ebyc87 14.02.2016 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2016 Dzień dobry! Jaki polecają Panowie kocioł gazowy dla budynku: - 120 m2 po podłodze- użytkowe poddasze- 67 m2 na parterze- ogrzewanie podłogowe na parterze w kuchni i salonie, jest również garaż ale tam ma być grzejnik- grzejniki na piętrze- izolacja:-- ściany nośne - 20 cm grafit-- fundament XPS 10-20-- grunt 10-20 cm-- strop 5-10 cm-- poddasze 30 cm wełna- ona trzyszybowe VECA U=0,7 Myślę aktualnie nad kotłem jednofunkcyjnym kondensacyjnym z zasobnikiem 120 l. Czy firma Vaillant Ecotec plus 206/5-5 lub 246/5-5 to dobry wybór? Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
noc 14.02.2016 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2016 Dzień dobry! Jaki polecają Panowie kocioł gazowy dla budynku: - 120 m2 po podłodze - użytkowe poddasze - 67 m2 na parterze - ogrzewanie podłogowe na parterze w kuchni i salonie, jest również garaż ale tam ma być grzejnik - grzejniki na piętrze - izolacja: -- ściany nośne - 20 cm grafit -- fundament XPS 10-20 -- grunt 10-20 cm -- strop 5-10 cm -- poddasze 30 cm wełna - ona trzyszybowe VECA U=0,7 Myślę aktualnie nad kotłem jednofunkcyjnym kondensacyjnym z zasobnikiem 120 l. Czy firma Vaillant Ecotec plus 206/5-5 lub 246/5-5 to dobry wybór? Pozdrawiam! Nie! To kotły na dom 2-3 razy większy od Twojego. I do tego jeszcze ta cena.... . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ebyc87 14.02.2016 21:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2016 Nie! To kotły na dom 2-3 razy większy od Twojego. I do tego jeszcze ta cena.... . Ok... czyli jaki piec powinienem zastosować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
noc 14.02.2016 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2016 Ok... czyli jaki piec powinienem zastosować? Przecież już dostałeś odpowiedź. O dwukrotnie niższej mocy! Szczególnie minimalnej. Dużo tańszy, nie warto dopłacać $ za markę. Aha, koniecznie paru serwisantów w najbliższej okolicy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
saturnv 16.02.2016 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2016 Dzień dobry! Jaki polecają Panowie kocioł gazowy dla budynku: - 120 m2 po podłodze - użytkowe poddasze - 67 m2 na parterze - ogrzewanie podłogowe na parterze w kuchni i salonie, jest również garaż ale tam ma być grzejnik - grzejniki na piętrze - izolacja: -- ściany nośne - 20 cm grafit -- fundament XPS 10-20 -- grunt 10-20 cm -- strop 5-10 cm -- poddasze 30 cm wełna - ona trzyszybowe VECA U=0,7 Myślę aktualnie nad kotłem jednofunkcyjnym kondensacyjnym z zasobnikiem 120 l. Czy firma Vaillant Ecotec plus 206/5-5 lub 246/5-5 to dobry wybór? Pozdrawiam! Ja polecam taki jaki mam: Viessmann Vitodens 300-W moc 1.9-11 lub 1.9-19. Ważne, że ma 1.9 kW mocy minimalnej. Moc maksymalna ma znaczenie tylko dla CWU, bo serwisant i tak by CI o skręcił moc CO do pewnie około 8 kW. Zatem moc maksymalna ma znaczenie przy wielkości zasobnika CWU. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 17.02.2016 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2016 Bierz tego Viessmana lub Immergas Vitrix 12kW on ma także moc minimalną 1,9kW i spokojnie starczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ebyc87 19.02.2016 19:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2016 No ten Viessman i jego cena to robi wrażenie Myślę, że ten Immergas byłby bardziej trafny dla mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karenz 20.02.2016 01:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2016 kup taki jaki serwis masz najbliżej i pracownicy są kumaci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konsultant marki Junkers 04.03.2016 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2016 Nie! To kotły na dom 2-3 razy większy od Twojego. I do tego jeszcze ta cena.... . Witam, Dobór urządzenia powinien być poprzedzony wykonaniem obliczeń strat cieplnych budynku. Ważnym aspektem jest również ocena prawidłowości wykonania wszystkich elementów, szczególnie izolacji termicznej i prawidłowe wyeliminowanie mostków termicznych. Dopiero wówczas można precyzyjnie dobrać urządzenie grzewcze. Na podstawie przedstawionych informacji można szacować, że odpowiednim urządzeniem dla opisanego budynku będzie kocioł CERAPUR SMART ZSB14-3C, który może współpracować z zasobnikiem np. 120 lub 160l. W celu doboru odpowiedniego typu urządzenia zachęcam do kontaktu z autoryzowanymi instalatorami, których można znaleźć za pomocą wyszukiwarki znajdującej się na stronie: http://www.junkers.pl/dla-profesjonalistow/program-autoryzacji/autoryzowani-instalatorzy/. Możliwy jest również kontakt telefoniczny pod numerem infolinii: 801 600 801. Chętnie odpowiem na ewentualne pytania. Pozdrawiam, ________________________________ Konsultant marki Junkers Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konsultant Viessmann 07.03.2016 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2016 kup taki jaki serwis masz najbliżej i pracownicy są kumaci Ja również polecam Vitodensa. 10 letnia gwarancja na wymiennik, serwis 24/h i sporo referencji Zawsze możesz negocjować cenę - pamiętaj! Możesz zacząć od doboru kotła na konfiguratorze, na naszej stronie - już tam, po doborze urządzenia zapytaj o rabat i negocjuj Konfigurator - TUTAJ A jak masz wątpliwości, lub jakieś pytania - postaram się pomóc! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 28.12.2016 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2016 ja mam kocioł na pallet od .... - zobacz sobie, jest dużo bardziej wydajny Kocioł na pellet jest dużo bardziej wydajny od tego na gaz ? Jaja sobie robisz czy naprawdę nie tomny jesteś lub jak prawdziwy .... reklamę uskuteczniasz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CafeDelTom27 28.12.2016 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2016 Jest wydajniejszy gdyz wiecej z kasy z portfela wyciagnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anusiaszymanek 07.11.2021 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2021 Wspomniany producent to marka z bardzo dobrymi opiniami. Jeśli Cię stać - nie zastanawiaj się i bierz. Będziesz zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts