Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

nasza parterówka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 484
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dzięki TAR :)

Gabinet, powiadasz. Hm.... a może puścić kanał powiterzny w rogu przez gabinet. Wiem, że to tak sobie z punktu widzenia gabinetu, ale gdzieś musi być. I od strony salonu to jest jedyne słuszne miejsce.

Przyznam, że na chwilę obecną nie wiem czy

http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=363718&d=1470741177

czy też

http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=363787&d=1470762143

Pierwsza wersję chyba łatwiej będzie przerobić, jak to będzie 50-55 cm to byłoby ok, a czy zabierze w ten sposób dużo światła... hmmm tam i tak jest północna strona. Może nie trzeba by było tej wyczystki przenosić. Nie pamiętam na jakiej wysokości ona jest

Drugi wariant to problem i z wyczystką i z dolotem powietrza, choć wizualnie jest lżej, tak jak napisała TAR

Tak to jest jak człowiek nieobyty w temacie zdaje się całkowicie na kogoś innego (tutaj projektantkę) i później jest taki klops, ehh.

oj tam ewedela wez zaszalej, przenies wyczystke poki jeszcze mozna, to samo z dolotem i zrob wersje lzejsza, tym bardziej jak to polnocna strona to taka dziura sie tam zrobi. jestes na takim etapie, ze mozesz jeszcze pozmieniac. ja dzis zlecilam chlopakom smietnik rano a po poludniu wyciagalam słupki zabetonowane i przenosze smietnik w inne miejsce. co to jest taka wyczystka :D:lol2:

Dziury na dolot powietrza w betonie komórkowym, to ja bym sama zrobiła :) Wiertarka i długie wiertło i jedziemy.

Przeniesienie wyczystki i trójnika to mogłby zrobić ten co będzie montował wkład i robił zabudowę.

pod spodem fajniej, w tej pionowej jak nie uzupelnisz szczapek to bedziesz widziec umaziane sciany, nie czarujmy sie drewno sie kurzy, brudzi sciany. pod spodem nie bedzie to takie widoczne. po drugie jak nie uzupelnisz drewnem to na dole nie rzuca sie to w oczy a w pionowym znowu bezsensowna wneka zostaje. to ladnie tylko w katalogu wyglada

Mogło by to być nawet tylko do ozdoby i uzupełniane, tylko bardziej się zastanawiam czy by nam tam coś pomiędzy nie zamieszkało :p

schowaj ten jezor :cool: ja ci tu doradzam a ty mi jezyk wytykasz ciagle ;)

nie wiem czy powinnas dalej kombinowac, wersja pestki jest w sam raz, nie ma przerostu formy nad trescia ale jak chcesz :)

Ciągle? Ja widzę tylko raz :p no teraz dwa.

Dobrze, dobrze radźcie, ja za rady pięknie dziękuję, i jeszcze radzić się będę pewnie nie raz. Mądre głowy to dobra rzecz.

Dalej nie chcę kombinować, będzie tak albo tak :)

Przydała by się tylko wizka z pionem dla porównania (uśmiecha się mocno do pestka56 :lol:)