MD. 11.02.2016 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2016 Jak to jest w końcu z drzwiami w domu z WM. Jak rozumiem w pomieszczeniach z wywiewem powinny być drzwi z podcięciem. A w pomieszczeniach z nawiewem trzeba mieć drzwi z podcięciem czy nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kerado28 11.02.2016 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2016 Jak to jest w końcu z drzwiami w domu z WM. Jak rozumiem w pomieszczeniach z wywiewem powinny być drzwi z podcięciem. A w pomieszczeniach z nawiewem trzeba mieć drzwi z podcięciem czy nie? Dostanie się poprzez podcięcia np. w łazienkach A jak chciałbyś, aby powietrze się wydostało z pokoi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MD. 11.02.2016 23:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2016 A dlaczego przy wentylacji grawitacyjnej funkcjonują jedynie podcięcia drzwi łazienkowych? Przy WG raczej nikt nie "podcina" wszystkich drzwi. Poza tym o ile dobrze zrozumiałem autorus poruszył ten temat w swoim dzienniku ale temat chyba nie do końca został "obgadany". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kerado28 12.02.2016 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2016 A dlaczego przy wentylacji grawitacyjnej funkcjonują jedynie podcięcia drzwi łazienkowych? Przy WG raczej nikt nie "podcina" wszystkich drzwi. Poza tym o ile dobrze zrozumiałem autorus poruszył ten temat w swoim dzienniku ale temat chyba nie do końca został "obgadany". To dlaczego wykonujesz WM skoro wentylacja grawitacyjna działa...? Otwórz okna w kilku pomieszczeniach i zamknij drzwi do pokoi, a później otwórz drzwi. Sam zobaczysz różnice i wyciągniesz wnioski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gorbag 12.02.2016 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2016 Mamy podcięcia we wszystkich drzwiach.Drzwi do pokojów zamykamy stosunkowo rzadko, czyli podcięcie rzadko jest potrzebne.Drzwi do łazienek zamknięte mamy zawsze, czyli podcięcie jest niezbędne.W drzwiach do pokojów nie przejmowałem się za bardzo wielkością podcięcia, ale w przypadku łazienek sprawdzałem czy spełniają wymagania prawne i stolarz musiał poprawiać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MD. 12.02.2016 14:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2016 OK, czyli lepiej pójść w podcięcia we wszystkich drzwiach. A myślałem, że czegoś nowego się dowiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forgetit 13.02.2016 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2016 Są producenci drzwi którzy nie robią podcięcia, a jednak szczelina w drzwiach jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mejsony 16.02.2016 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2016 Witam, proszę o opinie.Jeśli do pokoju podłączymy jedną rurę PE75/63, której powierzchnia przepływu wynosi 31 cm2 a "naturalna" szczelina pod drzwiami(80) wynosi 5-10 mm czyli ok. 40-80 cm2 to trzeba robić podcięcie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_John 16.02.2016 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2016 Nie trzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts