paws0n 11.01.2016 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2016 (edytowane) Witam, Jest to mój pierwszy post. Planuję przebudowę mieszkania 47,5 m2 2 pokoje + kuchnia na 3 pokoje z aneksem. Czy macie jakieś pomysły i czy w ogóle ma to jakiś sens, przy tym metrażu? Podrzucam rzuty jak było oryginalnie jak jest aktualnie i jaki ja mam pomysł. Może macie jakieś inne pomysły albo mój jest bez sensu, że nie będę miał jak się ruszyć. Od razu piszę, że nie robiliśmy takiej przebudowy zaraz po zakupie mieszkania ponieważ mieliśmy mocno ograniczony budżet oraz mało czasu. Aktualnie powoli się zbieramy do nowych planów. Proszę o pomoc bo żona już mi nie daje spokoju Deweloperskie: Aktualnie: Mój pomysł: Edytowane 11 Stycznia 2016 przez paws0n Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 11.01.2016 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2016 a skąd przyłącza wod-kan i wentylacji z tamtej strony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinka 12.01.2016 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2016 (edytowane) Taka zmiana nie ma sensu,jak podłączysz wodę w tym miejscu,do tego powstał gigantyczny przedpokój.Może tak:http://images77.fotosik.pl/227/166c6c3f68d0c27bmed.jpg Edytowane 12 Stycznia 2016 przez kinka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anika1003 12.01.2016 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2016 Ja dołożę coś od siebie, ale z wielkim trudem... Też nie widzę sensu przerzucania kuchni na drugą stronę. W jednym wypadku pomniejszyłam łazienkę i dałam ją po drugiej stronie komina, kosztem kuchni. Prawą stronę ciężko podzielić na dwa pokoje, dlatego albo będzie ślepa sypialnia, albo można podzielić tą przestrzeń panelami ruchomymi. Wszystko ma swoje + i -. Siedzi się przy łazience... W drugim przypadku natomiast powstaje duża sypialnia i salon z aneksem mało funkcjonalny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alicyja 12.01.2016 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2016 (edytowane) Może jakoś tak: http://naforum.zapodaj.net/thumbs/340d8581d8ab.jpg Różowy trójkąt można dołączyć do sypialni (jeśli nie chcecie demolować łazienki), inaczej ustawić łóżko... Blat ze zlewem i płytą ma ok.250cm długości, można go ewentualnie trochę przedłużyć. Kurczę, nie zauważyłam, że sypialnia ma inny kształt - trzeba by jednak jej ścianki poprzestawiać a kombinowałam żeby jak najmniej burzenia było Albo inaczej zaplanować zabudowę w przedpokoju. http://naforum.zapodaj.net/thumbs/38783bcca223.jpg Edytowane 12 Stycznia 2016 przez alicyja dodany drugi rysunek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sawadi 12.01.2016 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2016 (edytowane) alicyja, podobaja mi sie Twoje projekty co podobnego wymodzilam (prosze nie zwracac uwagi na jakosc, bo programik bardzo prosty) Edytowane 12 Stycznia 2016 przez Sawadi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 12.01.2016 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2016 PawsOn - nie wiem, jaką masz sytuację rodzinną, ile dzieci - ale rezygnowałabym z dzielenia mieszkania na 3 pokoje - wolałabym wygodny rozkładany narożnik czy sofę w pokoju dziennym i większy/wygodniejszy metraż tej części, a nie same klitki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 12.01.2016 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2016 gdzie wy trzymacie odkurzacze, mopa, miotłę, wiadra, ubrania, pościele, ręczniki, kurtki, szaliki, rekawiczki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinka 13.01.2016 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2016 alicyja, podobaja mi sie Twoje projekty co podobnego wymodzilam (prosze nie zwracac uwagi na jakosc, bo programik bardzo prosty) Brak szaf i miejsca do przechowywania,gdzie zostawisz buty i kurtke po wejściu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sawadi 13.01.2016 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2016 Brak szaf i miejsca do przechowywania,gdzie zostawisz buty i kurtke po wejściu. jest miejsce za drzwiami i trojkat kolo lazienki, mozna przesunac lodowke i tam zrbic tez szafke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paws0n 13.01.2016 19:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2016 (edytowane) a skąd przyłącza wod-kan i wentylacji z tamtej strony? Sądziłem, że nie jest to bardzo trudne. Zasilanie idzie z korytarza czyli jest przy drzwiach. Wentylacja pociągnąć rurę w podwieszonym suficie. Problem jest odpływem bo musi być i nie wiem czy starczy podłogi PawsOn - nie wiem, jaką masz sytuację rodzinną, ile dzieci - ale rezygnowałabym z dzielenia mieszkania na 3 pokoje - wolałabym wygodny rozkładany narożnik czy sofę w pokoju dziennym i większy/wygodniejszy metraż tej części, a nie same klitki. Też wolę mieć przestrzeń, ale niestety dziecko powoli rośnie i trzeba będzie zwolnić pokoik. Nie uśmiecha mi się robić sypialni z salonu. Najlepszą opcją jest zmiana na większe mieszkanie,jednak szukam tańszego rozwiązania. gdzie wy trzymacie odkurzacze, mopa, miotłę, wiadra, ubrania, pościele, ręczniki, kurtki, szaliki, rekawiczki? Jest jedna duża szafa w sypialni, a taka gospodarczo-użytkowa miejscówka, to wnęka w przedpokoju, zrobiona na szafę/skrytkę Edytowane 13 Stycznia 2016 przez joliska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 13.01.2016 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2016 Najlepszą opcją jest zmiana na większe mieszkanie,jednak szukam tańszego rozwiązania. nie wiem, czy robienie kapitalnego remontu (przebudowa) wyjdzie taniej niż kupno większego mieszkania - im większe, tym cena metra mniejsza. Może starsze mieszkanie? W tym po przebudowie sypialnia będzie ciasna, ale to jest do przeżycia. Natomiast część dzienna, w której toczy się cały dzień i przebywa się również z dzieckiem będzie ciasna i niewygodna - będziecie się o siebie obijać...Ale oczywiście Wasza decyzja:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts