Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Szafa wnękowa - widoczne kółka oraz montaż włączmika ?

boqler

Recommended Posts

Witam

Dziś panowie zakończyli mi montować dwie szafy wnękowe - jednak mam zastrzeżenia choć oni twierdzą, że inaczej się nie da. Może ktoś mnie nakierować czy mają rację czy po prostu nie chciało im się zrobić tego porządnie?

1. Otóż w szafie w przedpokoju na dole drzwi - widać kółka po których jeżdżą drzwi..Monter stwierdził, że sufit jest krzywy i inaczej się nie da - fakt, sufit może być minimalnie krzywy - ale czy nie da się jakoś coś podłożyć aby kółka nie były widoczne?

2. Szafa w sypialni - miałem włącznik światła na ścianie, które według projektanta bez problemu można przenieść na boczną ścianę szafy i je tam ładnie podłączyć i schować...co się okazało - stay włącznik został rozebrany, pociągnięty kabel normalnie w szafie i wpięty do puszki na boku szafy - równa to się temu, że otwierając szafę mam normalnie wiszący kawałek kabla między ubraniami...czy nie ma innego systemu na schowanie tego cuda?

Postaram się wysłać niedługo zdjęcia, żeby pokazać jak to wygląda.

Dzięki za pomoc!

przewody możesz zamaskować narożnym korytkiem z tworzywa do przewodów - przykleić klejem:

http://www.baspol.comweb.pl/img/korytka.jpg

maskowanie kółek - można było to ładniej zrobić, ale nie z prefabrykatów, którymi posługiwała się ekipa montażowa.