kalkulatorek 09.02.2016 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2016 Witam,niebawem będę finalizował instalację pod co i cwu - piecem na ekogroszek. Dom docelowo 160m2. Na parterze ogrzewanie podłogowe, na piętrze grzejniki (nie licząc łazienki). Mogę poznać Wasze koszty jakie płaciliście za instalację? Chodzi mi o wszystkie zawory, rurki w kotłowni, pompy itp. Chodzi mi o orientacyjny koszt materiałów dla takiej instalacji. Na start wiem, że piec to około 7k, bojler 2k. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 10.02.2016 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2016 (edytowane) U mnie podłogówki 80 -90m2 na parterze. Poddasze to 9 grzejników. Za rozłożenie podłogówki, instalację wodną i kanalizacyjną, dwa rozdzielacze i wyprowadzenie rur grzejnikowych na ścianę koszty wyniosły 14 tyś materiał + robocizna.W tym roku założył piec Vaillant 206 z zasobnikiem automatyką i grzejniki w tym 2 drabinkowe wziął 18tyś materiał + robocizna.Za grzejniki i piec z Allegro mogłem zaoszczędzić ok 2 tyś ale ze względu na powiązania instalatora z pogotowiem gazowym odpuściłem. Edytowane 10 Lutego 2016 przez Mareks77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 10.02.2016 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2016 Witam, niebawem będę finalizował instalację pod co i cwu - piecem na ekogroszek. Dom docelowo 160m2. Na parterze ogrzewanie podłogowe, na piętrze grzejniki (nie licząc łazienki). Mogę poznać Wasze koszty jakie płaciliście za instalację? Chodzi mi o wszystkie zawory, rurki w kotłowni, pompy itp. Chodzi mi o orientacyjny koszt materiałów dla takiej instalacji. Na start wiem, że piec to około 7k, bojler 2k. żal.pl Wybrałeś najdroższy system grzewczy do domu,przy okazji spaprany grzejnikami sciennymi a teraz dopiero liczysz i się przejmujesz kasą ? Dolicz sobie jeszcze do tego min.2 pompki obiegowe,niektórzy przy węglu zwanym eko mają ich 4-5szt,zawór 4 drozny,zawory zwrotne,naczynie wzbiorcze,kilka zaworów,sterownik,komin ale chyba już go masz i za niego zaplaciles także jeszcze kupa kasy Cię czeka do wydania ale jak się nie myśli i nie liczy przed budową to tak jest Teraz licz. U mnie źródło ciepła wpiete jest bezpośrednio do jednego rozdzielacza bez w/w zbędnego osprzętu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalkulatorek 10.02.2016 11:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2016 Chce po prostu wiedzieć ile to będzie kosztować plus/minus. Jestem za granicą i dopiero instalator ma przyjść na początku kwietnia. Chciałbym mniej/więcej wiedzieć jak kształtują się ceny tego osprzętu. Jeżeli można to np. chętnie poznam Wasze opinie na temat sklepów w internecie gdzie będę mógł wysłać zapytania i dowiedzieć się o cenach. Może być na priv Komin mam, kotłownia jest wypłytkowana i czeka po prostu na urządzenia. Arturo72 cieszę się, że masz tak zrobione - ale nie oceniaj innych swoją miara Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
noc 10.02.2016 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2016 U mnie podłogówki 80 -90m2 na parterze. Poddasze to 9 grzejników. Za rozłożenie podłogówki, instalację wodną i kanalizacyjną, dwa rozdzielacze i wyprowadzenie rur grzejnikowych na ścianę koszty wyniosły 14 tyś materiał + robocizna. W tym roku założył piec Vaillant 206 z zasobnikiem automatyką i grzejniki w tym 2 drabinkowe wziął 18tyś materiał + robocizna. Za grzejniki i piec z Allegro mogłem zaoszczędzić ok 2 tyś ale ze względu na powiązania instalatora z pogotowiem gazowym odpuściłem. Jesteś zadowolony z tego wyboru? Tak pobieżnie licząc, to dość dużo ta instalacja kosztowała. Czy po raz drugi zrobiłbyś tak samo, parter OP, na piętrze grzejniki? Ty masz gazowy kocioł, kolega pyta o węglową kotłownię/armaturę. PS-do @kalkulatorek Czy na pewno używałeś kalkulatora do policzenia tej inwestycji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts