Karenz 22.01.2016 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2016 Nie posiadam w kotłowni podłączanie do kanalizacji , nie ma możliwości łatwego podłączania do obiegu kanalizacji .Tym bardziej że mam szambo .http://taurus.szczecin.pl/portal/005241d686e4.jpegCzy mogę zrobić odpływ skroplin z pieca rurą 10 m do studni chłonnej ? tzn 2-3 metry kręgów wysypane dno żwirem . Jeżeli gleba nie będzie dawać raz np na rok mogę wypompować wode .Jest jeszcze możliwość zrobienia sączków ale bardziej przemawia do mnie studnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dembi 23.01.2016 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2016 Możesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karenz 23.01.2016 15:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2016 czy te skropliny nie są "trujace " ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fachman19 23.01.2016 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2016 czy te skropliny nie są "trujace " ? W dużych ilościach tak. Są niesmaczne . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matiix 25.10.2017 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2017 Możesz. A czy można zrobić odpływ skroplin do drenażu deszczowego, który idzie w rów melioracyjny bo nie chce odprowadzać do oczyszczalni biologicznej. Zastanawia mnie tylko czy nie bedzie ciągło jakiegoś lewego powietrza od dołu do pieca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 25.10.2017 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2017 To zrób syfon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matiix 25.10.2017 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2017 To zrób syfon. No to jest myśl bo faktycznie sam się będzie napełniał a i nie powinien wysychać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dobroslaw0 25.10.2017 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2017 Kup pompkę skroplin ja montuję wilo koszt nie duży możesz zamontować samemu a rurką wpinasz się do kanalizacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matiix 25.10.2017 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2017 Kup pompkę skroplin ja montuję wilo koszt nie duży możesz zamontować samemu a rurką wpinasz się do kanalizacji. Chciałbym tak ale będe montował na 99,9% biologiczną oczyszczalnie ścieków i tymi skroplinami będe cały czas zabijał barkterie z florą w zbiorniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matiix 06.11.2017 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2017 no nie przesadzajmy, że są trujące. Mają lekki odczyn kwaśny, przy odczynie zasadowym naszych ścieków bytowych następuje neutralizacja kondensatu i po kłopocie. Tak jak pisałem chce zrobić odejście skroplin z kondensatu i kominka do rury z deszczówki by nie zabijało mi bakterii w oczyszczalni biologicznej. Moje pytani e brzmi czy każda rurka plastikowa sie nadaje by nie okazało się za 10 lat że mi ja przeżarło i woda skrapla sie pod wylewką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts