Juniorka 02.02.2016 22:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2016 Ostatnio dylemat goni u mnie dylemat... Pomóżcie, bo mnie głowa boli z tych myślenic :/ Chodzi mi o przedpokój. Nie wiem co w końcu dać na ściany. Tzn. miała być biała cegiełka, ale im bliżej jej zakupu tym mniej jestem jej pewna. Biała cegiełka będzie na jednej ścianie w salonie i miała też być w przedpokoju. Ale pierwszy dylemat - czy nie będzie za dużo tej cegiełki w mieszkaniu? A drugi dylemat związany jest z ilością tej cegły w przedpokoju. Oglądając zdjęcia inspiracji przedpokojowych z cegiełką, zauważyłam że na żadnym zdjęciu ta cegiełka nie występuje na wszystkich ścianach. Najczęściej jest na jakiejś jednej głównej/dominującej ścianie, czasem dwóch. I tak się zastanawiam czy u nas tej cegiełki w przedpokoju nie będzie za dużo, bo ma być na wszystkich ścianach poza zabudową, która będzie na jednej najdłuższej ścianie.Ogólnie przedpokój jest w kształcie litery "L", będzie miał 7 białych drzwi wewnętrznych plus oczywiście wejściowe (jakiś a la beż). Styl ogólnie nowoczesny. Podłoga to szare płytki, zabudowa biblioteczki będzie biała, jedna szafa biała (a może lepszy inny kolor?), a jedna lustrzana. Będą też wstawki drewniane albo fornirowane (jeszcze nie wiem co dokładnie) w postaci np. wieszaka, siedziska.No i na ścianach miała być biała cegiełka. Ale nie wiem czy to dobry pomysł??? Jeśli dobry, to dać ją na wszystkich ścianach? A jeśli nie na wszystkich, to co na pozostałych?A jeśli cegiełka to zły pomysł, to co dać na ściany? Przez myśl raz czy dwa przeszła mi tapeta w biało-szarą kratę, ale też nie jestem do niej przekonana.Co innego ciekawego można zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 02.02.2016 22:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2016 nic.Ciekawy robisz tylko eksponowany fragment. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juniorka 03.02.2016 08:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2016 Tylko w tym przedpokoju ciężko o eksponowany fragment, gdy ściany są tak poprzecinane drzwiami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 03.02.2016 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2016 to w takim przypadku jaki to ma sens? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juniorka 03.02.2016 22:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2016 Masz na myśli to czy jest sens w ogóle dawać cegiełkę w przedpokoju? Chodziło mi o to, by coś się zadziało na ścianach, żeby to nie była "tylko" farba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slonko 04.02.2016 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2016 jeśli chodzi o to by "coś zadziało" się na ścianach, to lepiej pomalować ściany jasną farbą, najlepiej biel lub jasno szary (nie wiem, jakie masz drzwi) i po prostu zawiesić lustro z ciekawą ramą lub zrobić galerię zdjęć, powiesić grafikę, fajny zegar będzie lekko, interesująco i zawsze łatwiej zmienić np tak http://cdni.condenast.co.uk/640x640/a_c/AJ_436_425-house-28aug15_AlexanderJames_bt_640x640.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juniorka 04.02.2016 09:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2016 slonko, dzięki za fotki. Wyżej opisałam jak wygląda przedpokój i jakie mam drzwi. Nie bardzo mam miejsce na takie grafiki, na zegar prędzej. Lustro będzie w postaci drzwi w szafie wnękowej. A mnie bardziej chodziło o same ściany (fakturę) co na nich zrobić, by było ciekawie i w nowoczesnym stylu. Kolor farby biały odpada ze względu na dzieci. O jasnym szarym myślę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slonko 04.02.2016 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2016 Juniorka widzisz przeczytałam pół posta jak zwykle wpadam w biegu i tak na szybko czytam jeśli drzwi białe to polecam szary kolor ścian, efekt jest naprawdę dobry i nowoczesny, o jaki Ci chodzi nie rób żadnych faktur, szybko się nudzi, zbiera kurz i dla dzieci, które pewnie często się o ścianę otrą nie będzie zbyt przyjemne cegiełkę możesz położyć na jednym fragmencie, nie na całości a koloru jasnego nie bój się przy dzieciach, to kwestia rodzaju farby, a nie koloru są takie, z których łatwo usuwać zabrudzenia, pełna gama i nie problem je znaleźć galerię można zrobić w pionie - między drzwiami kwestia dopasowania ramek http://hellolittlehome.com/wp-content/uploads/2013/09/entry-gallery-wall.jpg tutaj jest przesada, ale widać zamysł http://3.bp.blogspot.com/-9MJgfRF4vLs/TkJ8M_cuIfI/AAAAAAAAO88/tTb6IFgOaaM/s1600/living-room-design-ideas-ED0110-Gambrel-15.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damios35 04.02.2016 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2016 Mi też wydaje się, że takie ozdoby nie będą pasować. Lepiej zrobić zwykły, pomalowany na jasno korytarz zamist cegiełek, które będĄ optycznie pomniejszać przestrzeń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 05.02.2016 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2016 LUXUM - ale ty jesteś denerwujący z tym swoim spamem wciskanym bez sensu do każdego wątku. Na pewno wiem, że gdy będę potrzebować betonu, wybiorę każdą inną firmę oprócz waszej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juniorka 06.02.2016 10:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2016 Luxum, dziękuję, ale do mojego przedpokoju nie będzie się nadawać, ponieważ nie mam takiego sporego kawałka ściany, by było widać efekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juniorka 06.02.2016 10:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2016 Zrezygnowałam całkowicie z cegiełki w przedpokoju. Będzie pomalowany na jasnoszary, a na końcu się zobaczy co można z tym jeszcze zrobić, w sensie czy będzie miejsce na zdjęcia, grafiki itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
E-Rzecznik Śnieżka 29.02.2016 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2016 Szare ściany przy białych drzwiach będą wyglądały znakomicie. Szarość fajnie eksponuje biel i wnętrze robi się porządne, eleganckie ale tez zaciszne i stylowe. Jeśli gładkie ściany nie zaspokajają apetytu na dekorację można pomyśleć o jakiejś strukturze w tym właśnie odcieniu. Może beton? Może stiuk perłowy? –w zależności od stylu wnętrza. Polecam przyjrzeć się dekoracjom, będą same w sobie ciekawą dekoracją, ochronią ścianę w przedpokoju gdzie jak wiemy eksploatacja jest duża ale ‘zrobią’ też bardzo ciekawe tło dla ewentualnych ram, zegarów czy pamiątek o jakich tutaj mowa http://www.magnatfarby.pl/produkt/magnat-style-stiuk-perlowy-dekoracyjna-farba-strukturalna http://www.magnatfarby.pl/produkt/magnat-style-beton-drobnoziarnisty-tynk-mineralny Pozdrawiam serdecznie, E-rzecznik FFiL Śnieżka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KolorowySłoń 29.02.2016 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2016 To ja może taką małą dygresje jeszcze zrobię dla poszukujących inspiracji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budowlaniec123 01.03.2016 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2016 (edytowane) reklama na forum jest płatna Edytowane 1 Marca 2016 przez joliska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts