Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Tanie ogrzewanie domu klimatyzatorem od splita po kanałówkę

oszczednyGrześ

Recommended Posts

To co piszą w ulotce to jedno a w rzeczywistości nie widziałem mniej niż 260 W no i raz przy pierwszym uruchomieniu 220 i tyle.

U mnie, gdy jeszcze śledziłem, jak to wygląda "łykał" na dobę prawie 6 kWh ogrzewając pokój 25 m2 (2 okna) do 23 st.C przy panujące w na zewnątrz w nocy około 2 st.C., a w dzień dochodziła do 10 st.C.

Teraz znudziło mi się odczytywanie dzień w dzień.

U mnie, gdy jeszcze śledziłem, jak to wygląda "łykał" na dobę prawie 6 kWh ogrzewając pokój 25 m2 (2 okna) do 23 st.C przy panujące w na zewnątrz w nocy około 2 st.C., a w dzień dochodziła do 10 st.C.

Teraz znudziło mi się odczytywanie dzień w dzień.

Ok ale tu chodzi o to jak najniżej schodzi przy pracy ciągłej bez taktowania

Ok ale tu chodzi o to jak najniżej schodzi przy pracy ciągłej bez taktowania

U mnie była praca ciągła, bo jeszcze nie było PC (średnio poniżej 250 W). Teraz czasem żona włącza, jak zmarznie, bo w pokoju spadnie temperatura do 22 st.C.

Nie przemogłem się by wejść do menu w PC, więc ustawiam na zasilaniu temperaturę ręcznie.

mam mam mam :wave: ale fajnie! Aktualnie testuję i po pierwszych parunastu godzinach mam takowe spostrzeżenia bardzo cichy klimatyzator ustawiony jest na 22 st C w funkcji auto. Dziś rano było +2 st rano i w salonie mam 22 stC natomiast poszedłem po bandzie i wyłączyłem wszystkie grzejniki w całym domu i jak na razie jest ok w innych pomieszczeniach jest o stopień mniej np w sypialni.

[ATTACH=CONFIG]444324[/ATTACH]

Edytowane przez gawel

To fajnie. Opomiarowałeś go? Ja prawie cały maj niestety grzeje. Siedzenie na gatkach kosztuje. Jak narazie za cały maj z małą dozą chłodzenia wciągną prawie 60kWh. Sprawdz czy działa wifi bo mi pierdolnika nie założyli i musiałem reklamować.

A jak to zrobić? :(, mam podłączony klimatyzator pod obwód grzejny grzejnika nie mam pomysłu jak to zrobić. Mam podłączony ten moduł ale nie mam pojęcia jak tą aplikację zainstalować, wczoraj strona się wywalała, potem powiedziało że mam za stary chyba android, Czy jest możliwość zainstalowania tej aplikacji na laptopie? Byłoby prościej i dokładniej , nie mam palców jak 3 letnie dziecko :mad:

A jak to zrobić? :(, mam podłączony klimatyzator pod obwód grzejny grzejnika nie mam pomysłu jak to zrobić. Mam podłączony ten moduł ale nie mam pojęcia jak tą aplikację zainstalować, wczoraj strona się wywalała, potem powiedziało że mam za stary chyba android, Czy jest możliwość zainstalowania tej aplikacji na laptopie? Byłoby prościej i dokładniej , nie mam palców jak 3 letnie dziecko :mad:

1. Chyba niema wersji na kompa

2. ja celowo chciałem klimę na wtyczkę aby miernik podłączyć

Panie i Panowie,

Po długich analizach prawie się zdecydowałem na Gree Amber Standard 2,5kW i 3,5kW.

Ma to co mi potrzeba i z częściami nie powinno być problemów.

Klasa energetyczna przy grzaniu A++, a co ważne (czy aż tak?) żonie podoba się w kolorze czarnym.

strasznie uboga strona nie ma żadnych danych i cennika masz może link?

Dokopałem się strasznie głośna ta klima masakra 24 db na najniższy biegu to może do sklepu sie nadaje ale nie do domu. Poz tym 2 razy droższy niż np o wiele cichszy i fajniejszy kaisai

Edytowane przez gawel

Czy jest możliwość zainstalowania tej aplikacji na laptopie? Byłoby prościej i dokładniej , nie mam palców jak 3 letnie dziecko :mad:

Tak, możesz.

Wrzuć w googla emulator android na windowsa.

Jest kilka w miarę sensownych.

PS.

Nie wiem, którą wersję andka emulują obecnie.

Miej to na uwadze.

Edytowane przez klaudiusz_x