sszakallx 15.02.2016 19:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2016 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sszakallx 15.02.2016 19:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2016 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sszakallx 15.02.2016 19:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2016 wstawiłem parę zdjec ustawien jak sa jeszcze jakies potrzebne to wstawie co to jest program czasowy podgrzewacza buforowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sszakallx 15.02.2016 19:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2016 Jutro się upewnię, ale prognozuję że za CO, za dwa ostatnie miesiące wyjdzie gdzieś 845kwh bede wdzieczny bo juz do instalatora mojego napisalem bo ta ilosc zuzycia dlamnie jest za duza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 15.02.2016 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2016 bede wdzieczny bo juz do instalatora mojego napisalem bo ta ilosc zuzycia dlamnie jest za duza Nie ma problemu. W nazimniejszym okresie grudnia i stycznia przez 30 dni pochłonęła 543kwh. Pozostaje okres od 18 stycznia do 18 tego miesiąca. W sumi to może być trochę mnie gdyź prawie miesiąc temu wyłączyłem ogrzewanie piwnicy. Ostateczny wynik podam 18- tego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sszakallx 15.02.2016 19:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2016 Nie ma problemu. W nazimniejszym okresie grudnia i stycznia przez 30 dni pochłonęła 543kwh. Pozostaje okres od 18 stycznia do 18 tego miesiąca. W sumi to może być trochę mnie gdyź prawie miesiąc temu wyłączyłem ogrzewanie piwnicy. Ostateczny wynik podam 18- tego. to mi ponad 2 razy tyle dzieki za informacje tym razem instalator mi nie powie ze dom sie wygrzewa bo rok temu mialem podobne wyniki i uslyszalem pierwsze uruchomienie pompy i nowo wybudowany dom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JTKirk 16.02.2016 04:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2016 (edytowane) jutro odpowiem na wszystkie pytania dzwonie na infolinie viesmana bo sie wkurzyłem zobaczyłem ze od 20 listopada do teraz pobralo mi 2600kwh rachunek bedzie jak nic ponad 1300zł za prad dla mnie chyba jest cos nie tak jutro sie dowiem gdyz moj instalator niewiem kiedy przyjedzie zmienil termin wiec koniec tego Prosze o informacje ile wam zuzylo pradu przez 2 miesiace dziekuje sama ilość kwh nie jest dla mnie szokująca...podejrzewam, ze u mnie będzie podobnie w moim wiadernym domu wrzucę później dokładną ilość ale to wszystko zależy ile tak naprawdę dom potrzebuje...... a z tym bywa różnie....tak z samymi parametrami domu jak i jakością wykończenia kluczowych prac Edytowane 16 Lutego 2016 przez JTKirk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konsultant Viessmann 16.02.2016 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2016 Dzwoń o każdej porze na serwis 24h - 801 0801 24 | viessmann-serwis.pl I czekamy na informacje jak wszystko się wyjaśni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JTKirk 16.02.2016 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2016 sprawdziłemu mnie od 1.09 do dzisiaj poszło 2814kwh za 789złdom wiaderny i n-ty sezon grzewczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
photos 16.02.2016 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2016 (edytowane) [ATTACH=CONFIG]346863[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]346864[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]346865[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]346866[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]346867[/ATTACH] Ustawienia krzywej masz 07 i 0 mniej wiecej wyglada to tak http://i65.tinypic.com/11v2u15.png Chyba nikt z uzytkowników pomp ciepla nie zasila taka temperatura. Wyrzuć szybko ten bufor i pusc zasilanie bezposrednio w podlogowke bo grzanie do tak wysokiej temperatury może właśnie załączać grzałki U mnie wyglada to mniej wiecej tak http://i68.tinypic.com/5le4a9.png Edytowane 16 Lutego 2016 przez photos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
photos 16.02.2016 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2016 (edytowane) [ATTACH=CONFIG]346863[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]346864[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]346865[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]346866[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]346867[/ATTACH] Masz jedną taryfę czy 2? Dziwne te ustawienia w programie czasowym, masz ustawione przerwy w ogrzewaniu Edytowane 16 Lutego 2016 przez photos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chcialbympompe 16.02.2016 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2016 Objawy mogą wskazywać na zbyt małą ilość czynnika chłodniczego. Jeżeli była wymieniana sprężarka to jest to tym bardziej prawdopodobne.Ale jak to piszę jako "niefachowiec". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sszakallx 16.02.2016 21:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2016 Ustawienia krzywej masz 07 i 0 mniej wiecej wyglada to tak http://i65.tinypic.com/11v2u15.png Chyba nikt z uzytkowników pomp ciepla nie zasila taka temperatura. Wyrzuć szybko ten bufor i pusc zasilanie bezposrednio w podlogowke bo grzanie do tak wysokiej temperatury może właśnie załączać grzałki U mnie wyglada to mniej wiecej tak http://i68.tinypic.com/5le4a9.png dzieki wlasnie zmienilem krzywa na taka jaka ty mi podales nachylenie 0,5 najdziwniejsze jest to ze przed sezonem grzewczym instalator nam wlaczylm nachylenie na 1,1 pozniej po 2 mieisacach to zmienilem na 0,7 po bylo za cieplo w domy jak to mi załaczalo grzalke mimo ze w ustawieniach byla wyłaczona to juz wiem skad tyle kw mi pobralo wlasnie sprawdzilem sobie i wciagu dnia pobralo 20kw jutro o tej samej porze pojde i sprawdze bez tego bufora oraz z nachyleniem jestem ciekaw ile teraz mi pobierze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sszakallx 16.02.2016 21:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2016 Masz jedną taryfę czy 2? Dziwne te ustawienia w programie czasowym, masz ustawione przerwy w ogrzewaniu jezeli chodzi o przerwy to instalator poradzil aby byly przerwy 2h chociaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
photos 17.02.2016 05:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2016 (edytowane) dzieki wlasnie zmienilem krzywa na taka jaka ty mi podales nachylenie 0,5 najdziwniejsze jest to ze przed sezonem grzewczym instalator nam wlaczylm nachylenie na 1,1 pozniej po 2 mieisacach to zmienilem na 0,7 po bylo za cieplo w domy jak to mi załaczalo grzalke mimo ze w ustawieniach byla wyłaczona to juz wiem skad tyle kw mi pobralo wlasnie sprawdzilem sobie i wciagu dnia pobralo 20kw jutro o tej samej porze pojde i sprawdze bez tego bufora oraz z nachyleniem jestem ciekaw ile teraz mi pobierze To że zmieniles krzywa na pewno obniży rachunek ale może wpłynąć na ciepło w domu. Wszystko przez ten bufor. Instalacje masz już po gwarancji. Wez jakiegoś hydraulika i zwyczajnie wywal z instalacji bufor. Zasilanie z pompy pusc bezpośrednio w rozdzielacz podlogowki. Ten bufor daje mocne straty. Widzę że masz na ścianie zestaw popmpowy. To też wyrzuc. Twoja pompa ma wbudowaną obiegowke i ona spokojnie wystarczy. Nie masz się czego bać twoja instalacja przez to się tylko poprawi. Podsumowując masz zle nastawy i do tego bufor, absolutnie przeszkadzające przy samej podlogowce. Edytowane 17 Lutego 2016 przez photos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
photos 17.02.2016 05:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2016 jezeli chodzi o przerwy to instalator poradzil aby byly przerwy 2h chociaz On ma w głowie przerwy. Nie można tak ustawiac. Napisz czy masz 2 taryfy energii elektrycznej. Zrób porządek z buforem (wyrzuc go) a później pokombinujemy z nastawami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JTKirk 17.02.2016 06:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2016 i koniecznie zadzwoń na infolinie z opinią o instalatorze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sszakallx 17.02.2016 10:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2016 To że zmieniles krzywa na pewno obniży rachunek ale może wpłynąć na ciepło w domu. Wszystko przez ten bufor. Instalacje masz już po gwarancji. Wez jakiegoś hydraulika i zwyczajnie wywal z instalacji bufor. Zasilanie z pompy pusc bezpośrednio w rozdzielacz podlogowki. Ten bufor daje mocne straty. Widzę że masz na ścianie zestaw popmpowy. To też wyrzuc. Twoja pompa ma wbudowaną obiegowke i ona spokojnie wystarczy. Nie masz się czego bać twoja instalacja przez to się tylko poprawi. Podsumowując masz zle nastawy i do tego bufor, absolutnie przeszkadzające przy samej podlogowce. witam Instalacja jest jeszcze na gwarancji dopiero pierwszy rok minoł od momentu uruchomienia dzis wszystko sie dowiem z infolini:) jak tylko wroce z pracy odrazu dzwonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sszakallx 17.02.2016 10:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2016 jeszcze jedno wyrownalem cisnienie sobie dwa dni temu dzis patrze cisnienie znowu zjechalo a przeciez to obieg zamkniety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sszakallx 17.02.2016 10:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2016 On ma w głowie przerwy. Nie można tak ustawiac. Napisz czy masz 2 taryfy energii elektrycznej. Zrób porządek z buforem (wyrzuc go) a później pokombinujemy z nastawami. mam 1 taryfe stała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts