Kobra1980 10.02.2016 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2016 Witam. Muszę w krótkim czasie zrobić " wyremontować " kuchnię zanim wprowadzę się do mieszkania po Mamie. Chodzi o podłogę z resztą dam sobie radę. Obecnie na podłodze znajduje się stara drewniana podłoga na legarach a na niej położone są panele podłogowe. Niby nic się nie dzieje ale panele już stare więc postanowiłem, że podłogę też zrobię. Potrzebuję porady co mogę z tą drewnianą podłogą zrobić z zaznaczeniem, że czas tu jest czynnikiem decydującym i wszelkie komplikacje i opóźnienia nie wchodzą w grę (inaczej pewnie bym tą starą podłogę zerwał i położył płyty OSB ale nie wiem w jakim stanie są legary). Po długiej lekturze doszedłem do następujących rozwiązań: 1. Zerwać stare panele i położyć nowe2. Zerwać panele położyć wykładzinę elastyczna na drewnianą podłogę (ale są chyba miejscami niewielkie nierówności)3. Położyć wykładzinę na stare panele A może jakieś inne sugestię, za wszystkie będę wdzięczny. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elvis26 11.02.2016 03:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2016 Rozumiem, że kluczowy jest czas, wiec jesli masz mozliwosc podwyzszenia podlogi do kladlbym nowe panele na stare - o ile te są rowne. Mozna dac cienki podklad 2mm pod nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gorbag 11.02.2016 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2016 Prułem kiedyś taką 60-letnią podłogę. Deski były w idealnym stanie. Słyszałem o przypadkach niszczenia desek jeśli były czymś szczelnie przykryte, np. wykładziną PCV. Takich sytuacji dobrze by było unikać. Jakbym robił dla siebie, to ściągnąłbym panele i jeśli deski są zdrowe, to odnowić, pomalować i zostawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts