Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jaki rodzaj wentylacji będzie najlepszy?

Recommended Posts

To jakaś forma masochizmu, takie ciągłe robienie z siebie głupka.

...

.

Proszę następny mentor z Klubu Wyznawców popisuje się kulturą osobistą. Nie doczyta nie sprawdzi tylko od razu wyzwiska i prezentuje swoją kulturę osobistą.

No i oczywiście lepiej wie jaki mam filtr w pracy i jak często jest zmieniany.

Zaprezentowałem tylko podsumowanie.Wszystko jest napisane wcześniej, wystarczy tylko uważnie i ze zrozumieniem przeczytać.

• Odpowiedzi 713
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Tylko, że nie poparłeś tego cytatami, bo jakoś nie przeczytałem nigdzie, żeby ktoś napisał:

moc WM odczytujemy ze wskazanego wykresu przy pomocy watomierza,

Niestety czytanie ze zrozumieniem, to nie jest twoja silna strona, stąd wypisujesz taki androny, jak powyżej.

Błaznowanie to jedyne, na co Cię jeszcze w tym wątku stać...

tu akurat nie ma wątpliwości (jak to nazwałeś), że piszesz nieprawdę, więc trzeba to wszystko prostować.

A kim że ty jesteś że chcesz prostować to co inni się nauczyli, co myślą może też to jakie mają priorytety oczekiwania ?

P.S.

Jak uważnie przeczytasz ale tak naprawdę ze zrozumieniem wypowiedzi członków Klubu Wyznawców WM to nie ma innej możliwości jak podane w powyższym podsumowaniu. Łącznie z kwestią wykresów z mocą.

...

Niestety czytanie ze zrozumieniem, to nie jest twoja silna strona, stąd wypisujesz taki androny, jak powyżej.

Błaznowanie to jedyne, na co Cię jeszcze w tym wątku stać...

Kolego przecież wszystko jest w wypowiedziach wystarczy czytać.

Jak jest wypowiedź na temat wykresu i podawanej na tym wykresie mocy i pada światła uwaga że moc odczytuje się watomierzem, no to chłopie wybacz , watomierzem z wykresu ???

Rozumiem że wiesz że moc mierzy się watomierzem i odczuwasz nieodpartą potrzebę podzielenia się tym z innymi Ok. ale nie przy odczycie mocy z wykresu.

Ręce opadają. Tobie naprawdę trzeba pisać wszystko WIELKIMI LITERAMI ?

Podałem Ci wykres,żebyś sobie mógł odczytać to co podaje producent.

Nie wierzyłeś,że to określa moc pobieraną przy pracy w instalacji, więc Ci potwierdziłęm, że zweryfikowałem to pomiarem watomierzem.

No czego tu jeszcze nie rozumiesz ?

Naprawdę jesteś tak słąby w kwestach technicznych ?

- moc 20W odczytuje się z wykresu samej centrali bez instalacji kanałów , kratek, filtrów itp.

Akurat z watomierza, dyletancie....

No chyba największy techniczny dyletant zrozumiałby, że z WATOMIERZA odczytana została moc pracującej w instalacji jednostki.

Zresztą Arturo też pisał, że mierzyłpobór mocy swojej jednostki

imrahil podobnie:

nie ma żadnej opcji. po prostu kłamiesz albo nie masz pojęcia co piszesz.. mój system wentylacji ciągnie 23 W (wartość zmierzona) przez 90% czasu.
Edytowane przez fotohobby

Gość Arturo72
A kim że ty jesteś że chcesz prostować to co inni się nauczyli, co myślą może też to jakie mają priorytety oczekiwania ?

KAŻDY mający tutaj WM opisuje swoje doświadczenia mając bezpośrednie porównanie z WG i KAŻDY taki prostuje Twoje bzdury na temat WM gdzie WM znasz jedynie z teorii i NIGDY nie mieszkales w domu gdzie jest WM zatem nie masz zielonego pojęcia o czym mówisz.

Nie wiesz czy WM byłaby bardziej komfortowa,sprawniejsza niż WG bo poprostu nie miałeś z tym styczności i nie możesz się obiektywnie w tym temacie wypowiadać.

Dlatego też opowiadasz totalne bzdury i trolujesz.

Proszę następny członek z Klubu Wyznawców WM domowej to chyba nawet Prezes :)

Tak naprawdę to w tym wątki nie chodzi o wentylację taką czy siaką.

Chodzi o to aby narzucić swoje myślenie , priorytety i potrzeby, innym a jak nie chcą ich zmienić to zwyzywać ich i obrazić. Zażądać służbowych dokumentów i prywatnych zdjęć , a jak nie wklei to jest kłamcą.

To nie jest tak że istnieje na świecie jedna jedyna słuszna instalacja WM domowa i wszyscy muszą do niej wzdychać i o niej marzyć. Na szczęście czasy chodzenia w jedynych słusznych mundurkach już minęły.

Napisałem już kilka razy że gdybym miał inne priorytety to być może bym w to wszedł, napisałem że nawet mam przygotowany budynek do tego aby łatwo to zastosować.

Ale z takich czy innych powodów uważam że to niepotrzebne , bo mam właśnie inne priorytety i wymagania. A tu atak, no bo jak to !!! przecież nie wolno mieć innego myślenia, innych doświadczeń (dużo dłuższych) i innych priorytetów.

Ma zmienić myślenie koniec i kropka. Nie ważne czy jest zadowolony z tego co ma, czy też nie, ma chcieć to co każą mu inni.

A tu cholera zaparł się i nie da sobie zrobić wody z mózgu i dalej chce to co mu dobrze działa.

Dla tego od jakiegoś czasu piszę satyrę.

Widać że koledzy z Klubu Wyznawców WM mają jakieś problemy osobowościowe, bo podchodzą do tego bardzo emocjonalnie, i agresywnie wyzywają.

Osobiście to wisi mi i powiewa co członkowie Klubu Wyznawców WM maja w swoich domach, ale na chamskie odzywki i poprawność polityczną nie zgadzam się.

Tak naprawdę nie uważam, że WM jest do bani, ma swoje zalety i wady jak wszystko. Ale jak czytam opinie, WM jest zdławiana do ok. 30% , i to nie jest to jakiś jednostkowy przypadek, widać też że przy tym zdławieniu wychodzi niespełnienie elementarnych wymogów higienicznych, to w zasadzie nie mam więcej pytań, i utwierdzam się w tym co sam zauważyłem, i zostaje nadal przy WG.

AMEN.

Edytowane przez inwestor

:bash:

Mam centralę z wydajnością 350m3/h. Powiedz mi w jakim celu ma ona pracować cały czas na 100% skoro zazwyczaj w domu przebywają trzy osoby???

Te trzy osoby raz razem przebywają w salonie, raz w kuchni. Raz jedna jest w salonie a dwie w kuchni. Raz jedna jest w kuchni, jedna w salonie a jedna w kibelku. Raz jedna jest w jednym kibelku, druga w drugim a trzecia poza domem. Raz nikogo nie ma w domu, a raz jest tylko jedna osoba. Czy uważasz, że powinienem w tych momentach regulować tak wentylację, żeby dopasować wydajność do pomieszczeń i liczby osób? Po co się pytam? Wentylacja przeważnie chodzi u mnie właśnie na tych 30% a w nocy nawet mniej. Wyregulowałem to po prostu metodą prób i błędów i znalazłem ten złoty środek, w którym w domu jest wystarczająca ilość świeżego powietrza a nie przewentylowuję domu. Umiesz tak?

W dodatku centrale dobiera się większej wydajności, żeby własnie chodziły na mniejszych wydajnościach, a tylko w razie potrzeby żeby móc ją chwilowo zwiększyć.

W sobotę na mecz przychodzą do mnie goście. Jednym palcem zwiększę obroty rekuperatora i będzie dalej super. Ty w tym wypadku będziesz musiał otworzyć okno i będzie pizgać po uszach.

Mam centralę z wydajnością 350m3/h. Powiedz mi w jakim celu ma ona pracować cały czas na 100% skoro zazwyczaj w domu przebywają trzy osoby???

Te trzy osoby raz razem przebywają w salonie, raz w kuchni. Raz jedna jest w salonie a dwie w kuchni. Raz jedna jest w kuchni, jedna w salonie a jedna w kibelku. Raz jedna jest w jednym kibelku, druga w drugim a trzecia poza domem. Raz nikogo nie ma w domu, a raz jest tylko jedna osoba. Czy uważasz, że powinienem w tych momentach regulować tak wentylację, żeby dopasować wydajność do pomieszczeń i liczby osób? Po co się pytam? Wentylacja przeważnie chodzi u mnie właśnie na tych 30% a w nocy nawet mniej. Wyregulowałem to po prostu metodą prób i błędów i znalazłem ten złoty środek, w którym w domu jest wystarczająca ilość świeżego powietrza a nie przewentylowuję domu. Umiesz tak?

W dodatku centrale dobiera się większej wydajności, żeby własnie chodziły na mniejszych wydajnościach, a tylko w razie potrzeby żeby móc ją chwilowo zwiększyć.

W sobotę na mecz przychodzą do mnie goście. Jednym palcem zwiększę obroty rekuperatora i będzie dalej super. Ty w tym wypadku będziesz musiał otworzyć okno i będzie pizgać po uszach.

:bash: :bash: :bash:

Kolego zacznij może czytać to co jest napisane.

Używaj sobie jak chcesz swojego domu wyłączaj sobie wentylacje i siedź w smrodzie jeśli tak lubisz, albo ustaw sobie huragan w spiżarce TO WYŁĄCZNIE TWOJA PRYWATNA SPRAWA po co to robisz, nie musisz się nikomu tłumaczyć. Tak samo jeśli chcesz to kup sobie centralę za dużą nie o 100% , 500% czy 1000% ale może nawet o 10000% , naprawdę uszanuje twój wybór. Nie oczekuj zatem ode mnie wskazówek co i po co masz to czy tamto robić.

Powtarzam już nie wiem który raz to kwestia priorytetów kto jaka wentylacje wybiera i dla czego. NIE MUSISZ SIĘ TŁUMACZYĆ I UDOWADNIAĆ czemu masz takie a nie inne potrzeby, priorytety poglądy itp. Nie żądaj też od innych aby się tłumaczyli. Każdy ma swój rozum i sobie wybierze.

Teraz to już naprawdę

AMEN

:bash: :bash: :bash:

Kolego zacznij może czytać to co jest napisane.

Używaj sobie jak chcesz swojego domu wyłączaj sobie wentylacje i siedź w smrodzie jeśli tak lubisz, albo ustaw sobie huragan w spiżarce TO WYŁĄCZNIE TWOJA PRYWATNA SPRAWA po co to robisz, nie musisz się nikomu tłumaczyć. Tak samo jeśli chcesz to kup sobie centralę za dużą nie o 100% , 500% czy 1000% ale może nawet o 10000% , naprawdę uszanuje twój wybór. Nie oczekuj zatem ode mnie wskazówek co i po co masz to czy tamto robić.

Powtarzam już nie wiem który raz to kwestia priorytetów kto jaka wentylacje wybiera i dla czego. NIE MUSISZ SIĘ TŁUMACZYĆ I UDOWADNIAĆ czemu masz takie a nie inne potrzeby, priorytety poglądy itp. Nie żądaj też od innych aby się tłumaczyli. Każdy ma swój rozum i sobie wybierze.

Teraz to już naprawdę

AMEN

W takim razie po co piszesz bzdury? Lubisz to? Doradca od siedmiu boleści.

... Czy uważasz, że powinienem w tych momentach regulować tak wentylację, żeby dopasować wydajność do pomieszczeń i liczby osób? Po co się pytam? ... .

O widzisz rozsądne spostrzeżenia.

Prawdziwa współczesna WM sama się tak reguluje. I wtedy zaczyna mieć sens, podkreślam DLA MNIE przy spełnieniu jeszcze innych moich priorytetów, kto wie .

Ale tak jak już pisałem żeby WM miała dla mnie sens, będzie bardzo droga (na razie).

A u mnie będzie WM. Momo jej wad i tak jak wspomniał inwestor będzie sie sama regulowała w banalny wręcz spsoób.

Pozdrawiam wyznawców WM i WG, a takze zwolenników całorocznie otwartych okien, czyli tych od wentylacji "horyzontalnej"

POZDRAViam

Sądziłem, że takie rozwiązania są b.drogie ? Jaki masz sposób na taką regulację może się podziel.

Pozdrawiam również wszystkich wyznawców WM WG i WH (wentylacji horyzontalnej)