abes99 16.10.2020 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2020 To jak, nikt więcej nie używa Kaisai Fly i sterowania przez apkę? Da się na niej sensownie sterować klimą i ustawić harmonogram jakiś? To może jakiś inny model sterowany apką, nadający się głównie do sensownego grzania, a nie kosztujący krocie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 17.10.2020 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2020 To jak, nikt więcej nie używa Kaisai Fly i sterowania przez apkę? Da się na niej sensownie sterować klimą i ustawić harmonogram jakiś? To może jakiś inny model sterowany apką, nadający się głównie do sensownego grzania, a nie kosztujący krocie? Tak apka jest ok. Tylko używam tej midei a nie tej oryginalnej . bardziej przypadła mi do gustu. Nachwili obecnej brak harmonogramu pietro i parter ustawiony na 23*. Ale można ustawić inne temperatury lub inne siły nawiewu w innych godzinach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vr5 17.10.2020 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2020 @abes99 Przeoczyłem te kable. Ale do grzania wody PC to duża oszczędność... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
abes99 17.10.2020 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2020 @kulibob:Dzięki za info... @vr5:PC CWU jest (Hevalex 2,5kW + zasobnik 200l)... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 17.10.2020 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2020 To może jakiś inny model sterowany apką, nadający się głównie do sensownego grzania, a nie kosztujący krocie? Każda klima da się sterować apką https://forum.muratordom.pl/showthread.php?245730-Tanie-ogrzewanie-domu-klimatyzatorem-od-splita-po-kana%C5%82%C3%B3wk%C4%99&p=7881903&viewfull=1#post7881903 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinbbb 17.10.2020 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2020 Grzałem klimą ale wyłączyłem ciepła podłoga dla mnie jest wyznacznikiem czy jest mi ciepło. A klimą grzanej podłogi mieć nie będę. OK w okresach przejściowych klima to doskonałe ogrzewanie ale ja nie lubię chodzić w kapciach a chce mieć ciepłą podłogę.Odpaliłem ekogroszek w 1,5 tyg. skopciłem 70kg wungla, nie jestem z tego dumy ale patrząc na kominy moich sąsiadów to mogę być dumny ze śmierdziucha/kopciucha który zostanie ze mną do czasu aż przerdzewieje. Chyba że jakoś kasą przekonają do pompy ciepła jaką ja chce a nie tcapa za 40000 PLN. Klima nie moja bajka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
abes99 18.10.2020 00:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2020 A z AUX'a coś polecacie sensownego do grzania? Znajomy instalator akurat tylko takie montuje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 18.10.2020 05:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2020 A z AUX'a coś polecacie sensownego do grzania? Znajomy instalator akurat tylko takie montuje... Raczej szedł bym w midea mision extrem dobre copy osiąga jak jest chłodno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 18.10.2020 05:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2020 [quote=marcinbbb;7984799 Klima nie moja bajka. Dlatego oprócz klimy chodzi ummie podłogówka tylko dużo cholerstwo żre. Jak za 1,5mc magazyn z drogim prądem będzie źle wyglądał to trzeba będzie podłogę przerzucić w tani prąd. A w marcu jak minie rok od podpisania umowy zmienić G12W na G12 bo nie mam dziennego okienka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 18.10.2020 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2020 Jak tam klimogrzejcy? Ja musiałem ponieść temperaturę do 23 na klimie , bo na termostacie w pilocie dojechało do 20 i jakoś chłodno się zrobiło, strasznie u mnie wieje dzisiaj, wilgotno i zimno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 18.10.2020 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2020 Jak tam klimogrzejcy? Ja musiałem ponieść temperaturę do 23 na klimie , bo na termostacie w pilocie dojechało do 20 i jakoś chłodno się zrobiło, strasznie u mnie wieje dzisiaj, wilgotno i zimno. jeszcze nie osiągnęły ciągłej pracy razem biorą 5-6kWh dziennie. Pewnie koło 0 się rozkręcą. Podłoga 6-10kWh Woda 3-4kWh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinbbb 18.10.2020 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2020 Wszędzie wieje i zimno 8*C na zewnątrz chodzi grzejnik i mam 24,5*C aż za ciepło. Deszcz leje bardziej albo słabiej klima by do głowy dostawała z ciągłymi DF. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 18.10.2020 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2020 Wszędzie wieje i zimno 8*C na zewnątrz chodzi grzejnik i mam 24,5*C aż za ciepło. Deszcz leje bardziej albo słabiej klima by do głowy dostawała z ciągłymi DF. U mnie para się skrapla i nie zamarza leci woda defrostów niet jak na razie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 18.10.2020 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2020 jeszcze nie osiągnęły ciągłej pracy razem biorą 5-6kWh dziennie. Pewnie koło 0 się rozkręcą. Podłoga 6-10kWh Woda 3-4kWh To całkiem nieźle u mnie było na pilocie 20 nastawione 22 a grzało z minimalną mocą i dlatego pogręciłem na 23, czy u ciebie jak była jedna klima to nie grzała non-stop? No bo teraz masz 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 19.10.2020 01:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2020 To całkiem nieźle u mnie było na pilocie 20 nastawione 22 a grzało z minimalną mocą i dlatego pogręciłem na 23, czy u ciebie jak była jedna klima to nie grzała non-stop? No bo teraz masz 2 Tak rok temu poniżej +10 grzało przeważnie non stop. tylko pietro było chłodniejsze teraz wszedzie mam 22,5-23,5 i neutralną podłogę muszę tylko trochę pokombinować z przepływnymi. I farelka dimpleksa 1000W fajnie się sprawdza w łazience. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 19.10.2020 04:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2020 U mnie na razie podłogówka starcza w łazience kablowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 20.10.2020 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2020 Obniżyłem pilot o 1/2 metra i teraz jest tylko 1/2 m od podłogi, zobaczymy czy nie będzie takiej przepaści temperaturowej przed włączeniem po przestoju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oriong 22.10.2020 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2020 Mam Midea extrime i związku z tym pytanie: Czy temperatura z pilota jest przekazywana radiowo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 22.10.2020 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2020 Mam Midea extrime i związku z tym pytanie: Czy temperatura z pilota jest przekazywana radiowo? na podczerwień pilot musi się widzieć ze splitem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oriong 22.10.2020 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2020 Na podczerwień???Dlatego mi ta funkcja nie działa.Dziadostwo jak pierun... Jak bym wiedział że tak trzeba dokładnie wycelować w klimę to bym pewnie nie kupował tej firmy. Naprawdę trzeba dobrze wycelować aby trafić w klimę. Położenie na stole lub półce pilota nie wchodzi w grę. Będę musiał specjalną podstawkę pod kątem zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts