pk1111 04.02.2016 02:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2016 dzien dobry. mam na imie patryk i mam takie oto pytanie. czy brodzik powinno sie montowac przed płytkami czy po??? radzono mi żeby zamontować przed płytkami i kłaść płytki od brodzika w górę,wtedy mniejsza zostanie przestrzen do fugowania. drugim problemem jest jzk go podmurowac??cegłami,siporeksem...i jak go na tym umocowac????na kleju czy moze na pianie montażowej i przygniesc czyms do wyschniecia zeby się nie przestawił??? jeśli możecie pomóc dziękuję i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 04.02.2016 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2016 brodziki z reguły mają nóżki, którymi się je poziomuje. Można też je wkładać w specjalne wytłoczi styropianowe, dopasowane do brodzika.I to obkłada się płytami k-g i płytkuje.Oczywiście montujesz przed płytkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stiv32 04.02.2016 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2016 Montujesz po płytkach - a kąt w rogu ścian - musisz sprawdzić przed płytkowaniem i ew skorygować. Zajrzyj do instrukcji montażu - np. http://www.sanplast.pl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 04.02.2016 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2016 (edytowane) faktycznie tam jest po płytkach. A przysięgłabym, że u nas było wszystko na surowo, jak mocowali brodzik w mieszkaniu. Chyba, że go wstawili, na czas wyznaczania poziomów? Ale na 100% nie miałam płytek pod brodzikiem, jak na zdjęciach Edytowane 4 Lutego 2016 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damios35 04.02.2016 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2016 Wydaje mi się, źe dopiero po płytkach. Wstaw zdjęcie w takim razie, jak masz obawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
muchenz 05.02.2016 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2016 Każdy sposób ma swoje wady i zalety. Jak zamotujesz po to w przyszłości wymienisz na inny bez problemów np. z większego na mniejszy czy niższy, ale mogą pojawić problemy ze szczelnością na łączeniach silikonowych. Jak zamontujesz przed, to woda z płytek będzie pięknie spływać prosto do brodzika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts