jacentyy 04.12.2016 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2016 Witam, zapraszam do kontaktu bezpośrednio z naszym przedstawicielem pod numerem 22 250 22 43. Mamy już za sobą wiele nietypowych realizacji, więc i w tym przypadku postaramy się pomóc. Pozdrawiam Marek Tucholski Online Ekspert marki Lafarge A co Wy biuro konstrykcyjne w tej cementowni ( betoniarni ) prowadzicie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radek1987 10.12.2016 03:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2016 A czy czasem nie będzie tak, że ta płyta fundamentalna jako płyta od piwnicy nie będzie wymagala nawiezienia żwiru i pasku jężeli jest to teren gliniasty?? czyli teren rozsadzisty ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
מרכבה 10.12.2016 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2016 A czy czasem nie będzie tak, że ta płyta fundamentalna jako płyta od piwnicy nie będzie wymagala nawiezienia żwiru i pasku jężeli jest to teren gliniasty?? czyli teren rozsadzisty ?? Nie bój się - nie wybuchnie Ci grunt pod domem - nieduża stabilizacja gruntu wystarczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radek1987 11.12.2016 06:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2016 Czyli taki wykop pod piwnicę powiedzmy 2 m w dół + 0,5 lub 0,7 nad powierzchnią wystający dla okienek piwnicznych (nie nie chodzi o wódkę :D) wystarczy, aby odizolować go od zmarzliny wokół budynku ?? Bo przymarzanie gruntu w Skandynawii jest akie ponoć głębokie, że wbijają się palami aby wybudować choćby głupi domek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
מרכבה 11.12.2016 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2016 W Polsce - granica oddawania ciepła to 1,4 m -rejony Suwalszczyzny. Ale to myślisz w Szwecji czynić dom? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robinson74 06.04.2017 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2017 A czy czasem nie będzie tak, że ta płyta fundamentalna jako płyta od piwnicy nie będzie wymagala nawiezienia żwiru i pasku jężeli jest to teren gliniasty?? czyli teren rozsadzisty ??Wydaje mi się, że nie. Skoro będzie piwnica, to znaczy, że wykop będzie na ponad 2,5m, a tam nic nie zamarza. Czy dobrze rozumiem, że można zrobić tak: - chudziak 10cm, - styrodur (XPS) 10cm, - hydroizolacja - folia, papa, warstwa bitumiczna? - płyta fundamentowa 25cm - posadzka piwnicy. Jeszcze gdzieś tu powinna być dodatkowa hydroizolacja lub termoizolacja (na płycie)? A może powyższa koncepcja zawiera błędy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 08.01.2018 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2018 Dawno mnie nie było, ale pozwolę sobie podciągnąć temat. Kalkuluje koszty wykonania porządnego i szczelnego podpiwniczenia pod budynkiem szkieletowym ( lekka konstrukcja drewniana ) I opcja - płyta fundamentowa grzewcza na xps 20 cm ( taki standard omawiany już setki razy) II opcja - ogrzewana piwnica na płycie fundamentowej grzewczej + strop grzewczy (chcę uniknąć wylewki na parterze jeśli jest to możliwe) Czy można by oszacować ile kosztowała by taka zmiana? Czy ktokolwiek z forowiczów ma budynek z taką piwnicą i może się podzielić wiedzą? Kusi mnie kilka ważnych dla mnie pomieszczeń, z których muszę zrezygnować nie robiąc podpiwniczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts