agrafffka 23.07.2016 08:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2016 (edytowane) Hej, wracam z kuchnią Chciałabym zasłonić strefę roboczą i wymyśliłam tak: Ale: martwi mnie, że po jednej stronie płyty będzie ciasno. Można temu zaradzić, przesuwając płytę na ścianę obok (tam, gdzie zlew), a zlew na ścianę z oknem. Choć nie ukrywam, że wolałabym, aby zostało tak jak na szkicu. Tylko czy będzie funkcjonalnie? Najbardziej boję się, że będzie mało miejsca na stół i przejście do kuchni. Trochę wizualizacji: stół prostokątny ustawiony równolegle do drzwi tarasowych stół prostokątny ustawiony prostopadle do drzwi tarasowych stół okrągły Co Wy na to? Edytowane 23 Lipca 2016 przez agrafffka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 23.07.2016 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2016 za ciasno na wygodną pracę. Masz sporą przestrzeń. Skoro okazuje się, że wcale nie kręci cię otwarta kuchnia, to po prostu ją zasłoń ścianami lub ściankami 2/3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agrafffka 23.07.2016 12:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2016 za ciasno na wygodną pracę. Masz sporą przestrzeń. Skoro okazuje się, że wcale nie kręci cię otwarta kuchnia, to po prostu ją zasłoń ścianami lub ściankami 2/3 Za ciasno na pracę. A na przejście do kuchni? Może ktoś pomoże zwizualizować w bardziej realistycznym programie? Pisząc 2/3 masz na myśli wysokość? Wolałabym nie. Jakoś mi się nie widzi takie rozwiązanie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 23.07.2016 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2016 http://images76.fotosik.pl/769/fd1fc91c03d07583.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agrafffka 24.07.2016 05:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2016 No nie. Aż tak zamykać to bym nie chciała.Raczej chodzi mi o to, by strefa robocza nie była na widoku. Wrócę jeszcze do stołu. Czy wystarczy 240 cm na swobodne korzstanie z niego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 24.07.2016 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2016 http://bi.gazeta.pl/im/6/11025/z11025246Q.jpg dlaczego upierasz się na wciskanie stołu w przejście do kuchni? Z resztą uważam, że przejście wiatrołap-kuchnia powinno być najkrótsze i najprostsze, aby z zakupami nie latać po całym domu, omijając meble. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 24.07.2016 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2016 http://images76.fotosik.pl/770/8ce085ee0193a855gen.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agrafffka 25.07.2016 13:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2016 Dziękuję, Elfir!W takim rozwiązaniu mam za mało blatów. Pewnie stół stanie na środku, w pewnej odległości od drzwi tarasowych, żeby można było z nich swobodnie korzystać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agrafffka 25.10.2016 09:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2016 Wracam. Wściekła na męża . Odwidziało mu się JEDYNE okno dachowe. Chce wszystkie robić w szczycie. Dlatego wersja z łazienką z oknem dachowym zaproponowana przez Alicyję odpada. Ku mej rozpaczy Pojęcia nie mam, jak to wszystko ustawić, żeby i łazienka, i pralnia miały okna w ścianie szczytowej. Wtedy już na pewno jeden pokój nie będzie miał garderoby, choćby malutkiej. A może ktoś ma pomysł, jak to ogarnąć??? Murarze stawiają ścianki działowe na dole. Zaraz dach i ścianki na górze, a ja jestem w czarnej d......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinka 25.10.2016 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2016 http://images84.fotosik.pl/112/7b0c95a98db7f197med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agrafffka 25.10.2016 11:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2016 Kinka ,Dzięki. Podoba mi się. Wszystkie sypialnie mają garderoby. Super! A może uda się wydzielić osobne pomieszczenie na pralnię? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alicyja 25.10.2016 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2016 (edytowane) Kinka - w tej wnęce gdzie umieściłaś umywalki skos jest niżej niż 140cm. 7) We wnęce szafa z drzwiami suwanymi na pralkę i suszarkę rozkładaną. prysznic ok. 80x110, umywalka niestety nie bardzo mi się podoba w tamtym miejscu za kabiną. Edytowane 25 Października 2016 przez alicyja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agrafffka 25.10.2016 13:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2016 Dziękuję!Jak zawsze świetne pomysły. A może wejście do łazienki wg oryginalnego projektu, a pralnia pod skosem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agrafffka 27.10.2016 10:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2016 Wrrr... Nie mogę wkleić zdjęć z moimi przeróbkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alicyja 27.10.2016 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2016 (edytowane) Spróbuj zamieścić obrazki za pośrednictwem jakiegoś serwisu - ja korzystam z https://naforum.zapodaj.net/ (fotki znikają po chyba 3 miesiącach). Próbowałam kombinować z wejściem do łazienki w oryginalnym miejscu ale nic sensownego z tego nie wychodzi - ten wąski korytarzyk i nieszczęsny komin zawalający środek dostępnej powierzchni... 9) W łazience prysznic 80x100cm. W pokoju obok na upartego można wydzielić garderobę-schowek ale kształt ściany od strony łazienki jest nieregularny więc nie wiem czy dałoby się to jakoś sensownie zagospodarować, no i okno(drzwi balkonowe) nie byłoby umieszczone centralnie. Te dwa małe okna po bokach mają 80cm szerokości ale są tuż przy linii 220cm skosu więc pewnie musiałyby być niższe(niżej nadproże) lub węższe(np.60cm). Chyba że nie zależy Wam na symetrii na tej fasadzie to już po swojemu rozplanujecie. Edytowane 27 Października 2016 przez alicyja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts