke 08.01.2016 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2016 (edytowane) Dodam jeszcze jednego producenta jakim jest Braas, posiadam tą dachówkę model Rubin V9 Przyjechała do mnie prosto z fabryki z Niemiec.Fachowiec ją chwalił że jest prosta i bardzo dobrze się układa, cena też bardzo konkurencyjna, no i gwarancja jakieś 50 lat Edytowane 8 Stycznia 2016 przez Darek Volke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konar22 10.01.2016 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2016 No z gwarancją to akurat słabo bywa u większości producentów, ale faktycznie Braas też niemiecki. W zasadzie każdy producent ma dobra dachówki, w zasadzie różni ich cena i modele dachówek. Ja mam na dachy Bogena Reform 11 czarną angobę. Wziąłem z polecenia i nie żałuję, a dekarz też nie specjalnie narzekał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gasek 24.01.2016 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2016 Trafiłem na temat przy okazji szukania informacji o dachach strzechowych. W dachówkach mam jakieś doświadczenie i to, co mogę powiedzieć, na rynku nie ma lepszych dachówek niż niemieckie. Faktycznie cena jest mniejsza np. przy Meyer-Holsen, a wyższa przy Erlusie. W ogóle Erlusa na polskim rynku niewiele, a mają super pokrycia. W Polsce handlują nimi Polskie Hurtownie Dachowe napewno. =Ale jak zdecydujesz się na inną niemiecką, to także super wybór. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piekarz12 30.01.2016 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2016 No to ja, kiedy poszukiwałem pokrycia dachowego, natknąłem się na coś takiego jak Jungmeier. Ale to chyba jakieś powiązania z Koramiciem ma. Jeżeli się nie mylę, to chyba właśnie Koramic wykupił Jungmeiera, ale produkcja dalej idzie, tylko pod innym logo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 04.02.2016 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2016 (edytowane) Produkcja idzie pod tym logo podobnie jak u Bogena i Koramica pod "patronatem" koncernu Wienerberger. Jungmeier na rynek Austriacki a Bogen na Polski. Pozdrawiam. Edytowane 4 Lutego 2016 przez Andrzej Wilhelmi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gorbag 04.02.2016 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2016 8 wypowiedzi w wątku, z tego 5 jednowpisowców i 1 dwuwpisowca. Dziwna sprawa.Czyżby aż tak słabo sprzedawały się niemieckie dachówki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hanss 19.03.2016 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2016 Ja nie polecam NELSKAMPA - dojechały do mnie dachówki z wadą fabryczną, producent reklamacji nie uznał i sprawa wylądowała w sądzie....napiszę jeszcze raz: ogólne rozpatrywanie reklamacji przez firmę NELSKAMP to tragedia:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts