Consponsa 03.02.2016 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2016 Staje przed decyzją o zakupie małego domu bliźniaka. Nie mam zbyt dużych funduszy więc wybieram z tego co ma lokalny rynek do zaoferowania. Znalazłam w bardzo dobrej cenie i lokalizacji bliźniaka według gotowego projektu: Dom w klematisach 9 (AB): http://archon.pl/projekty-domow/projekt-dom-w-klematisach-9-ab-ver-2-m1651fcc1f65dc Lokalizacja super, dobrze że ma garaż, do góry nie mam zastrzeżeń ale martwi mnie część dzienna. Czy nie jest ona za mała dla rodziny 2+1 (może kiedyś 2+2) w szczególności w części wypoczynkowej? Ten kawałek z kominkiem jest mniejszy niż mój duży pokój w bloku. Czy mielibyście jakieś uwagi do tego planu? Może ja nie widzę jak rozplanować inaczej meble salonu żeby było więcej przestrzeni do życia? Co myślicie o tym domku? Czy mogłabym prosić o pomysły do alternatywnej aranżacji salonu/jadalni i kuchni bo nie mam pomysłu? A może przenieść gdzieś tą kuchnie, dało by się? Poza tym nie widzę wolno stojącego telewizora przy schodach i małego dziecka - mam super kanapę długości około 2,1 metra i prędzej domu nie kupię niż kupię taki, w którym się kanapa nie zmieści. Poza tym nie lubię narożników. Z góry dziękuję za pomoc! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 03.02.2016 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2016 jeśli to wybudowany budynek to inne rozplanowanie przestrzeni jest już niemożliwe bez wielkich nakładów finansowych. http://images78.fotosik.pl/293/dc47b3bc25f929ce.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Consponsa 03.02.2016 13:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2016 Dziękuję za odpowiedź i wstępny plan.W weekend się zorientuje jakiego rodzaju zmiany mogę wprowadzić, ale zaproponowany plan nie zwiększa mi części dziennej;) Nie potrzebuję ani barku ani drugiego stołu mając stół jadalniany pod ręką, bardziej miejsce do przechowywania i kanapowania (czyli 2 fotele, kanapa i jakaś zabudowa meblowa i pod telewizor na sprzęty, playstation itp). Zaproponowana wersja powiększa mi tylko część jadalnianio - kuchenną, która dla mnie tym projekcie jest wystarczająca. Za to pomysł z podzieleniem łazienki i kotłowni wraz z pralnią rewelacyjny! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinka 03.02.2016 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2016 Mnie się wydaje że wersja oryginalna jest znacznie lepsza w tej zaproponowanej tv jest w przejściu do tego przy schodach więc na górze będzie wszystko słychać.Dom nie jest zły,przestrzeń dzienna nie za duża ale otwarta więc wizualnie nie będzie ciasnoty wychodzi ok 30m,można zmienić nieco ustawienie.http://images77.fotosik.pl/293/537c8dc288d5f987med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts