maciejtoya 13.02.2016 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2016 Witam, Jakie prace muszą być zakonczone by uzyskać odbiór budynku oraz pozwolenie na użytkowanie ? Oczywiscie chodzi mi o dom jednorodzinny.Ile cała procedura trwa ? Czy stan deweloperski upowaznia do odbioru budynku ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 13.02.2016 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2016 Takie prace, gdzie kierbud ci podstempluje zakończenie budowy. Bo to na kierbudzie spoczywa odpowiedzialność za prawidłowość dokumentów do NB. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek.zoo 14.02.2016 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2016 Takie prace, gdzie kierbud ci podstempluje zakończenie budowy. Bo to na kierbudzie spoczywa odpowiedzialność za prawidłowość dokumentów do NB. musisz miec ssz, zrobione instalacje i ocieplenie. Jak masz balkony to musza byc barierki. W srodku mozezz miec goly chudziak i gole pustaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciejtoya 14.02.2016 08:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2016 musisz miec ssz, zrobione instalacje i ocieplenie. Jak masz balkony to musza byc barierki. W srodku mozezz miec goly chudziak i gole pustaki Dzieki. Co np. ze schodami wewnetrznymi ? Muszą być ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek.zoo 14.02.2016 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2016 Dzieki. Co np. ze schodami wewnetrznymi ? Muszą być ? Jak geodeta przychodzi na inwentaryzacje to nawet do srodka nie zaglada, mozesz spuscic rolety i tyle nie wiem jak to jest z przepisami ale jakby ktos nawet pytal to schody to wystroj wnetrza ktorego nie musi byc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qosek 14.02.2016 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2016 ja slyszalem, ze niektorzy KB wymagaja barierek na schodach (jezeli wystepuja) ale poniewaz to jest domek, to na 99% nikt nie bedzie sprawwdzal tego co potwierdzil KB - w niektorych przypadkach ludzie robia odbiory nie majac gotowych instalacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek.zoo 14.02.2016 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2016 Do odbioru musza byc odbiory instalacji wod kan, kominowej, elektrycznej i jak jest to gazowej. Ciezko miec odbior instalcji bez jej wykonania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JolaMarcin 14.02.2016 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2016 Z tego co się dowiadywałem w PINB konieczne są odbiory instalacji i barierki na schodach i balkonach. Świadectwo charakterystyki na szczęście nie jest już konieczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kal_b_E 14.02.2016 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2016 Tu znajdziesz kompletny poradnik krok po kroku, co trzeba zrobić http://kb.pl/teksty/2015/03/12/odbior-budynku-do-uzytkowania-krok-po-kroku/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 14.02.2016 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2016 Z tego co się dowiadywałem w PINB konieczne są odbiory instalacji i barierki na schodach i balkonach. Świadectwo charakterystyki na szczęście nie jest już konieczne. ja mam bez barierek. I sporo niewykończonych balkonów w zamieszkałych domach widuje w okolicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JolaMarcin 14.02.2016 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2016 Prawo nie zawsze równa się rzeczywistości Wiele osób mieszka np. w niezgłoszonych domach i też jest dobrze. Informacja którą podałem pochodzi od inspektorów, którzy kontrolowali naszą budowę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 14.02.2016 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2016 mój jest odebrany. Nikt nie przychodzi u nas na kontrolę domów jednorodzinnych. Chyba, że na donos. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts