Gość Arturo72 04.10.2016 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2016 Ja czuję również ogromną różnicę jak wentylacja mechaniczna taka już wieloletnia zostaje włączona. Szczególnie jak była nieczynna przez kilka dni. Czasem po prostu muszę wyjść bo nie mogę zapanować nad atakiem kataru siennego. Jakoś to się ne zdarza w budynkach z WG. Kłamiesz i manipulujesz,opowiadasz bzdury totalne. Nie masz w domu WM i nigdy nie miałeś styczności z WM z rekuperatorem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 04.10.2016 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2016 Owszem nie mam 14 lat doświadczeń biję się w pierś i proszę wszystkich o wybaczenie Budowę rozpocząłem wcześniej niż przed 14 laty a projekt jeszcze wcześniej bo w 1999r. Pozwolenie na budowę mam z 2000r. Uprzedzając ewentualne prośby z góry też przepraszam kolegę Liwko że nie jestem kretynem, i nie opublikuję moich dokumentów pozwolenia na budowę i zgłoszenia zakończenia. Ojejku jejku jak mi przykro sorry jeszcze raz . :) Jesteś zwykłym trollem,nie musisz przepraszać za coś co wszyscy myślący widzą po Twoich wypowiedziach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 04.10.2016 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2016 NIKT,powtarzam,NIKT na forum wśród mnóstwa inwestorów mających WIELOLETNIĄ instalację WM z rekuperatorem ani nie czyscil kanałów bo nie ma takiej potrzeby ani nie twierdził,że WG jest bardziej komfortową wentylacją. Kłamiesz po prostu nie podając szczegółów na temat tej niby przemysłowej wentylacji z jaką masz do czynienia.Myślący ludzie zdają sobie z tego sprawę że manipulujesz i konfabulujesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inwestor 04.10.2016 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2016 Kłamiesz i manipulujesz,opowiadasz bzdury totalne. Nie masz w domu WM i nigdy nie miałeś styczności z WM z rekuperatorem. Arturo 72 chyba się zapętliłeś i czegoś nie doczytałeś NIGDY NIE PISAŁEM ŻE MAM W DOMU WM Zdecydowanie uważam że styczność z WM z rekuperatorem czy bez (nie ma to wpływu na alergię) mieli wszyscy. Wszyscy chodzimy do budynków z WM hoteli, restauracji itd. itd. A tak na marginesie to przez kilka lat kiedyś dawno temu pracowałem przy automatyce do klimy WM C.O. itp. znam to od tzw "kuchni" . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inwestor 04.10.2016 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2016 Arturo72 Piszesz tak jakbym psuł ci rynek. Czy ty też zarabiasz w jakiś sposób na WM ?Jeśli nie to sorry za pytanie ale z zaciekłości Twoich postów tak wywnioskowałem. Wyjaśniam to nie jest żadna przemysłowa instalacja o której piszę. Piszę wyłącznie jako jej użytkownik. To instalacja w biurze. Nie zajmuję się serwisem instalacji nie wiem jakie są jej wydajności. To co wiem to ma wentylator na wywiewie, nawiewie, zespół filtrów rekuperator, nawilżacz i chyba jeszcze nagrzewnicę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 04.10.2016 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2016 Arturo 72 chyba się zapętliłeś i czegoś nie doczytałeś NIGDY NIE PISAŁEM ŻE MAM W DOMU WM Zdecydowanie uważam że styczność z WM z rekuperatorem czy bez (nie ma to wpływu na alergię) mieli wszyscy. Wszyscy chodzimy do budynków z WM hoteli, restauracji itd. itd. A tak na marginesie to przez kilka lat kiedyś dawno temu pracowałem przy automatyce do klimy WM C.O. itp. znam to od tzw "kuchni" . Znam od kuchni,widziałem,czułem,słyszałem ale nie mieszkałem i nie podam szczegółów,jaki reku,jakie kanały,jakie wydajności itp. Kity możesz sobie zenic dla naiwnych bo tutaj wypowiadają się osoby mające WIELOLETNIĄ instalację WM z reku u siebie w domu z konkretnymi danymi na temat sprzętu,osprzętu,wrażeń z użytkowania i różnic pomiędzy WG jaką kiedyś mieli a WM jaką obecnie od wielu lat mają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 04.10.2016 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2016 Skoro konieczne jest czyszczenie klimy w aucie , to czemu niema takiej potrzeby w domowej WM lub rekuperacji ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 04.10.2016 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2016 Skoro konieczne jest czyszczenie klimy w aucie , to czemu niema takiej potrzeby w domowej WM lub rekuperacji ? Bo klimatyzacja to nie wentylacja,dwie różne zasady działania i dwa różne środowiska pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 04.10.2016 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2016 Czy w aucie bez klimy ze zwykłym nawiewem potrzebne jest też czyszczenie i dezynfekcja kanałów ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 04.10.2016 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2016 Szczególnie jak była nieczynna przez kilka dni. A która WM w domu jest nieczynna kilka dni??? Zadam ci jeszcze jedno pytanie. Jeżeli do suszarki do włosów podepniesz rurę i zaczniesz w nią dmuchać lekkim zefirkiem, to po ilu latach zbierze się na tej gładkiej rurze niebezpieczny dla zdrowia syf? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inwestor 04.10.2016 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2016 Skoro konieczne jest czyszczenie klimy w aucie , to czemu niema takiej potrzeby w domowej WM lub rekuperacji ? Odpowiedź jest bardzo prosta. Jak inwestor dowiedziałby się że musi czyścić kanały co ileś tam lat do tego jeszcze że jak ma mieć wysokiej klasy filtry (czytaj drogie) to bardzo mocno zastanawiałby się czy w to wchodzić. A jak tego nie wie to jest bardziej skłonny kupić. Napiszę jeszcze tak sprawdźcie w googlu ile firm zajmuje się tym w ogóle niepotrzebnym czyszczeniem kanałów w wentylacji podkreślam nie w klimatyzacji tylko w wentylacji. W domkach pewnie kanałów się nie czyści tylko stare się wywala i daje nowe. Pisałem już że jak ktoś chce z głową zrobić WM to powinien tak wykonać kanały aby mógł je później wymieniać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 04.10.2016 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2016 Skoro konieczne jest czyszczenie klimy w aucie , to czemu niema takiej potrzeby w domowej WM lub rekuperacji ? Litości!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 04.10.2016 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2016 Czy w aucie bez klimy ze zwykłym nawiewem potrzebne jest też czyszczenie i dezynfekcja kanałów ? O i to jest dobre pytanie Tak samo wygląda sprawa wentylacji i klimatyzacji w domu. Klimę należy odgrzybiać, wentylacji nie trzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 04.10.2016 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2016 Odpowiedź jest bardzo prosta. Jak inwestor dowiedziałby się że musi czyścić kanały co ileś tam lat do tego jeszcze że jak ma mieć wysokiej klasy filtry (czytaj drogie) to bardzo mocno zastanawiałby się czy w to wchodzić. A jak tego nie wie to jest bardziej skłonny kupić. Napiszę jeszcze tak sprawdźcie w googlu ile firm zajmuje się tym w ogóle niepotrzebnym czyszczeniem kanałów w wentylacji podkreślam nie w klimatyzacji tylko w wentylacji. W domkach pewnie kanałów się nie czyści tylko stare się wywala i daje nowe. Pisałem już że jak ktoś chce z głową zrobić WM to powinien tak wykonać kanały aby mógł je później wymieniać. Kolejne bzdury! Czy w samochodzie też wymieniasz kanały czy tylko filtr pyłkowy? Widziałeś jak wyglądają kanały wentylacyjne w 10-cio letnim samochodzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 04.10.2016 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2016 Ja czuję również ogromną różnicę jak wentylacja mechaniczna taka już wieloletnia zostaje włączona. Szczególnie jak była nieczynna przez kilka dni. No i po takich durnych postach potwierdzasz tylko to że jesteś jedynie trollem. Kto wyłącza wentylację w domu i w jakim celu ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inwestor 04.10.2016 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2016 (edytowane) A która WM w domu jest nieczynna kilka dni??? Zadam ci jeszcze jedno pytanie. Jeżeli do suszarki do włosów podepniesz rurę i zaczniesz w nią dmuchać lekkim zefirkiem, to po ilu latach zbierze się na tej gładkiej rurze niebezpieczny dla zdrowia syf? Normalny sposób pracy wentylacji nie piszę o Twojej wentylacji, to taki że jak ludzie wyjeżdżają w delegacje na urlop itp. na kilka dni to się wyłącza. Wyłączają/obniżają również c.o. a niektórzy nawet wyłączają prąd w chałupie jak jadą na urlop. Powszechnym jest również wyłączanie na cały dzień jak mieszkańcy wychodzą do pracy. Można sobie tak ustawić w sterowniku. Liwko przecież to wszystko wiesz o WM Na temat suszarki z podpiętą rurą się nie wypowiadam bo nie korzystam z suszarki nie znam się na tandemie suszarka - rura Pozdrawiam trol wentylacyjny Edytowane 4 Października 2016 przez inwestor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 04.10.2016 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2016 Normalny sposób pracy wentylacji nie piszę o Twojej wentylacji, to taki że jak ludzie wyjeżdżają w delegacje na urlop itp. na kilka dni to się wyłącza. Powszechnym jest również wyłączanie na cały dzień jak mieszkańcy wychodzą do pracy. Można sobie tak ustawić w sterowniku. Bzdura,kolejna i to totalna. W jakim celu i do czego służy wentylacja ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 04.10.2016 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2016 W mieszkaniu przy WG po zamknięciu okien i wyjeździe na klilka dni po powrocie był zaduch i od razu trzeba było robić przeciagi,obecnie przy działającej cały czas wentylacji nie ma czegoś takiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 04.10.2016 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2016 Normalny sposób pracy wentylacji nie piszę o Twojej wentylacji, to taki że jak ludzie wyjeżdżają w delegacje na urlop itp. na kilka dni to się wyłącza. Wyłączają/obniżają również c.o. a niektórzy nawet wyłączają prąd w chałupie jak jadą na urlop. Powszechnym jest również wyłączanie na cały dzień jak mieszkańcy wychodzą do pracy. Można sobie tak ustawić w sterowniku. Liwko przecież to wszystko wiesz o WM Na temat suszarki z podpiętą rurą się nie wypowiadam bo nie korzystam z suszarki nie znam się na tandemie suszarka - rura Pozdrawiam trol wentylacyjny Powiedz mi w jakim celu mam wyłączać wentylacje na kilka dni??? No w jakim!?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inwestor 04.10.2016 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2016 Kolejne bzdury! Czy w samochodzie też wymieniasz kanały czy tylko filtr pyłkowy? Widziałeś jak wyglądają kanały wentylacyjne w 10-cio letnim samochodzie? Liwko zanim dalej będziesz się pogrążał w kompromitacji, to zadzwoń do jakiejś firmy do fachowców od czyszczenia kanałów wentylacyjnych jest mnóstwo firma co się tym zajmują wszystko Ci wyjaśnią i zrozumiesz. W samochodzie taż czyści sie kanały i wyobraź sobie przeprowadza się ich dezynfekcję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts