dsowek 11.02.2016 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2016 Witam wszystkich forumowiczów. Stanąłem przed problemem remontu mieszkania. Większość wykonać chce sam, instalacje zrobi ojciec co znacznie obniży koszta. Niestety jest to mieszkanie ze złotej epoki PRL. Ma duzo mankamentów, ale z tym sobie poradze technicznie lepiej niż w fazie projektowania. Mam problem ze stworzeniem planu zagospodarowania wnętrza poprzez przestawienie ścian, które stoją WYJĄTKOWO niepoprawnie. Mieszkanie jest z po jakimś remoncie ale z lat 90. Obecnie trudne jest w nim spokojne mieszkanie ze względu choćby na kuchnie(kuchnia miała okno, potem zrobiono barek z tego) przedpokoj który do niczego sie nie nadaje, oraz przejście do toalety z pawlaczem. Toaleta zostaje nie naruszalna, ma jakies 10-15 lat i po kilku dodatkach jak lustro czy szafka bedzie do remontu za kilka lat(duzy koszt na potem), dodatkowo szacht\szyb jest jeden na całe mieszkanie, co utrudnia przestawienie kuchni:) Mój plan i założenia. pozostawić jako M2 dla 2 osob, które lubia bardziej posiedziec przed komputerem niż TV, przebudować kuchnie z salonem i przedpokojem, wstawienie szaf\y wnekowej dla 2 os. (przedpokoj i /lub sypielnia) Na czerwono zaznaczyłem jakie ściany mają możliwość wyburzenia W kuchni pozostawić kuchnie gazową, zależy mi tylko na płycie, piekarnika nie potrzebuje, zlew i lodówka wolnostojąca Salon najlepiej jakiś narożnik ze spaniem opcjonlanie, stolik do jedzenia dla min 2 os. tv zbędne, za to musze upchac w domu rower i jakies mini stanowisko dla komputera stacjonarnego i glośniki Być może ktoś z Was zna takie lokale i coś przyjdzie mu do głowy:), mam obecnie dwa pomysły , które postaram sie pokazać aby ktoś skrytykował Czekam na jakieś propozycje i dziekuje wszystkim Daniel:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dsowek 11.02.2016 10:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2016 Dla jasności sprawy dodaje zdjęcia poglądowe:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 13.02.2016 23:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2016 http://images76.fotosik.pl/327/d79681e2c22a47f4gen.jpg Przedpokój - postawić ścianę od strony kuchni i zrobić miejsce na szafę. Między drzwiami wejściowymi a szafą - 128 cm, głębokość szafy 60 cm (drzwi otwierane normalnie, nie przesuwne - wówczas szafa może być płytsza o 10 cm) Kuchnię otwarłam na salon. Niestety, zbyt wiele szafek dolnych nie ma, dlatego trzeba ją zabudować szafkami wiszącymi po sufit. Na końcu blatu roboczego dostawiony stół o szerokości 70 cm. Jakby był rozkładany, można byłoby go wystawiać na środek i rozkładać, gdy przyjdą goście. W salonie przy wejściu miejsce na rower (nad rowerem można umieścić szafki wiszące na książki) , dalej kanapa rozkładana i mały, zgrabny fotel. Naprzeciw kanapy długie biurko - wówczas monitor jest na wprost kanapy i można oglądać filmy na komputerze, siedząc na kanapie. Głośniki - przy systemie 5.1 dwa za kanapą, dwa po obu stronach monitora i basy na biurku.Nad biurkiem półki. Zmieniłam wejście do sypialni, co dało dużo miejsca na szafę. Sypialnia zamykana drzwiami przesuwnymi chowanymi w kasecie ściennej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinka 14.02.2016 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2016 http://images78.fotosik.pl/327/cee172c710fd0171med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dsowek 14.02.2016 19:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2016 http://images78.fotosik.pl/327/cee172c710fd0171med.jpg Strasznie dziękuje Wam, bardzo podoba mi się pomysł KINKA gdyż też szedłem w tą strone. Dodam swój pomysł, co i nim sądzicie, jest skomplikowany i wymaga zmiany łazienki, ale jeśłi ma sens to może poczekam na większe fundusze:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 14.02.2016 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2016 ja tam lubię wygodę - nie chciałabym wstawać z łózka od strony nóg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
E-Rzecznik Śnieżka 01.03.2016 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2016 Wszystkie powyższe projekty sa ciekawe i warte rozważenia. Pomysł Elfir wydaje się być prosty do realizacji i funkcjonalny. Rozkład ścian i pomieszczeń to dopiero pierwszy (bardzo ważny) etap remontu. Bez względu na wybraną opcję warto wiedzieć że nawet nieduże wnętrza można powiększyć optycznie Właściwie dobierając kolorystykę wnętrza i wyposażenie. Jasne kolory, naturalne materiały i lekkie, uniesione na cienkich nóżkach meble dadzą wnętrzu nowoczesny charakter a pomieszczenie wyda się bardziej przestronne niż jest w rzeczywistości. Pozdrawiam serdecznie,E-rzecznik FFiL Śnieżka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dsowek 07.03.2016 11:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2016 Analizuje Wasze projekty juz od dłuższego czasu, zgodze sie pomysł Elfir jest duzo prostszy, ale z pomysle Kinka jestem zakochany, bo powstają jakgdyby dwa pokoje , troche mniej przechodnie. Zatrzymałem sie na sprawdzaniu jak w aspekcie budowlanym wygląda pozbycie sie pawlacza i futryny w przedpokoju. Niestety aranzacja Elfir ma troszek zaburzone proporcje odnosnie stołu koło kuchni i nad tym tez zastanawiam sie, aby pozostawi jakis rodzaj przejscia do toalety i nie siedziec w przedpokoju zarazem. Dziękuje wszystkim raz jeszcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anika1003 07.03.2016 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2016 (edytowane) To może ja jeszcze dodam coś od siebie. Trochę wymieszane koncepcje dziewczyn. http://images76.fotosik.pl/399/12fd2e659b255e60gen.jpg Edytowane 7 Marca 2016 przez anika1003 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts