annawia 12.01.2016 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2016 Dzień dobry, bardzo proszę o pomoc w urządzeniu pokoju. Chciałabym do niego wstawić białe (?) meble: komoda, szafa oraz łóżeczko. W pokoju stoi i niestety na razie zostać musi taka oto kanapa. Chciałabym zapytać, jak dobrać kolor i dodatki do tego mebla. Spodziewamy się dziewczynki, kolory niebieskie i zielone wydają mi się za chłodne, takie dla chłopca. Ściany w pokoju chcemy jakoś przemalować, podłoga ma kolor wenge. Będę wdzięczna za inspiracje i pomysły. Aha, pokój jest podłużny i nieustawny. Ma ok. 10 mkw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sawadi 12.01.2016 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2016 cos zaproponuje http://www.buckeyestateblog.com/wp-content/uploads/2014/04/The-Green-Pendant-Lamp-Of-Pink-Nursery-Room-Design-Ideas-for-Baby-Girls.jpg http://projectnursery.com/wp-content/uploads/2012/11/IMG_9858.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anika1003 12.01.2016 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2016 A ja dorzucę coś od siebie. Kanapa nie jest taka zła. Jeśli się umiejętnie dobierze resztę rzeczy, to naprawdę będzie pasować. A tu moje inspiracje. Meble mogą być białe. Radziłabym dodać zielony na ścianę jako akcent i nawiązanie do wersalki. Wcale ta zieleń nie będzie nieodpowiednia. Ja uważam, że dla dziewczynki jak najbardziej tak. Przeważnie jest podział niebieski- chłopcy, różowy- dziewczynki. W obecnych trendach panuje szary- biały. Wszystkie projekty wyglądają wtedy jednakowo, nie ważne czy pokoik jest dla dziewczynki, czy dla chłopczyka . Warto mieć coś co się wyróżnia. Tu może być to zieleń. http://4.bp.blogspot.com/-aVWXXxhxqa4/Ukp9bciLXqI/AAAAAAAAC4o/1IDIQUHd8f0/s1600/kolorowy+pok%C3%B3j+ma%C5%82ego+ch%C5%82opca.jpg http://img.shmbk.pl/rimgsph/2369_dcee7aa5-5dc3-4278-bd43-64395fa981d9_max_900_1200_pokoj-maluszka-pokoj-dziecka-styl-skandynawski.jpg http://www.onhome.org/wp-content/uploads/2013/11/Twin-Nursery-Rooms-Decoration.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 12.01.2016 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2016 bo dziewczyna zawsze musi być różowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anika1003 12.01.2016 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2016 No właśnie nie wiem dlaczego takie przekonanie że różowa... mi się od zawsze marzył zielony pokoik dla dziecka i dla dziewczynki i dla chłopczyka...Kolor uniwersalny, bo nie szufladkuje. Ta soczysta zieleń pięknie wygląda. Do koloru podłogi będzie pasować i świetnie będą się odbijały białe mebelki.Oczywiście można przemycić trochę różu. Też nie warto przesadzać z wzorami, bo pomniejszą one jeszcze bardziej wnętrze.Polecam farbę Beckersa- kolor Wasabi.http://beckers.pl/inspiracje-dla-wybranego-koloru.html?kolor_id=9146 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sawadi 12.01.2016 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2016 czepiacie sie ;P Osobiscie z zielenia bym nie przesadzala, zwlaszcza, ze kanapa jest zielona, a pokoj maly, to specyficzny kolor i nie wszyscy go lubia na scianach np. ja. Generalnie kocham zielen, ale na scianach moge oglac tylko u kogos. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annawia 13.01.2016 10:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2016 A ja nigdzie nie napisałam, że musi być na różowo. Napisałam, że te kolory, jakie ma kanapa są chłodne i pasują mi bardziej dla chłopca. Dzięki za inspiracje. Na razie mam chaos w głowie. Nie wiem właśnie czy cały pokój malować na zielono czy może jedną ścianę, może akcent jaki dać.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anika1003 13.01.2016 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2016 Nieeee cały na zielono nieeee!Już szybciej można pomalować poziome pasy na jednej ścianie, w takich różnych nasyceniach zieleni jak pokazałam z kwadratami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sawadi 13.01.2016 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2016 Ja bym dala akcent, albo tylko jedna zielona sciane, ale to moje osobiste zdanie. Mnie zielen na scianch przytlacza, bez wzgledu na to czy jest ciemna, czy pastelowa.Wole sciany neutralne, jasne. Latwiej o przearanzowanie i zmiane kolorystyki w zlaeznosci od poterzeb, dlatego wybralabym zielone zaslony, dywan, albo dodatki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annawia 15.01.2016 16:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2016 (edytowane) A co myślicie o takim pomyśle: pokój pomalowałabym na jasny szary, jedną ścianę zrobiłabym z poziomymi pasami (szary, na przemian z białym). Na tej ścianie stałoby łóżeczko. Nad łóżeczkiem napis z imieniem na zielono plus do tego kilka innych zielonych akcentów (pościel, przewijak, kocyk, pluszowa maskotka, abażur lampki). Zastanawiam się, czy taka zielona soczysta zieleń pasowałaby do tej koncepcji i kanapy.. Znalazłam jeszcze taki kolor na dodatki do uszycia - oliwkowa satyna, wiem, że będzie pasował do kanapy, ale nie za bardzo do mnie przemawia... Edytowane 15 Stycznia 2016 przez annawia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anika1003 15.01.2016 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2016 Jak dla mnie bomba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 15.01.2016 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2016 Moim zdaniem za dużo tej zieleni Drobne elementy w czerwieni lub jasnym różu dołóż na przełamanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anitkanitka 17.01.2016 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2016 zgadzam się z joliska, czymś tę zieleń przełamać.. ja bym poszła w fiolet! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annawia 17.01.2016 19:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2016 No dobra, to teraz mi się w głowie ułożyło tak: białe meble a ściany szare. Dodatki: pierwsza litera imienia na ścianie: Zielona poduszki na kanapę: fuksja pościel/rożek - szary w gwiazdki z oblamówką tylko fuksjową prześcieradło białe lub szare jednolite nie wiem jeszcze jakie firanki/zasłonki i dywan - lampa będzie biała neutralna - co myślicie? Myślicie że za dużo dodatków? Będzie dyskoteka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bracianka 18.01.2016 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 Ja bym zrobiła białe ściany, zieloną sofę, jedną ścianę zieloną, jasne/białe meble i przełamała to wybranym kolorem, nawet różowym, ale takim ostrym, soczystym, a nie takimi spranymi majtami. Wtedy nawet fajnie to wyjdzie dla noworodka, bo kontrastowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annawia 18.01.2016 16:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 Ja bym zrobiła białe ściany, zieloną sofę, jedną ścianę zieloną, jasne/białe meble i przełamała to wybranym kolorem, nawet różowym, ale takim ostrym, soczystym, a nie takimi spranymi majtami. Wtedy nawet fajnie to wyjdzie dla noworodka, bo kontrastowo. A białe meble nie zgubią się na białej ścianie? O jakiej zieleni myślisz? Takiej soczystej intensywnej, czy raczej bladej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bracianka 18.01.2016 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 Soczystej, białe lub jasne meble możesz postawić przy zielonej ścianie. Ja mam dość bladych kolorów - są wszędzie i dla mnie wszystkie takie same. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annawia 28.01.2016 14:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2016 Hej, myślę i myślę nad tą aranżacją*pokoju... znacie może jakiś program, w którym mogłabym wstawić tę nieszczęsną kanapę, dopasować kolor ścian i mebli i zobaczyć, czy to ma sens? Bo w mojej głowie nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annawia 29.01.2016 14:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2016 Fajne aranżacje, ale nijak się mają do mojego problemu, bo w żadnej nie ma zielonego akcentu. Nie musisz rozumieć tego pomysłu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niechaj 02.02.2016 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2016 Annawia super kanapa! Te duże poduszki mają bardzo przyjemne "pikowanie", ale bardzo traci przy tym kolorze ściany. Fuksja super gra z takim odcieniem zieleni źródło źródło Szaro-oliwkowo-fuksjowo-biało brzmi ok - najgorzej ta wenge podłoga dywan/zasłony kupiłabym już po przemalowaniu ścian, wstawieniu mebli i dzieciowych tkanin, żeby z dywanem nie było za szaro/oliwkowo/fuksjowo lub biało. Pasowałby też granat i złoto Do aranżacji polecam dostępny z przeglądarki darmowy kazaplan - można dowolnie wybierać kolory wszystkich elementów projektu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts