Poko306 10.01.2016 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2016 Poszukuję koloru blatu kuchennego który będzie pasował do mebli koloru orzechowego ,czarnego zlewu , płyty gazowej oraz piekarnika koloru stalowego , lodówki białej i okapu czarnego. Jak wymierzyć blat kuchenny ? Mam na dole przy szafkach kontakt . Jaką zrobić odległość między ścianą a meblami , żeby był swobodny dostęp do kontaktu. Jaka powinna być odległość , między meblami kuchennymi a lodówką oraz lodówką i ścianą. Jaki zrobić obrys blatu z boku mebli ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Isabela 10.01.2016 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2016 Rozumiem, że kolor płytek i ścian już się nie zmeni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 10.01.2016 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2016 to Bodzio? Z tego co widzę na google grafika producent zaleca blaty jasny krem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Poko306 11.01.2016 05:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2016 (edytowane) Tak to meble Bodzio. Jasny blat to mój typ, zastanawiam się tylko jak to się będzie komponowało z czarnym zlewem. Płytki pozostaną bez zmian. Kolor ścian do zmiany. Edytowane 11 Stycznia 2016 przez Poko306 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 11.01.2016 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2016 płyta indukcyjna tez jest najczęściej czarna a ludzie montują na jasnych blatach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agniecha_a 12.01.2016 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2016 Wrzuć do google "czarny zlewozmywak" i pooglądaj grafiki, które wyświetli. Jest tam sporo przykładów blatów w różnych kolorach z czarnym zlewozmywakiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
E-Rzecznik Śnieżka 31.01.2016 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2016 Kolor blatu mógłby być jednym z czterech –biel, beż, szarość, czerń. Szerokość blatu wynosi najczęściej 60 cm a długość –max od ściany do lodówki.Odległość szafek od lodówki i lodówki od ściany nie jest w żaden sposób normowana. Urządzenia mogą być zsunięte ze sobą pod warunkiem, że można je swobodnie otwierać. Niektóre modele lodówek (tych których drzwi otwierają się poza obrys korpusu) wymagają pozostawienia miejsca niezbędnego do swobodnego otwierania urządzenia. Wszystkie odległości podane są wtedy w instrukcji obsługi lodówki. Tam będzie również informacja dotycząca minimalnej odległości za urządzeniem, niezbędnej do prawidłowego funkcjonowania chłodziarki.Pytanie dotyczące gniazda wtykowego nie do końca jest dla mnie zrozumiałe. Jeśli kontakt jest za szafkami, poniżej zabudowy (tak zrozumiałam) to lepiej jest je przenieść powyżej blatu lub zainstalować w samym blacie (specjalne gniazdka służące do takiego montażu). Takie rozwiązania są najbardziej funkcjonalne. Urządzając to ciekawe wnętrze proszę pamiętać o farbie kuchnia-łazienka z dodatkiem srebra. Właściwie ochroni ściany przed wilgocią i zabrudzeniami oraz zabezpieczy przed rozwojem drobnoustrojów. Powodzenia!Pozdrawiam serdecznie,E-rzecznik FFiL Śnieżka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Twistet 16.02.2016 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2016 (edytowane) Wgraj sobie zdjęcie i zobacz też jakie kolory ścian będą ci pasowały skoro mówisz, że będą zmieniane. Edytowane 17 Lutego 2016 przez joliska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nestka 16.02.2016 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2016 A ściany na jaki kolor planujesz malować? To ważne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tamud 17.05.2016 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2016 W przypadku blatu kuchennego nie jest to problem, jeśli chodzi o jego osadzenie. Inaczej ma się sprawa w przestrzennych kuchniach. Generalnie jestem zdania, że warto jest zamawiać osobno właśnie blat kuchenny. Ma się wtedy pewność, że dostajesz jakościowo dobry materiał. Inaczej ma się sprawa z jakimiś docinkami czy zamawianiem indywidualnym. To zawsze jest problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PaulinaPk 14.06.2016 22:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2016 (edytowane) Czarny zlew w żaden sposób nie kłóci się z jasnym blatem. Ja osobiście mam w domu właśnie takie połączenie + czarna płyta indukcyjna i komponuje się to zupełnie dobrze. Nad czym bym się bardziej zastanowiła to z jakiego materiału powinien być wykonany blat - od tego zależy jak dobrze i jak długo będzie się trzymał. Podrzucam link do artykułu, gdzie przystępnie opisane są możliwe materiały, mam nadzieję, że się przyda: Jaki materiał wybrać na blat kuchenny? Edytowane 14 Czerwca 2016 przez PaulinaPk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts