Elfir 03.08.2016 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2016 standardowy, ale w warstwie ocieplenia - 80% ramy wystaje poza mur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewedela 04.08.2016 13:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2016 Czekamy na jeszcze jedną wycenę aby podjąć ostateczną decyzję w sprawie okien, rolet zewnętrznych i bramy garażowej. Montaż jeszcze nie wiem jaki, bo raz bardziej za, a raz bardziej przeciw temu ciepłemu czytam. Wysunięcie ram w ocieplenie spoko, ale koszt jeszcze większy.... Z drzwi aluminiowych najprawdopodobniej zrezygnujemy na rzecz drewnianych (chyba Parmax) z klamką. Nurtują mnie jeszcze drzwi między garażem i pom. gosp. Pani w jednej firmie zaproponowała nam drzwi pełne takie wewnątrz klatkowe jak w blokach, ale po dodzwonieniu się do firmy aby zapytać o Uw udzielono jej informacji, że skoro garaż ma być nieogrzewany to lipa z gwarancją... a ja już tak bardzo nie chcę stalowych i mam zagwozdkę teraz ehh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 04.08.2016 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2016 zrobilismy cieply montaz, nawet sie nie zastanawialam za czy przeciw. firme przetestowałam na poprzedniej budowie, byli spoko. chyba oprocz tynkow to najbardziej chwalona firma na bialej liscie trojmiejskiej. ale nie sa tani. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 04.08.2016 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2016 (edytowane) Ciepły montaż jest na konsolach - rama okna znajduje się całkowicie w warstwie ocieplenia i nie dotyka muru. Najlepiej wybrać też podkładkę parapetową ze styropianuhttp://www.ardor.bialystok.pl/files/image/SFS-nowy.jpg U mnie okno opiera się na konstrukcji ściany domu. Jest tylko maksymalnie wysunięte w ocieplenie. Koszt montowania na konsolach był zbyt wysoki w stosunku do ewentualnych strat ciepła. Bo rozprężna taśma paroprzepuszczalna i paroszczelna, to powinien być standard montażu. A nie sama pianka. Edytowane 4 Sierpnia 2016 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewedela 04.08.2016 13:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2016 No ja się dopiero niedawno uświadomiłam, że ciepły montaż to nie montaż okna w ociepleniu a właśnie te taśmy, folie poroprzepuszczalne i izolacyjne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 04.08.2016 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2016 na odwrót - te taśmy to po prostu prawidłowy montaż okna. A w warstwie ocieplenia to ciepły montaż. http://muratordom.pl/budowa/okna-i-akcesoria/cieply-montaz-okien-instrukcja,111_8124.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewedela 04.08.2016 14:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2016 Tak tak, ja rozumiem, chodzi mi tylko co ma na myśli firma doliczając mi za "ciepły montaż" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 04.08.2016 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2016 no to ja nie mam "cieplego" tylko prawidłowy montaż z ciekawosci ile ci firma doliczyla za te tasmy itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewedela 04.08.2016 14:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2016 wg wyliczeń:- montaż mechaniczny (kotwy plus piana montażowa) 1893 złocisze- ciepły montaż (folie paroprzepuszczalną i paroizolacyjną) 1262 dodatkowe netto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 04.08.2016 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2016 przeginka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewedela 04.08.2016 15:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2016 No to teraz dawaj ile Ty zapłaciłaś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 04.08.2016 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2016 dostalam w cenie w ramach dodatkowego rabatu, w ofercie było cos koło 600 zł. ale ja chyba mam mniej okien niz ty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewedela 04.08.2016 18:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2016 Nie wiem czy mniej, u nas 9 szt w sumie, ale na pewno mam więcej w obwodach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 04.08.2016 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2016 u nas 8 szt. wiekszosc 180x160 plus 2 duze suwanki. nie pamietam wy zostawiliscie w pokojach te balkonowe okna? i w salonie chyba tez jakos inaczej macie niz my. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewedela 04.08.2016 18:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2016 No zupełnie inaczej. 2szt 120x120, 2szt 150x150 5szt180x235 TAR Ty masz ogrzewany garaż? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 04.08.2016 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2016 tak, mam pewna kombinacje z reku (zima przelaczam przepustnice i "zuzyte" powietrze pakuje w garaz). to nasze zuzyte powietrze nie jest az tak bardzo zle by nie moglo podgrzac garazu. latem wyrzucamy na zewnatrz. mamy tez podlogowke w razie "w" oczywiscie puszczona nie tak jak w domu, takie minimum. no i brame wzielismy te grubsza ocieplona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewedela 04.08.2016 19:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2016 Jeszcze czekamy na jedno doprecyzowanie oferty, jutro po jej otrzymaniu skoczymy jeszcze o coś dopytać i podejmujemy decyzję.Jedno już za nami - na pewno okna Krispol (rozważaliśmy z Vetrexem), na 99% Fen92 w antracycie. Nie zdecydowaliśmy jeszcze do końca która grubość bramy.Zrobiliśmy wyceny w dwóch salonach i ceny się różnią (a w jednej ofercie mamy tą i tą, a w drugiej tylko jedną ale nie sprecyzowaną która - cena odbiega więc sami nie umiemy założyć). W ogóle w jednej ofercie szyby 4x18x4x18x4 a w drugiej 4x14x4x14x4 I zastanawia mnie kolor bramy, czy antracyt brać (tylko nie wiem czy ne będzie za ciemno/ciężko) czy może winchester lub szary cedr (i z tym zgrać kolorystycznie drewno/rodeo między oknami). Antyczna sosna ma piękne usłojenia ale jest zbyt "złota" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 04.08.2016 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2016 wez antracyt tak jak okna, ten szary cedr bedzie od czapy i wez jeszcze dopasuj do tego misz masza drzwi, parapety i doloz rodeo - mieszanka wybuchowa bardzo pobobal mi sie wzor siena noce - super, tylko ja chcialam szare drewno ale pierwszy wariant to wlasnie siena byla. roznica miedzy bramami to 800 zł. od srodka jaki kolor? tez antracyt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewedela 04.08.2016 19:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2016 (edytowane) Drzwi i parapety też idą w antracyt -- jedynie ta brama mi trochę zaprząta głowę żeby zgrać z drewnem czy też rodeo - co tam ostatecznie będzie. Właśnie zerknęłam do nich na stronę na ta siena noce i za ciemna jest, musiałabym jeszcze zerknąć na żywo okleinę sosna palona. Brama od środka biała. Edytowane 4 Sierpnia 2016 przez ewedela Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 04.08.2016 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2016 montaż na samą piankę w obecnych czasach to podobnie jakby ktoś stwierdził "po co ocieplać ściany"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts