Anna123anna 19.01.2016 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2016 Bardzo proszę o pomoc w wyborze krzeseł. Urządzamy z mężem w mieszkaniu niewielki salon z aneksem kuchennym. W całym pomieszczeniu na podłodze deska dębowa, wybarwienie naturalne. Pokój pomalowany na biało, na jednej ścianie tapeta w szaro-beżowe pasy, taka jak na załączonym zdjęciu. Przy wytapetowanej ścianie szara sofa. Meble kuchenne białe wysoki połysk, blat laminat drewnopodobny, dobrany pod podłogę. Dodatkowo w części salonowej witryna, szafka pod telewizor i stół 120x80 wszystkie w kolorze dąb sonoma. I tu nasz duży dylemat - jakie krzesła dobrać? Myśleliśmy czymś w kontrastowej kolorystyce. Model krzeseł, ktory załączam na kolejnym zdjęciu, występuje np w musztardowej tapicerce, można na środku oparcia zrobić tapicerowany guziczek, np w szarym kolorze. Kolor nóżek biały. Taki był nasz zamysł. Ale czy to będzie grało? Czy nie znudzi się za szybko? Bardzo proszę bardziej doświadczonych o poradę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 19.01.2016 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2016 może krzesła z "sukienkami" w różnych kolorach, żeby łatwo można było zmieniać kolorystykę, skoro boicie się nudy? Przejrzałam sobie na google grafika jakie kolory proponują styliści do dębu sonoma i widzę, że akurat żaden z mocnych odcieni. Bardziej pomarańcz, bordo, oliwka, musztardowa żółcień - czyli kolory "złamane" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna123anna 19.01.2016 21:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2016 O proszę, nie przyszło mi to do głowy, żeby w taki sposób sprawdzić jakie kolory by pasowały. Dzięki! Ta musztardowa żółcień to chyba to, o czym myślałam. Tapicerka, którą oglądałam w sklepie nie była intensywnie żółta, tylko właśnie taka musztardowa, miodowa, taki jakby brudny kolor. Nie mam niestety zdjęcia.Jakoś do sukienek nie jestem przekonana. Może jednak zaryzykujmy i weźmiemy tę musztardę. Myślisz Elfir, że dobrze ożywiloby to pomieszczenie? Boję się, że będzie smutno. Nie mieliśmy funduszy na projektanta i wszystko wymyślamy sami, a jak patrzę na inspiracje w internecie i prawdziwe zdjęcia z polskich domów i mieszkań, to często widać, że inspiracja była, a jednak końcowy efekt zgoła inny.Zapomniałam dodać, źe front w szafce rtv i fronty dwóch szufladek w witrynie są białe.Dziękuję za pomoc! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 19.01.2016 22:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2016 (edytowane) jak dla mnie masz teraz bardzo mdło. Brakuje bardzo ciemnego akcentu - czerni/grafitu spójrz na takie wnętrze - drewno, śmietankowe ściany, szara kanapa, nawet tapeta w prążki bezowe: http://i.dobrzemieszkaj.pl/i/11/43/34/940/aranzacja-wnetrza-w-czerni-i-bieli-3.jpg pazura dodają nie jaskrawe czy pastelowe kolory, ale właśnie czerń. Edytowane 19 Stycznia 2016 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna123anna 20.01.2016 12:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2016 Elfir, jesteś genialna! Pójdziemy w tę stronę.Masz dla mnie jeszcze jakieś cenne wskazówki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 20.01.2016 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2016 ciężko o wskazówki nie widząc pomieszczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts