TAR 30.03.2017 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2017 nie bardzo wiem o jaka belke chodzi o podciag w korytarzu? czy wiatrolapie? w sumie podciagow nie mam, mialam przeprojektowana cala konstrukcje ze wzgledu na zmiany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewedela 30.03.2017 21:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2017 Tak o podciąg pytam.Fajnie, że nie masz, psuje to to wizualnie korytarz i jest jazda z zamontowaniem schodów w oryginalnym miejscu projektu, także kolejny plus Twojej zmiany wejścia przez garaż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 31.03.2017 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2017 nooo, juz sama klapa wizualnie psuje sufit i do tego podciag, nawet lamp sensownie nie mozna poplanowac. ja bardzo rzadko chodze na strych ale maz sobie zmiane chwali. czy ja pisalam, ze nie mam standardowego wejscia tylko poszerzone? wyszlo o tyle fajnie ze nawet auta nie trzeba wystawiac jak rozklada schody. nie mozesz juz zmienic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewedela 31.03.2017 08:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2017 Niestety już nie mogę, muszę nauczyć się z tym żyć. Lampki rozmieszczone wystarczająco, tylko reszta straszy - klapa (my mamy 70x130) od schodów i belka. A dziura tuż przy belce i nikt nie wpadł na to, że klapa (a tym bardziej grubsza) może się nie otworzyć Teraz mamy jakieś przesuwania, skuwania tynku dookoła dziury. Pierwszy babol w chacie, który będzie mnie wkurzał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 31.03.2017 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2017 (edytowane) wiedzialam, ze tak moze byc dlatego po zlym doswiadczeniu w pierwszym domu w obecnym wywalilam poza czesc mieszkalna. u mnie w ogole klapa by przeszkadzala, bo musialam pożenic lampy i wentylacje zeby symetrycznie bylo a nie pieprznac od czapy i dostosowywac do klapy. no i otwor musial byc na tyle duzy zeby centrale włozyc lub wyjac jesli zajdzie taka potrzeba. Wy gdzie macie centrale reku? nie mozecie schodow dac w odbiciu lustrzanym? Edytowane 31 Marca 2017 przez TAR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewedela 31.03.2017 10:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2017 nie mozecie schodow dac w odbiciu lustrzanym? Nie otworzy się drabinka, bo... zahaczy o belkę Reku mamy na końcu korytarza, w takim grajdołku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 31.03.2017 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2017 co ty masz z tym jezykiem:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewedela 31.03.2017 11:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2017 Wietrzę bo dziś ciepło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewedela 31.03.2017 18:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2017 Schody zamontowane, potrzebne małe poprawki, bo tynk skuć trzeba było trochę ale wykończeniowy poprawi Zastanawiam się czym je wyszorować po brudnych łapskach i później zabejcuję/zawoskuję. Połaziłam sobie dziś po działce rozmyślając co gdzie posadzę i niby piach, a ja mam sporo mchu, miedzy innymi takiego: http://chikenn.com/MURATOR/mech.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 31.03.2017 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2017 w końcu w piaszczystych, suchych borach sosnowych też mech rośnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewedela 31.03.2017 19:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2017 Wetknę jutro przyrząd bo mnie się mech zawsze z wilgocią kojarzył. A ph można jakoś na miejscu zbadać czy próbki do domu i moczyć w słoiku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 31.03.2017 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2017 kup płyn Helliga : http://ogrodnik24.pl/userdata/gfx/9482a44775cf92e5639d5a178ef0c076.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewedela 31.03.2017 19:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2017 Dzięki Elfirku! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewedela 04.04.2017 10:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2017 TAR, z tego co pamiętam masz w salonie panele. Jak masz je wykończone przy oknach tarasowych? Niestety nie mam wglądu do Twojego albumu, także gdybys mogła mi tutaj rzucić fotosem i napisać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 04.04.2017 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2017 nie mam wcale wykonczonych panele idealnie wchodza pod rame okna, na tyle byla zostawiona wylewka i zamocowane okno, w tym temacie zgral sie okniarz, wylewkarz i wykonczeniowec na spotkaniu na szczycie , miala uwzgledniac obnizenie na pianke + panel. wykusza i sciany listwa przypodłogowa biała 10 cm. nie mam zadnego zdjecia, moze cos w domu zrobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewedela 04.04.2017 10:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2017 No właśnie kurdeczka jasna, tak mi się wydawało że powinno tak być a wylewkę mamy równo z ramą okna i mi teraz jakieś badziew listwy każą pod oknem kłaść Dookoła po ścianach też będzie biała listwa, tylko nie wiem jeszcze jakiej grubości, bo nie wiem jakie będą ościeżnice drzwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 04.04.2017 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2017 no to pech. listew bym nie robila tylko wykonczyła korkiem. jak bedziesz miec zaslony czy firany i tak nie bedzie tego widac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewedela 04.04.2017 11:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2017 Pestka, nie mogę się z Tobą skontaktować a na już potrzebuję pomocy i info kominkowego! Odezwij się proszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewedela 05.04.2017 21:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2017 no to pech. listew bym nie robila tylko wykonczyła korkiem. jak bedziesz miec zaslony czy firany i tak nie bedzie tego widac No właśnie nie będę mieć, ewentualnie może kiedyś zasłony, ale to tylko może. Nie daje mi to spokoju. Te badziewne listwy i kominek. W sobotę rano przychodzi pan do kominka i będzie się działo, nie mam pojęcia co, mam nadzieję, że zawału nie dostanę i wyduma coś sensownego. I straszy mnie ta klapa na strych. Pan meblowy nie odbiera, a ja potrzebuję parapet przed malowaniem osadzić i do końca ogarnąć szczegóły meblowe. Do zamówienia na dniach pstryczki, agd. TAR jak wrażenia lodówkowe? Polecasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewedela 08.04.2017 13:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2017 Dziś dobraliśmy fugi do płytek, nie było trudno, myślałam, że zabierze to więcej czasu Wstępnie ustawiona wysokość kominka, wykończeniowy będzie kombinował co dalej http://chikenn.com/MURATOR/20170408kom.jpg Mam też jeden dylemat, może się wypowiecie http://chikenn.com/MURATOR/20170408_jakplytki.jpg Płytki z salonu mają wychodzić trochę na korytarz, przed małą łazienkę, i teraz pytanie czy układać tak jak na zdjęciu, czy przeciąć na dylatacji i nadal układać poziomo? (to poziome to z salonu właśnie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts