jomico 15.02.2016 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2016 (edytowane) Palnuję do mieszkania panele quick step elite STARY DĄB BIELONY NATURALNY. Zastanawiam się, jak wyglądałyby kafelki heksagonalne w takim aneksie kuchennym z tymi panelami w takim wnętrzu? http://zapodaj.net/7633c9c4125ad.png.html Edytowane 15 Lutego 2016 przez jomico Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jomico 15.02.2016 10:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2016 o płytkach myślałam takich: http://www.banyo.pl/product-pol-3841-Alchimia-Esagono-Bianco-plytka-ceramiczna-heksagonalna.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 15.02.2016 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2016 tutaj masz połączenie heksagonów z naturalnym drewnem. W przypadku paneli musisz rozważyć, jak zamierzasz zamaskować krawędź paneli przy płytkach? Czy masz zróżnicowaną wysokość wylewek? Panele są cieńsze od płytek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jomico 16.02.2016 06:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2016 Dziękuję za odpowiedź. Widziałam to zdjęcie.Czy mysi Pani, że do prezentowanej mojej kuchni takie połączenie będzie pasować? Płytki - 9 mm, panele - 8 mm + podkład wiec powinno być ok. Ewentualnie może można to zmienić jeszcze, bo mieszkanie jest w fazie budowania. Byłabym wdzięczna za rady, czy odpuścić temat czy jednak coś z tym kombinować. Nie wiem bowiem, czy panele w aneksie kuchennym to dobry pomysł, czy lepiej jakieś kafle.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 16.02.2016 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2016 problemem jest, jak pisałam wykończenie krawędzi paneli na połączeniu z płytkami - jak chcesz to rozwiązać?Podłogi pływające (czyli zwykłe panele) zazwyczaj maskuje się listwami.Na rysunku jest podłoga klejona, dlatego połączenie jest idealne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jomico 16.02.2016 09:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2016 Może zwykła matowa czarna listwa.. Kurcze, nie wiem czy to będzie dobrze wyglądać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 16.02.2016 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2016 ja bym się obawiała docinania tej listwy do krzywizn kafelków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jomico 16.02.2016 11:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2016 czyli odpuscic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 16.02.2016 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2016 to twoja decyzja. Ja tylko nakreśliłam możliwe problemy w realizacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
quashi 19.12.2016 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2016 witam, odświeżam temat. Aktualnie mam podobny dylemat, czy takie połączenie paneli z płytkami będzie funkcjonować? Czy ktoś się na to zdecydował? Jomico zdecydowałaś się na to rozwiązanie czy odpuściłaś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Feuronna 07.04.2017 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2017 Witam forumowiczów i ponownie podbijam temat - również jestem mocno zainteresowana uniknięciem listwy na łączeniu płytek z panelami. Czy płytki (o jakimkolwiek kształcie) można połączyć z panelami podłogowymi silikonem ? Widziałam takie rozwiązania z podłogami drewnianymi, ale te jak wiadomo rządzą się innymi prawami. Zdaję sobie sprawę, że panelom trzeba zapewnić szczelinę dylatacyjną i w moim założeniu taka byłaby zapewniona na styku ze ścianami od 3 pozostałych stron - panele stykałyby się z płytkami krótkimi krawędziami w sposób podobny jak na zdjęciu: http://www.thedesignsheppard.com/wp-content/uploads/2016/01/Misty-Fjord%E2%84%A2-Hexagon-Polished-Tile-from-Topps-Tiles-2-635x990.jpg . Do tego odpowiednie listwy przypodłogowe umożliwiające panelom pracowanie. Czy ktoś z doświadczeniem mógłby poradzić czy takie połączenie byłoby OK? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 07.04.2017 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2017 to nie jest problem szczeliny tylko tego, że panele nie są przyklejone do podłogi.Można się bawić i przykleić je przy krawędzi z płytkami i spróbować wykończyć jak drewno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sawadi 08.04.2017 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2017 Piękne jest takie połączenie, ale panele muszą być klejone, a fachowiec od podłóg naprawdę dobry, żeby chciał tak się bawić z przycinaniem i zrobił to dobrze. Wszelkie przycinania klepek / desek znajdują się na brzegach pomieszczenia i są zazwyczaj maskowane, bo trudno idealnie dociąć materiał tak, żeby idealnie spasować i zostawić brzegi równe, bez wyszczerbień. Tak jak pisze Elfir - podłoga pływająca pracuje się na boki i góra-dół, albo płytki przycięte na równo i listwa, albo klejenie. Silikon nie da temu rady. Panele pływające muszą mieć osłonięte brzegi. Silikon w przejściu na podłodze to kiepski pomysł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcelixx 31.01.2018 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2018 Witam. Odświeżam temat, o widzę że zamiera a tak na poważnie to mam podobny dylemat. Chcemy położyć płytki w kuchni połączonej z salonem, ale w salonie chcielibyśmy mieć panele i tu pojawia się problem - Jak to połączyć? Czy znalazł się już jakiś śmiałek i dokonał tego? Czy pozostaje tylko łączenie w linii prostej i na to jakąś listwę ozdobną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts