majkot 08.02.2016 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2016 http://www.projektyzwizja.pl/projekty-domow/ekonomiczny-1 Co sądzicie o tym projekcie.Może ktoś buduje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 08.02.2016 22:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2016 (edytowane) Zastanawia mnie idea tylu ścian nośnych. Ok, jedna wzdłuż osi budynku. Ale pomiędzy sypialniami, albo sypialnią a pokojem dziennym?To z czego tam jest strop? Okno na końcu osi widokowej korytarza, w sypialni - efektowne (o ile planujesz przeszklone drzwi do sypialni, by przepuszczały światło na korytarz z tego okna), ale utrudniające lepsze zagospodarowanie przestrzeni szafami. Pom. gospodarcze bardzo małe. Przy grzaniu gazem lepiej byłoby je powiększyć o część kotłowni. Wówczas można prócz pralki zrobić miejsce na duży zlew gospodarczy do zamaczania prania i miejsce do suszenia i prasowania. Edytowane 8 Lutego 2016 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majkot 09.02.2016 13:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2016 ''Właśnie dlatego, że strop jest drewniany konstrukcja budynku wymaga więcej ścian nośnych. Drewno lite jest materiałem o niewielkiej wytrzymałości i długość belek stropowych jest ograniczona rozpiętością podparcia. Ponadto ściany nośne zwieńczone wieńcem pełnią dodatkowo funkcję usztywniającą całą konstrukcję, w budynkach o konstrukcji żelbetowej to właśnie stropy są elementem spinającym i usztywniającym.'' Taką dostałam odpowiedz od biura.Jeśli chodzi o okno to jest chyba po to by doświetlić kącik biurowy .Można zlikwidować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 09.02.2016 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2016 taki zielony ogródek:http://projekty.muratordom.pl/projekt_zielony-ogrod-wariant-ii,2367,0,0.htm#materialy Nie ma ścian nośnych prawie wcale a jest szerszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mai 11.03.2016 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2016 Jak dla mnie bardzo fajny projekt. Na wąską działkę. Bardzo trudno znaleźć coś sensownego na wąską działkę powiedzmy ok 16m szerokości, parterowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ekonomiczny2 30.12.2016 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2016 http://www.projektyzwizja.pl/projekty-domow/ekonomiczny-1 Co sądzicie o tym projekcie.Może ktoś buduje. My budujemy ekonomiczny 2 Jesteśmy na etapie stanu surowego, odpowiemy na ewentualne pytania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EKO2B 26.01.2017 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2017 Witam, przymierzamy się do ekonomiczny 2B.Gdzie państwo budujecie i na jakim etapie budowy jesteście? Chętnie zobaczylibyśmy w realu. My budujemy ekonomiczny 2 Jesteśmy na etapie stanu surowego, odpowiemy na ewentualne pytania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RadMIL 12.04.2018 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2018 Witam, jestem na etapie szukania projektu, tylko to mi już zostało do zrobienia, zastanawiam się na projektem Ekonomiczny 1B lub 2.Czy mogę spytać na jaki wydatek trzeba się szykować przy tym projekcie, był bym wdzięczny za odpowiedź. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olszówa1 16.08.2018 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2018 My budujemy ekonomiczny 2 Jesteśmy na etapie stanu surowego, odpowiemy na ewentualne pytania dzień dobry, zastanawiam się nad zakupem projektu Ekonomiczny. Czy zadowoleni są Państwo z domu? Czy byłaby możliwość obejrzenia bo widzę że również Włocławek. pozdrawiam serdecznie, Ola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts