ewedela 31.07.2016 21:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2016 To napawa mnie optymistycznie, bo okna nam się bardzo spodobały. Kontaktronów nie mamy, ale kolor obustronny, klamka sekustic, chowane zawiasy, czarna ciepła ramka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 31.07.2016 23:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2016 Coś pokombinuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewedela 01.08.2016 18:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2016 No dobra Panie (i Panowie jeśli zaglądają tutaj jacyś) temat drzwi zewnętrzne. Co macie u siebie, co polecacie i dlaczego?Drewniane? Stalowe? Aluminiowe? Klamka? Pochwyt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 01.08.2016 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2016 drewniane, klamka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niechaj 01.08.2016 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2016 jeszcze nie mam, ale będą drewniane z klamką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 01.08.2016 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2016 MAm stalowe i to jest pomyłka Do wymiany na drewniane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bejaro 01.08.2016 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2016 Mam drewniane z pochwytem ale z guziczkiem można otwierać. Do pomieszczenia gospodarczego poszły stalowe no i powiem tak to nie to samo, choć wiadomo budzetowe takie za 1500 .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 01.08.2016 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2016 MAm stalowe i to jest pomyłka Do wymiany na drewniane mialam stalowe i tak, to byla pomyłka. teraz mamy drewno, dąb, profil 88 z dociągiem po obwodzie skrzydla - bajka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewedela 01.08.2016 20:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2016 (edytowane) Ale stalowe be bo... przemarzają czy co? Nawet techniczne drzwi nie stalowe? to jakie? A drewniane jakich firm macie? Nikt nad aluminiowymi nie rozważał, czy po prostu cena zbyt wysoka w porównaniu do drewnianych? A w drewnie nie boicie się jakiegoś szybkiego wypaczenia? Potrzebuje trochę argumentów Witaj Niechaj, witaj Bejaro Edytowane 1 Sierpnia 2016 przez ewedela Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bejaro 01.08.2016 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2016 Ja oglądałam aluminiowe cena wysoka ale wypasione drewniane nie tanie. U mnie z dwóch powodów nie podobało mi się wykonczenie przy szkleniu taka ramka jak w oknie można zamówić z nakładkami wtedy jest na równi w jednej płaszczyźnie,chyba tylko dwóch producentów miało i dopłata duża, chciałam drewnopodobne i okleina Miałam jakieś tanie drewniane w starym domu od dewelopera i było ok. Te stalowe są wg mnie lekkie jak piórko zimniejsze a latem się nagrzewają mam krótki okres porównania no i mniej wygłuszają. To tak jak z okleiną na bramie garażowej nie bardzo wygląda na dużej powierzchni. Jeśli mają być lakierowane na kolor to czemu nie aluminiowe trzeba zobaczyć co się podoba. Ja mam Parmax Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 01.08.2016 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2016 stalowe - latem gorace, zima zimne, zbyt duze zmiany temperatur sprawialy, ze zle pracowały zamki, u nas mocno narazone na warunki zewnetrzne szybko wypaczyly sie panele zewnetrzne okladzinowe. generalnie lipajakos do aluminiowych tez nie mialam zaufania i nie bralam ich pod uwage. nie wiem ile kosztuja. dobrze wykonane drzwi drewniane sa chyba najlepszym rozwiazaniem. ja mam drzwi art-tom, ludzie sobie chwala tez drzwi CAL. Nad innymi nie myslalam.w naszym domu drewniaki nie beda narazone na jakies szczegolne warunki zewnetrzne, jednak sa pod zadaszeniem i ochrona murow z dwoch stron. drewniane sa cieple i porownujac moje stalowe z drzwiami drewnianymi stalowki wypadaja niestety slabo poczawszy od wygladu, po jakosc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 01.08.2016 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2016 tak z ciekawosci ile chcesz przeznazyc na drzwi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewedela 01.08.2016 20:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2016 (edytowane) Maksymalny max myślę to 10 tys, drzwi z bocznym naświetlem (kiedyś założenie było niższe, ale po zapytaniu o drzwi które ma córa brasicy trochę nas uświadomiono jak się ceny kształtują)dotychczas poprosiliśmy o wycenę aluminiowych 2 modeli, ale zakładam że cena może być wyższa...Dopuszczamy jeszcze drewniane właśnie, ale zupełnie nie wiem jakie jak narazie.Techniczne zaproponowano nam stalowe, stąd też moje pytania. A Ty TAR jakie masz drzwi te z garażu do domu? Edytowane 1 Sierpnia 2016 przez ewedela Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 01.08.2016 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2016 to bardzo duzo kasy, my nie dalismy wiecej za nasze jak 6 tys.z montazem. Drzwi z CAL tez podobnie cenowo chodza. Drzwi pomiedzy garazem a kotłownia mam wewnetrzne, pełne, wygluszone i wzmocnione, z opuszczana uszczelka i zamkiem, za chiny nie wiem jakiej firmy, zamawialam z drzwiami wewnetrznymi pozostalymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewedela 01.08.2016 21:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2016 Jak znajdziemy coś fajnego za mniej to chętnie się zdecydujemy. Warunek to naświetl. Nie mamy w wiatrołapie okna, a nie chcemy z tego ciemnej klity zrobić tylko z lampką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 01.08.2016 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2016 ale ty chcesz drzwi z naswietlem bocznym? czy drzwi z szybką? zrezygnowalismy z naswietla bocznego na rzecz szybki z 3 powodów1. oszczednosc sciany (dzieki temu bedzie wieksza szafa na buty a sam wiatrolap ustawniejszy)2. bezpieczeństwo 3. cena - skoro z szyby jest podobna ilosc swiatla jak z naswietla to po co placic za naswietle? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 01.08.2016 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2016 dostawka - naswietle w art tomie to koszt 1500-2500 w zaleznosci od modelu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewedela 01.08.2016 22:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2016 Tak, jest zamysł na naświetl boczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 02.08.2016 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2016 mam drzwi kompozytowe. Z naświetlem kosztowały niecałe 5 tyś. Nie są jakieś wybitne jakościowo, pracują podobnie do metalowych, tyle, że są cieplejsze. Jedyna wada (z którą podobno sobie już poradzili) to brak systemowego ciepłego montażu - kombinowaliśmy na własną rękę, ocieplając próg, żeby zlikwidować mostek cieplny. Kompozytowe Dierre (czyli z wyższej półki) wyceniono nam na ponad 11 tyś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewedela 03.08.2016 14:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2016 A montaż okien, ciepły czy standardowy macie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts