astrzelczyk 20.01.2016 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2016 Witam serdecznie wszystkich forumowiczów jednocześnie prosząc o pomoc. Wiem że temat kilkakrotnie się już przewijał ale każdy przypadek jest inny. Przechodząc do tematu mam prośbę o sprawdzenie poprawności połączeń moich dwóch układów grzewczych jeden jest z 2 pompami drugi przykład jest z 3. Moje pytania - który z przedstawionych układ byście zalecili - jak zasilić CO - dodam że naczynie wyrównawcze ma pływak z automatycznym uzupełnianiem ale nie chciałbym ciągnąć dodatkowej rury. - gdzie podłączyć naczynie przeponowe ( posiadam już takie naczynie z systemu grzewczego Buderusa czy mogę go wykorzystać). Czy możecie drodzy forumowicze poprawić i dorysować brakujące elementy takie jak zawór 3d jeśli taka konieczność, zawory bezpieczeństwa, odpowietrzniki, grupa bezpieczeństwa, itd. Sterownik który posiadam to http://costerowniki.pl/glowna/19-sterownik-skzp-02-e.html jest do obsługi 4 pomp. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 17.02.2016 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2016 Układ pierwszy będzie OK. Naczynie przeponowe umieszczasz na powrocie CO układu zamkniętego.Zawór ale termostatyczny z pompą lub cały układ mieszający z rozdzielaczem musisz umieścić na rozdzielaczu podłogówki bo ona powinna mieć niższą temperaturę zasilania niż grzejniki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts