Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

mieszkanie 65m - prośba o pomoc, aranżacja aneksu z "salonem" :)

pluum

Recommended Posts

Ad projekt Kinki - szkoda byłoby mi miesca na komodę przy kuchni i de facto wyłączenie całego tego narożnika z użytku. Kuchnia wygląda na ciasnawą i wciśniętą do kąta. Barek z krzesłami tuż obok stołu też nie wydaje mi się optymalnym rozwiązaniem, zwłaszcza że siedzi się tyłem do okna.

Zdecydowanie wolałabym zabudowę na całej ścianie, jak proponuje Elfir - będzie lżej i jaśniej. Ale bez ścianki (?) tuż obok okna.

1. Przesuwanie pionów aż tak nie jest możliwe, można bawić się wokół, ale nie robić kuchni w kompletnie innym miejscu.

2. Nie chciałabym oddzielać kuchni, podoba mi się opcja połączenia jej z większym salonem, zeby mieć przestrzeń w części dziennej.

3. Podoba mi się też ta kuchnia na całej ścianie, która zaproponowano, ale czym to wtedy "oddzielić"?

Jesteście niezastapieni :)

Kinka, bardzo podoba mi się zaaranzowanie miejsca za sypialnia na garderobę, pomyślę o tym.

Przeniesienie kuchni aż tak daleko nie wchodzi w grę ;)

Przy tym układzie masz kuchnię bliżej wejścia (nie latasz z zakupami) i jest z dala od części sypialnianej,spory pokój i sypianie z garderobą i osobną łazienką z prysznicem.

Przy tym układzie masz kuchnię bliżej wejścia (nie latasz z zakupami) i jest z dala od części sypialnianej,spory pokój i sypianie z garderobą i osobną łazienką z prysznicem.

Tak, zdecydowanie, ale to chodzi o to podłączenie wody... Deweloper,jeśli dobrze zrozumiałam,mówił że kuchnia nie może być tak daleko.

Twoja opcja jest mega, ale niestety...

• 2 weeks później...

Witajcie kochani,

Znów potrzebuję waszej pomocy (ostatnio dzięki radom zmieniłam kompletnie zamysł na temat ścianek działowych :p). Dodaję zdjęcia pomysłu na układ funkcjonalny mojego 64m mieszkania. Dodaję też obok moje zmiany (przede wszystkim kuchnia na całości ściany i może wyspa wolnostojąca? i wolałabym narożnik zamiast kanapy na środku). Łazienka jest malutka, ale na to nic się nie zaradzi... :) Czekam na wasze rady i sugestie! Pozdrawiam :D

http://images78.fotosik.pl/358/fb17b09d45bda8ad.png

http://images78.fotosik.pl/358/4f5ea4bfabf865e2.png

Myślałam o tym, ze pokoje trochę małe, ale nic przy tym układzie nie da się z nimi zrobić, przy sypialni łazienka, a przy pokoju okno. Tak, ścianka była mi już wcześniej proponowana, ale zalezy mi aby rozstawic duży stół na 10 os. Nie wiem czy jak bedzie ta ścianka, to się da :)

• 3 weeks później...
Wszystkie projekty ciekawe aczkolwiek ja bym się czepiała balkonu w sypialni. Nie wyobrażam sobie żeby goście, którzy np chcą wyjść na dymka łazili mi po sypialni. Poza tym często wystawiam coś na balkon żeby przestygło. Wypuszczam kota i lubie mieć na niego oko. Latem fajnie posiedzieć samemu lub z bliskimi na słoneczku. Wgl otwarcie drzwi balkonowych gdy ciepełko na oścież przedłuża trochę salon ;) Jeżeli mało gotujesz lub nie robisz sajgonu w kuchni byłabym za pierwszymi pomysłami. Jeżeli nie szkoda Ci balkonu to wybrałabym coś z pomysłów dziewczyn na przeniesienie salonu i kuchni.