Zielony Inwestor 07.02.2016 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2016 Witam Jestem na etapie SSO czyli przed oknami, instalacjami. Zorientowałem się, że już teraz muszę mieć koncepcję aranżacji wnętrz i utknęliśmy już na etapie naszego pokoju dziennego. Proszę o jakieś pomysły dla poniższego pomieszczenia: Ma się tu znaleźć stół na 6 (8?) krzeseł (rozkładany 4-6 razy w roku na większe imprezy), wypoczynek, telewizor, i ewentualnie jakieś szafeczki. Potrzebujemy wstępnej koncepcji, jak to rozmieścić, aby było sensownie, nie kolidowało z oknami (dojście do tarasu, umiejscowienie TV...) Taras jest od południa, okno od zachodu. (Kuchnia jest sąsiadującym pomieszczeniem, z wydzielonym miejscem na stół - małą jadalnię). Każda podpowiedź mile widziana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinka 07.02.2016 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2016 http://images75.fotosik.pl/306/25dc04f4dcd43b47med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielony Inwestor 07.02.2016 17:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2016 Pomysł ciekawy i co dla mnie ważne całkiem inny niż te które chodzą nam po głowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielony Inwestor 14.02.2016 10:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2016 Dumając nad powyższą propozycją wyszło mi że: - jak dla mnie 5 m z kanapy do TV to trochę dużo. Można nadrobić dużym TV, ale musiałoby być dość głośno - trochę skomplikowałoby się ustawienie oświetlenia sufitowego aby zgrać ze stołem przy ścianie. Kombinuję jakby podzielić pokój na strefę ze stołem i wypoczynkiem (2 duże oświetlenia sufitowe). Te kilka razy w roku to stół i dostawka muszą stanąć wzdłuż pokoju (lub w T) aby pomieścić nawet 20 osób , wtedy te 2 oświetlenia byłyby nad stołem również. Poniżej pomysł, niestety ryzykowny ze względu na odblaski w TV, pogorszoną komunikację do tarasu i częściowym zasłonięciem okna tarasowego (ale sporo takich rozwiązań widzę w necie) - co myślicie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
E-Rzecznik Śnieżka 01.03.2016 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2016 Rozwiązanie kinka wydaje się być optymalne. Wszystko jest na swoim miejscu Stół blisko wejścia z Kuchni, narożnik we właściwym miejscu. W aranżacji warto przewidzieć roletę lub zasłony na okno, gdyż oglądanie tv wieczorem (szczególnie latem) może być trudne ze względu na zaglądające promienie zachodzącego słońca. Pokój jest bardzo jasny co jest jego wielkim atutem! Można pomyśleć o ciekawej (niekoniecznie stonowanej ) kolorystyce ścian. Wszystko zależy od stylu, pomysłu i gustu właścicieli. Powodzenia! Pozdrawiam serdecznie, E-rzecznik FFiL Śnieżka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielony Inwestor 10.03.2016 18:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2016 W pierwszej propozycji fajne jest to, że jest dużo miejsca na ewentualne gry na konsoli podłączonej do TV Ale z drugiej strony odpowiada mi oglądanie TV z 2-3m, i nie lubię gdy ktoś się pojawia na linii kanapa-TV Nie gra mi też stół dostawiony do ściany (miałby większy sens, gdyby ściana nie oddzielała pokoju od kuchni) i nie mam pomysłu w takim ustawieniu na górne oświetlenie. Może jeszcze jakieś pomysły ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinka 10.03.2016 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2016 Przecież nie ma sensu takie ustawienie i wchodzenie w narożnik.Nie da się oglądać tv z 2m bo nie mieści się przed narożnikiem stolik,odwróć to ustawienie o 180st.Ładnie wszystko wygląda na rzucie a w rzeczywistości wcale za dużo miejsca nie zostanie.http://images77.fotosik.pl/409/ddc93e5db8a2b0c9med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 10.03.2016 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2016 dlaczego nie wpadłeś na pomysł urządzenia wnętrza przed adaptacja projektu?Jedno przesunięcie okna i pokój robi się ustawny, wygodny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielony Inwestor 11.03.2016 14:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2016 kinka - dzięki za opinie i szkic podobny do mojej poprzedniej koncepcji i bliski do ustawienia z projektu. Elfir - fakt, że zabrakło z mojej strony dokładnego przemyślenia wnętrza na etapie projektu. Ale niekoniecznie wiele by się zmieniło. Projektu nie adaptowałem, projekt jest indywidualny... ze względu na specyfikę działki. Okna są związane z oknami na poddaszu, nad tarasowym jest lukarna, a mniejsze jest w ścianie szczytowej w układzie 4 okien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 11.03.2016 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2016 (edytowane) Jak można mieć nieustawny salon w projekcie indywidualnym to ja już kompletnie nie rozumiem? Co twój architekt robił? Przerysowywał bezrefleksyjnie wasze szkice czy co?To projekt indywidualny - czyli z DEFINICJI maksymalnie dopasowany do waszych potrzeb. A teraz kosztem ładnej elewacji masz problem z nieustawnym wnętrzem? Ludzie? Za co wy płacicie grubą kasę architektom? Za prace na kolanie?Serio architekt nie wrysował wam schematycznie podstawowych mebli we wnętrzach?Pogadajcie z nim, jak on widział rozstawienie mebli w tym salonie? Edytowane 11 Marca 2016 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doriann 13.03.2016 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2016 Pokój o takiej powierzchni przynosi duże ple do popisu więc uważam że nie ma sensu zlecić jego projekt jakiemuś archiektowi, można to zrobić samemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts