Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

nasza parterówka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 484
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Mam jeszcze pytanie: gdzie rozmieściłybyście ujęcia wody w ogrodzie? (max 2, zakładając rozmieszczenie roślin/ogródka mniej więcej jak narysowała elfir)

Nie chcemy kranów na elewacji. Jeden kran będzie w garażu na lewej ścianie. Niedługo będą hydraulicy coś tam robić, więc pasowałoby wiedzieć :)

Czy później pod taki "kran ogrodowy" podpina się nawadnianie automatyczne?

Ja mam dwa wyprowadzenia z budynku. Jedno na płd-wsch ścianie, a drugie na płn-zach. Puszek poboru wody mam na połowie ogrodu 4 w strategicznych punktach, żebym nie musiała z wężem latać po ogrodzie. W drugiej części jeszcze nie są założone. Natomiast podlewanie automatyczne na mam rozprowadzone do 5 sekcji z jednej wkopanej w trawnik skrzynki. Tę skrzynkę obsługuje wyprowadzenie płd-wsch. Za domem (płn-zach) jeszcze nie zrobione. Tylko proste doprowadzenie do warzywnika.

Nie wiem co rozumiesz przez „ujęcia wody”.

Puszki mam trochę wygodniejsze niż ta pokazana przez Elfir. Dla mnie wygodniejsze :) Gardenowe mam, a one są na wcisk, bez dodatkowego kranika.

Ewedela, weź się za programik gardeny irozpracuj co i jak chcesz mieć podlewane. Wtedy Ci wyjdzie jak zrobić z wyprowadzeniem wody z domu.

Widzę, Elfirku :) To był skrót myślowy. Chodziło o to, że u Ciebie jest kranik, a w gardenowych jest blokada przepływu zwalniana przez wciśnięcie szybkozłączki.

A one jak są podłączone dalej? Z czego masz rozprowadzenie wody? Widzę, że końcówki są mosiężne.

Pojechaliśmy dziś pomierzyć otwory do zamówienia drzwi wewnętrznych i po otworzeniu bramy garażowej niespodzianka. Przy wodomierzu mokra plama. Odwijamy wszystko a tam sobie cudnie woda cieknie za wodomierzem, do wodomierza dopływ odkręcony :| i zakręcić się nie da.

Chwila rozkminy - mamy prąd, mamy przedłużacz - do sąsiadów po suszarkę i rozmrażanie. Chyba się tynkarzom zapomniało zakręcić dopływ wody. Czeka nas wymiana licznika i pewnie zaworów.

Dobrze że to w garażu, dobrze że jeszcze bez wylewki itp.

Chciałam Wam pokazać kuchnię ale jakoś nie mogę się doczekać projektu.

Udało mi się chyba jednak odnaleźć dokładną biel jaką chciałam. W poniedziałek jeszcze dostanę wzornik do pomacania.

Chciałam również pokazać Wam drzwi wejściowe, ale jeszcze ich nie ma... Montaż miał być na 10 lutego, potem na 13 a w rezultacie być może 14 dowiemy się dopiero kiedy drzwi pojadą do sklepu.

Wylewka w garażu nadal nie zrobiona, u hydraulików też obsuwa, a razem z nimi miał też wpaść Pan od przebudowy komina.

Ehhh....

Elfirku nic nie stoi na przeszkodzie co byś pokazała zdjęcia z lata czy jesieni, może być nawet wiosna :)

Nie mam zdjęć. Ogród ma niecały rok, nie do końca jest zagospodarowany, bo nie wszystkie rośliny udało mi się kupić. Nie ma co jeszcze fotografować.