kaszpir007 21.08.2020 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2020 A jakie temperatury masz w domu w zimie bez ogrzewania? Bo z tym domem jest coś nie tak wskazuje to bardzo marną izolacyjność. jak nie było mnie w domu tydzień to było 21, w innym domu mam 17 bez wietrzenia nawet jak na zewnątrz jest 30. ale to bardzo stary dom i docieplony dodatkowo. Nie mam pojęcia bo i po co mi taka informacja ? Jak robi się zimno w domu (poniżej 22 stopni) to włączam ogrzewanie i działa ono tak długo jak potrzeba.W domu mamy około 23 stopnie. Za ogrzewanie i za ciepłą wodę za cały rok płacimy niecałe 900zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 21.08.2020 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2020 Nie mam pojęcia bo i po co mi taka informacja ? Jak robi się zimno w domu (poniżej 22 stopni) to włączam ogrzewanie i działa ono tak długo jak potrzeba.W domu mamy około 23 stopnie. Za ogrzewanie i za ciepłą wodę za cały rok płacimy niecałe 900zł. To bardzo dobry wynik, odpowiedzią na ten stan są chyba przeszklenia. Więcej dobrego robią jednak w sezonie grzewczym niz latem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaszpir007 21.08.2020 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2020 Klima działała około 12h . Zużyła około 3,26 KWh Po wyliczeniu wyszło że zużycie średnie na godzinę to około 280W.Były momenty że pobierała nawet i 90W i były że ponad 500W.Włączona około 7:30 , wyłączona około 19:30Najwyższa temperatura w cieniu dziś była u mnie 33 stopnie. Najlepiej działa z wentylatorem ustawionym na auto. Ustawienie na LOW wcale nie jest ekonomiczne i to mnie mocno zdziwiło , bo myślałem że przy najniższej mocy będzie najniższe zużycie prądu ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 21.08.2020 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2020 T umnie poszło 2,49 na jakies 14-15h Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vvvv 21.08.2020 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2020 Moja zeżarła prawie 6kWh. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 22.08.2020 05:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2020 Dzisiaj testuje nawiew na high Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ar2ro 24.08.2020 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2020 Witam. Proszę o poradę . Jednostkę zewnętrzna chcę umieścić na gruncie , na chwilę obecną mam wyprowadzone przewody zasilające .Będzie robiona elewacja , a nie mam zamontowanej klimatyzacji i narazie nie będzie montowana .Jak poradzić , jak przygotować miejsce na poprowadzenie przewodów od jednostki zewnętrznej do wewnętrznej które będą biegły po ścianie? Chciałbym aby były one schowane pod styropianem.Jakies kanały ? Korytka ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barliniak 24.08.2020 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2020 (edytowane) Wezwij lokalną ekipę od montażu klim i na pewno coś doradzą bo może się okazać ,że Twoja wizja jest niekompatybilna z wizją ekipy od montażu a tym czasem przeglądnij filmy Karola https://www.youtube.com/c/KlimatyzacjaKatowicepl/videos Edytowane 24 Sierpnia 2020 przez Barliniak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 24.08.2020 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2020 Jak poradzić , jak przygotować miejsce na poprowadzenie przewodów od jednostki zewnętrznej do wewnętrznej które będą biegły po ścianie? Chciałbym aby były one schowane pod styropianem.Jakies kanały ? Korytka ? Połóż od razu rury zaślepione na końcach. Jak jednostka wewnętrzna nie jest zaraz po drugiej stronie ściany, to warto pociągnąć rury w warstwie ocieplenia podłogi i wkuć w ścianę przed tynkami wewnętrznymi. Odprowadzenie skroplin też od razu pociągnij pod tynkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ar2ro 24.08.2020 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2020 Odprowadzenie skroplin mam poprowadzone.a przewody chce poprowadzić pionowo po ścianie i później poddaszem nieuzytkowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinbbb 25.08.2020 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2020 Nawet nie zwracam uwagi ile moja klima bierze prądu - do niczego ta wiedza nie jest mi potrzebna Wszak i tak prąd leci z "banku" albo autokonsumpcja z PV. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 25.08.2020 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2020 Nawet nie zwracam uwagi ile moja klima bierze prądu - do niczego ta wiedza nie jest mi potrzebna Wszak i tak prąd leci z "banku" albo autokonsumpcja z PV. A ta wiedza jest potrzebna chociażby dla samej wiedzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinbbb 25.08.2020 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2020 Cholera no nie chce mi się wiedzieć W zimę mierzyłem na grzaniu brała jakieś 13kWh/doba ale w zimę... nawet nie mam chęci kupować Sonofa R2 aby to pomierzyć. Przecie to jakieś grosze bierze szczególnie że mam zapięte 24/7, 2 lodówko - zamrażarki, monitoring ze 3 routery i switche, drukarka laserowa, solary, 2 laptopy, dokoder od TV, OEPa, domofon, nawet nie wiem co jeszcze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 01.09.2020 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2020 Drugi kaisai wisi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 01.09.2020 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2020 gratulki ile za ten orgazm tą razą ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 01.09.2020 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2020 gratulki ile za ten orgazm tą razą ? Teraz 2700 Poprzedni 2592 W zasadzie to taniej od poprzedniego Rok minął i instalacja 4mb i 3mb koryta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 01.09.2020 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2020 dobra cena ja płaciłem 2780 w maju. jeszcze odliczysz od podatku i wyjdzie gites Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 01.09.2020 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2020 dobra cena ja płaciłem 2780 w maju. jeszcze odliczysz od podatku i wyjdzie gites A co odpisujecie od podatku? klimatyzację jako: "materiały wchodzące w skład instalacji grzewczej lub przygotowania ciepłej wody użytkowej lub systemu ogrzewania elektrycznego" z ciekawości pytam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 01.09.2020 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2020 A co odpisujecie od podatku? klimatyzację jako: "materiały wchodzące w skład instalacji grzewczej lub przygotowania ciepłej wody użytkowej lub systemu ogrzewania elektrycznego" z ciekawości pytam. nie, powietrzna pompa ciepła KAISAI KWX-09HRBI, a co ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 01.09.2020 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2020 (edytowane) nie, powietrzna pompa ciepła KAISAI KWX-09HRBI, a co ? A nic, dziękuję odpowiedz otrzymałem... A jest w ogóle taka pompa ciepła? Bo cały czas wyskakuje klimatyzacja https://dmuchamy.pl/pl/products/klimatyzacja/nascienne/klimatyzator-scienny-kaisai-fly-kwx-09hrdi-2-6kw-wifi-11427.html Edytowane 1 Września 2020 przez CityMatic kolejne pytanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts