inka_ 07.02.2016 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2016 Witam, mieszkanie 54m2, salon z aneksem i sypialnia.Chcialabym schlodzic salon i sypialnie. Pojawia sie pytanie: czy lepiej miec dwie jednostki wewnetrzne, osobno do sypialni i salonu czy moze jedna o nawe wiekszej mocy w korytarzu? Czy jedna wewnetrzna schlodzi mi odpowiednio mieszkanie? Nie ukrywam, ze boje sie, ze w przypadku po 1 na pokoj balabym sie, ze zainstaluja mi tak, ze bedzie mi dmuchac akurat na lozko i sofe.Jaka moc jest potrzebna? Bardzo prosilabym o pomoc, sprawa jest w miare pilna. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yarck 09.02.2016 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2016 (edytowane) Trudno wyrokować nie znając rozkładu mieszkania. Jeżeli salon nie jest połączony z sypialnią, to niewykluczone, że lepiej sprawdziły by się 2 jednostki wewnętrzne 2kW sypialnia i 3,5kW salon. Wybrana jednostka do sypialni powinna być cicha i mieć możliwość pracy w trybie nocnym. Do wstępnych rozmów warto zamówić więcej niż 1 firmę, żeby mieć możliwość skonfrontowania proponowanych rozwiązań. Nie tylko cen! Edytowane 9 Lutego 2016 przez yarck Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdalenaszy 23.05.2016 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2016 (edytowane) A nie lepiej zainwestować w rekuperację zamiast w klimatyzację? Jak sie zastosuje odpowiednie filtry to zimą jest w domu cieplej, a latem chłodniej, masz wtedy rekuperację i "klimatyzację" w jednym. I jeszcze pytanie czy masz mieszkanie czy domek? [moderowano] Edytowane 23 Maja 2016 przez joliska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michcio0711 23.05.2016 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2016 Rekuperacja w żadnym wypadku nie zastąpi klimatyzacji, może co najwyżej zaoszczędzić trochę energii poprzez odzysk chłodu wytworzonego już przez klimatyzację, ale tego chłodu nie wygeneruje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 23.05.2016 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2016 inka: jeżeli to mieszkanie to pewnie jest i wspólnota. Masz zgodę na postawienie jednostki zewnętrznej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbyszek80 24.05.2016 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2016 Dołączę się do pytania. Potrzebuję klimatyzacji do mieszkania do sypialni 30m3 Chciałbym ją schładzać na wieczór i w ciągu dnia aby drzwi były otwarte aby chłód wylatywał na mieszkanie. Podstawa to schłodzenie sypialni. Chciałbym przeznaczyć na to 2-2,5k Jaką jednostkę moglibyście polecić stosunek jakości do ceny itd. Sam myślałem może o LG E12EM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michał St 01.06.2016 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2016 Wszystko aby nie LG od momentu kiedy zaczeli produkcje na skale masową jakość znacznie się pogorszyła. Wzrost awaryjności i długi czas reakcji serwisu w przypadku awarii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbyszek80 01.06.2016 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2016 Aż tak źle z tym LG pasuje mi bo jest cichy a na tym mi bardzo zależy, ewentualnie w podobnych cenach są Gree Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 29.11.2016 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2016 Wszystko aby nie LG od momentu kiedy zaczeli produkcje na skale masową jakość znacznie się pogorszyła. Wzrost awaryjności i długi czas reakcji serwisu w przypadku awarii. Sory za odgrzanie kotleta ale nie mogę czytać takich bzdur. Napisz, która firma nie produkuje dziś masowo. Mam LG i jestem bardzo zadowolony a ich design nie ma sobie równych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna188 04.08.2017 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2017 (edytowane) Hej, osobiście nie wybierałabym klimatyzatora typu monoblok, fajne są split i do mieszkań też fajnie opisane jest to tutaj:spam: Edytowane 4 Sierpnia 2017 przez Tomaszs131 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts