oriong 22.10.2020 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2020 Mam Midea extrime i związku z tym pytanie: Czy temperatura z pilota jest przekazywana radiowo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 22.10.2020 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2020 Mam Midea extrime i związku z tym pytanie: Czy temperatura z pilota jest przekazywana radiowo? na podczerwień pilot musi się widzieć ze splitem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oriong 22.10.2020 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2020 Na podczerwień???Dlatego mi ta funkcja nie działa.Dziadostwo jak pierun... Jak bym wiedział że tak trzeba dokładnie wycelować w klimę to bym pewnie nie kupował tej firmy. Naprawdę trzeba dobrze wycelować aby trafić w klimę. Położenie na stole lub półce pilota nie wchodzi w grę. Będę musiał specjalną podstawkę pod kątem zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oriong 22.10.2020 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2020 nie trzeba celować, bo fale odbijają się od scian itp. Chyba że u Ciebie. Aby włączyć klimę muszę celować w klimę, nie działa odbijanie od ścian. A może wina farby na ścianie Baterie nowe, bez zmian. Mam też drugą klimę i pilot - sytuacja ta sama. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eprom 22.10.2020 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2020 Ja posiadam kaisai fly 2,6kW, dopiero po przeczytaniu ostatnich postów sprawdziłem jak jest z tą temperaturą w pilocie, cały czas myślałem, że czujnik jest tylko w jednostce. Na pilocie jest przycisk "follow me" i po wciśnięciu wyświetliło temp otoczenia. Sprawdzę teraz jaka jest różnica w działaniu z tą funkcją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaszpir007 22.10.2020 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2020 U mnie w Gree sterowanie też jest do kitu. Trzeba dokładnie wycelować w klimę aby to co naciskam na pilocie zadziałało. Szczerze mówiąc myślałem że czujnik temperatury wbudowany w pilota (IFeel) łączy sie radiowo i może leżeć pilot tam gdzie chce , ale jak łączy się przez podczerwień to maksymalna porażka bo mocno ogranicza funkcjonalność i sensowność tej funkcji ... Zdziwiony jestem że nawet nowe klimy są tak zacofane technologicznie. Obecnie wiele sprzętów ma już piloty sterowane radiowo , bo lepszy zasięg, czułosć i itd. Widać w klimach postęp zatrzymał się wiele wiele lat temu ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eprom 23.10.2020 04:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2020 :eek:jak długo go posiadasz i ile m2 ogrzewasz? Posiadam od sierpnia tego roku, ogrzewam salon 27m2 z otwartą kuchnią 6m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 23.10.2020 04:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2020 Posiadam od sierpnia tego roku, ogrzewam salon 27m2 z otwartą kuchnią 6m2 To wszystko wyjaśnia, ja ogrzewam cały dom, czy korzystasz z aplikacji do sterowania wifi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eprom 23.10.2020 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2020 To wszystko wyjaśnia, ja ogrzewam cały dom, czy korzystasz z aplikacji do sterowania wifi Na razie tylko z pilota, wczoraj zamówiłem moduł wifi, jak zamontuję będę sterował z apki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 23.10.2020 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2020 Na razie tylko z pilota, wczoraj zamówiłem moduł wifi, jak zamontuję będę sterował z apki Jak zamówiłeś? fly ma w standardzie wifi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eprom 23.10.2020 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2020 Jak zamówiłeś? fly ma w standardzie wifi U mnie nie było, instalator mówił, że za moduł trzeba 100 zł dopłacić. Sprawdzałem i jest pusty port usb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 23.10.2020 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2020 U mnie nie było, instalator mówił, że za moduł trzeba 100 zł dopłacić. Sprawdzałem i jest pusty port usb. https://kaisai.com/pl/produkty-kaisai/fly/ Przeczytaj opis wifi w standardzie zdoił cię facet. Mi też nie założył zadzwoniłem i dosłałł założyłem sam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinbbb 23.10.2020 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2020 A u mnie dziś wyjątkowo ogrzewa piekarnik... grzybów żeśmy nazbierali to się suszą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 23.10.2020 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2020 A u mnie dziś wyjątkowo ogrzewa piekarnik... grzybów żeśmy nazbierali to się suszą Fajnie, jakie grzyby tą porą ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 24.10.2020 04:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2020 Fajnie, jakie grzyby tą porą ? ja wczoraj byłem w lesie 4 sowy wyhaczyłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinbbb 24.10.2020 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2020 (edytowane) Fajnie, jakie grzyby tą porą ? Same podgrzybki. 6 słoików zrobionych z samych kapeluszy i blacha suszonych. Dziś też idziemy jak się ogarniemy EDIT: Po powrocie z grzybów pełne wiadro... i 3 pełne siadki bo już nie mieliśmy w co zbierać. Edytowane 24 Października 2020 przez marcinbbb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Qprmark 28.10.2020 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2020 Witam,u mnie działa klima Kaisai Fly 5kW założona w kwietniu. Została zamontowana w domu 150m2 miedzy parterem, a piętrem na klatce schodowej.Działa to dość fajnie, jedynie zastanawiam się jak bardziej skierować strumień powietrza na parter, gdyż temp. jest niższa niż na piętrze.Mam założony miernik i zastanawia mnie fakt czemu pobór prądu nie schodzi nigdy poniżej 580W. Niezależnie czy było -7 st.C czy w tej chwili powyżej 10 st.C po odpaleniu klimy po kilkunastu minutach klima stabilizuje się i pobiera zawsze około 580W. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stermaj 28.10.2020 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2020 Witam, u mnie działa klima Kaisai Fly 5kW założona w kwietniu. Została zamontowana w domu 150m2 miedzy parterem, a piętrem na klatce schodowej. Działa to dość fajnie, jedynie zastanawiam się jak bardziej skierować strumień powietrza na parter, gdyż temp. jest niższa niż na piętrze. Mam założony miernik i zastanawia mnie fakt czemu pobór prądu nie schodzi nigdy poniżej 580W. Niezależnie czy było -7 st.C czy w tej chwili powyżej 10 st.C po odpaleniu klimy po kilkunastu minutach klima stabilizuje się i pobiera zawsze około 580W. Bo ma zakres regulacji nie od "0" tylko od pewnej wartości i poniżej nie może zejść. Posiada też straty własne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Qprmark 28.10.2020 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2020 Moc klimy u mnie dobrana prawidłowo do zapotrzebowania na ciepło. Co do minimalnego poboru producent podaje 200W. Rozumiem że dane z tabelki zawsze będą się rozjeżdżać, ale 400W to moim zdaniem trochę za dużo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BARTOL48 29.10.2020 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2020 Witam. Będę budował dom w układzie jak poniżej. W którym miejscu najlepiej by umieścić klimę? Funkcja do dogrzania w okresie przejściowym i chłodzenie latem. Myślałem o jakimś splicie 3.5kw. Będzie też reku więc myślę, że to powietrze dodatkowo będzie krążyć po całym domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts